Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak dodać ikonę/skrót na pulpit Windowsa lub zmienić nazwę
Autor Wiadomość
DAREK_BIALY 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 01 Paź 2007
Posty: 10
Skąd: Zabrze
  Wysłany: 2007-10-02, 01:29   Problem z ikonkami

Witam jestem tu nowy.Mam akire MM 517 i właśnie odblokowałem windowsa i powiem że fajnie to wygląda.Mój problem dotyczy aplikacji a dokładniej wyglądu ikonek jakie sie tworzą na pulpicie (skróty ) np skrót do mapymap aby uruchomić nawigacje nie wygląda zbyt ciekawie zwykła kwadratowa ikonka i nic wiecej.czy da sie to jakoś zmienić.przy okazji mam drugie pytanie dotyczące np odtwarzaczy mp3 ściągłem na karte sd program Xaudio i chciałbym żeby wgrać go na AKIRE ale nie wiem gdzie moge go skopiować i czy wogóle moge tak zrobic bo karte sd mam od kolegi i nie bede mieć jej wiecznie.pozdrawiam i dziekuję za wszelką pomoc.
 
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-10-02, 09:20   

Cześć.
Katalog z XAudio kopiujesz gdzie chcesz (zresztą sytuacja jest taka sama z dowolnie wgrywanymi programami),
pod warunkiem, że miejsce kopiowania bedzie leżało we flash_storage :mrgreen:
jeżeli skopiujesz z karty gdziekolwiek indziej i kiedykolwiek bedziesz robił twardy reset (ten z tyłu) to cały katalog z playerkiem ci wyparuje w chmurki

OGÓLNIE: jezeli nie masz karty i cokolwiek chcesz wgrać w sprzet to możesz wrzucać to do flasha, no jest oczywiście jeden jedyny warunek - musisz mieć we flash_storage dosyc wolnego miejsca, a on nie jest za pojemny, te 200 kilkadziesiąt MB to tyle co nic :roll:
więc jeśli masz zamiar korzystać z większości aplikacji proponowanych np. na forum to jakakolwiek karta SD wskazana a nawet ze wszech miar ZALECANA, nie koniecznie wypasione 2GB... chociaz mnie to i 4 GB by nie przeszkadzało :idea:
(no ja sam obcinąjac koszty gdzie sie da podebrałem SD-ka córce z MP4...chociaż karta jak widać wciąż na kredyt to też śmiga równo... no ale jak w odwodzie nie masz muzykalnej córki to bedziesz miał ciut pod górkę :-D )

-----
jezeli chodzi o ikonki na pulpicie, żeby były odpicowane jak modelka na wybiegu:
przykładowo dla wspomnianej MapyMap, zresztą dla każdej aplikacji postępowanie identyczne
- przechodzisz do katalogu z pliczkiem uruchamiającym program
( flash_storage\MapaMap30\zaznaczasz mapamap3
lub
flash_storage\Imagis MapaMap 4.0\zaznaczasz MapaMap4 )
- zaznaczasz ten pliczek,
- wybierasz w Menu\Edit\Copy
- przechodzisz do katalogu z ikonami pulpitu czyli flash_storage\windows\Desktop
- wybierasz w Menu\Edit\Paste Shortcut
- i tyle
- ewentualnie możesz zmienić nazwę ikonki: podświetlasz pliczek i działasz w Menu\File\Rename
...i ikonka powinna mieć oczekiwaną fryzurkę, a że tyłeczkiem nie kręci to już nic nie poradzę... no sam żałuję :-|

...ale jak dokoptujesz do plecaka SD i dorzucisz TCPMP z filmikiem to i ikonki nie będą cię rajcowały 8-)

witam na forum i pozdrawiam.

-----
no co jak co ale z łopatologii to się doktoryzowałem ;-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
rgr
Navi Expert


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 215
Wysłany: 2008-01-20, 15:54   Uporządkowanie ikona na pulpicie

Da się zablokować położenie ikon na pulpicie, aby nie znikały po (jakże często używanym) resecie?
 
 
pepe
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 82
Wysłany: 2008-01-20, 16:00   

Tu masz napisane jak zmienić pulit.
Pepe.
 
 
rgr
Navi Expert


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 215
Wysłany: 2008-01-20, 16:09   

pepe napisał/a:
Tu masz napisane jak zmienić pulit.
Pepe.

To już dawno zrobione :). Problem, że ikony trzymają miejsce do momentu restartu.
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-01-20, 17:13   

zapamiętanie układu skrótów na pulpicie na tą chwilę jest nie wykonalne :roll:

ale ciekawym wyjściem z tej sytuacji jest ta propozycja:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=606
 
 
 
rgr
Navi Expert


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 215
Wysłany: 2008-01-20, 18:40   

Super :) Dzięki, pobawię się tym w wolnej chwili.
 
 
fajny52 
Waypoint


Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-03-02, 14:16   jak zrobić skrót do Automapy 4.1.2?

jak zrobić skrót do Automapy 4.1.2?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-02, 14:55   

Cytat:
jak zrobić skrót do Automapy 4.1.2?

W Activesync wejść do katalogu Automapy, kliknąć na plik automapa eu.exe,prawy klawisz myszy - utwórz skrót, kliknąć na plik skrótu, prawy klawisz myszy - wytnij, przejście do katalogu desktop, prawy klawisz myszy - wklej skrót + ew zmiana nazwy na krótszą.
..i już...
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-03-02, 15:38   

Bez ActiveSynca można tak :
- My Device
- przejść do katalogu z programem
- 1 x klik na pliku [np.AutoMapa EU]
- wybieramy z menu FILE > Send To . > Desktop as Shortcut

Jeżeli wcześniej nie zmieniliśmy wpisu w rejestrze odnośnie lokalizacji Desktop to po resecie ikonka zniknie.
Ostatnio zmieniony przez navigator 2008-03-02, 16:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
fajny52 
Waypoint


Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-03-02, 16:45   

jak robię tak jak mi radzicie to nie pojawia mi sie skrót :( ja chcę żeby ten skrot pojawil sie obok ikonki explorer a automape mam zainstalowany w Storage Card// Automapa EU//Automapa.exe
 
 
navigator
Administrator


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 722
Wysłany: 2008-03-02, 17:01   

Cytat:
Storage Card// Automapa EU//Automapa.exe
a co się dzieje gdy podświetlisz plik automapa.exe i wybierzesz z Menu : FILE > Send To . > Desktop as Shortcut ?
 
 
fajny52 
Waypoint


Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-03-02, 19:18   

W ogóle się nie pojawia ten skrót...
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-02, 19:28   

fajny52 napisał/a:
W ogóle się nie pojawia ten skrót...

Gdzie i czy masz katalog Desktop - podaj ścieżkę; czy rejestr wie o tym?
Poszukaj katalogu/ów Desktop na Akirze i sprawdź jego/ich zawartość.
Nie można utworzyć skrótu w nieistniejącym katalogu.
Ostatnio zmieniony przez harry 2008-03-02, 19:33, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
fajny52 
Waypoint


Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-03-02, 19:29   

Mam gps Myguide 3100.nic w rejestrze nie wpisywalem i w ogole tego skrotu nie widze. Może trzeba jakieś polecenie wpisać w pliku addonts.txt
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10