Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 21:03
MX3 - problemy z działaniem / uruchomieniem
Autor Wiadomość
japer
azymut


Dołączył: 15 Lut 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-02-15, 17:56   MX3 - problemy z działaniem / uruchomieniem

Witam, to mój pierwszy post ale proszę o porade. Otóż próboje odpalić nawigacje a tu nic, kompletnie nie reaguje na przycisk power, po podłączeniu do PC, nawigacja się ładuje ale nic nie można zrobić, po logo powitalnym pojawiają się kolorowe paski, to samo dzieje się przy próbach (udanycvh) wgrywania różnych wersji firmware z karty sd. Komputer go nie widzi. Da się to odratować domowymi sposobami czy odsyłać na serwis?

Pozdrawiam.

[ Dodano: 2014-02-15, 18:59 ]
problem rozwiązany :D okazało się że podpiety pod usb z klawiatury nie dostawal wystarczającego napięcia... proszę o zamknięcie, może dla potomnych sie przyda ;)

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-03-29, 08:11 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Poprawiłem tytuł - było "PROBLEM :( pilne!"
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-03-29, 08:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
majszon93
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2014
Posty: 12
  Wysłany: 2014-03-12, 17:59   PROBLEM :( pilne!

Witam. Mam pewien problem. Mam MODECOM MX3 i sprawowal sie swietnie az do dzis..
Nagle wyłaczyl się podczas jazdy samochodem, czarny ekran mimo iz swieci sie kontrolka.. nic "nie gada" , nie mozna nic kliknac , poprostu czarny ekran.. ;/ czy ktoś może wie co mogło się stac? Dodam ze nie potrafie jej wlaczyc normalnie z przycisku, ani nawet przez komputer.. Prosze o pomoc, gdyz jest mi niezbedna do pracy i nie wiem co moze byc nie tak :(
Pozdrawiam!
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-03-12, 18:07   

majszon93,
Wgraj nowe firmware :arrow: http://www.modecom.pl/fre...e_gps/produkty/

Kliknij na wsparcie
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
majszon93
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-03-12, 18:09   

1.tylko ze nie mam karty sd tylko wgrane to do navi to tez da rade?
2. czy usuna mi sie po tym mapy?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-03-12, 18:12   

majszon93,
Musi być karta SD i to jak najmniejszej pojemności.
majszon93 napisał/a:
czy usuna mi sie po tym mapy?
Tam są dwa Firmware jedne usuwa drugie nie usuwa.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
majszon93
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-03-12, 18:16   

ja nie mam karty pamieci tylko wgrane normalnie do pamieci RAM..
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-03-12, 18:20   

majszon93,
Może być karta, z telefonu, z aparatu, pożyczona od sąsiadki, lub mała inwestycja i kupić kartę SD, to tylko parę groszy.
majszon93 napisał/a:
ja nie mam karty pamieci
___Olivia_ napisał/a:
Musi być karta SD i to jak najmniejszej pojemności.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
majszon93
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-03-12, 18:26   

a podasz tu gdzies ten plik , zeby mi sie automapa nie usunela?
bo mi to kolega robil ktory jest za granica , a a ja z tego jestem kompletnie zielony ;/

a te karte to wlozyc do nawi i podlaczyc do kompa?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-03-12, 18:29   

Jak się nie mylę to te pierwsze.
majszon93 napisał/a:
a te karte to wlozyc do nawi i podlaczyc do kompa?
Tu jest instrukcja :arrow: http://freetab.eu/softy/E...freetab_mx3.pdf
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
majszon93
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-03-12, 18:36   

tylko ze mi sie nei chce nawet uruchomic to urzadzenie ;/
nie mam pojecia co zrobic ;/
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-03-12, 18:38   

A masz naładowaną baterię w urządzeniu ?
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
majszon93
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-03-12, 18:47   

swieci ciagle czerwona kontrolka mimo ze juz nawigacja jest podlaczona 2 godziny ;/
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-03-12, 18:49   

majszon93,
Poczekaj aż zaświeci się żółta. Trwa to 3 - 4 godziny.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
majszon93
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sty 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-03-12, 18:57   

ok mam nadzieje ze jakos to naprawie..
dzieki za pomoc!!

[ Dodano: 2014-03-13, 19:09 ]
niestety pomimo podlaczenia przez ponad 5 godzin nadal swieci czerwona kontrolka ;/
ktos jeszcze jakos moze pomoc w tym problemie?
 
 
djalien
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2013
Posty: 7
Wysłany: 2014-05-04, 20:46   mx3 swieci tylko kontrolka na zielono

Panowie pomocy pomóżcie mi stoje na parkingu i rozkładam juz rece wszytko było ok az ty wracam po weakendzie a w nawigacji swieci sie tylko zielona kontrolka cały czas czarny ekran mimo iz swieci sie kontrolka.. nic wiecej sie nie dzieje na przycisk reset tylko kontrolka sie wylacza , nie mozna nic kliknac , poprostu czarny ekran.. po podłaczeniu do laptopa kontrolka zmienia kolor na zółty. Prosze o pomoc, gdyz jest mi niezbedna do pracy i nie wiem co moze byc nie tak :(
Pozdrawiam!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12