Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Auto mapa AKIRA
Autor Wiadomość
laki
azymut


Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-05-18, 23:16   system nie widzi Automapy na Akirze, dlaczego...?

Witam, wrzuciłem na kartę mapę AM EU_mini(wersja bezinstalacyjna) zrobiłem zgodnie z informacjami na forum.
Jednak po odpaleniu Akiry system nie widzi tej mapy i aplikacji. Szukałem info ale nic nie znalazłem, wiecie co może byc przyczyną?
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-05-18, 23:49   

Co to znaczy "nie widzi"? Nie uruchamia jej czy Ty nie widzisz plików które masz wybrać? SPRECYZUJ.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
laki
azymut


Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-05-18, 23:56   

znalazł, potrzebne było odblokowanie akiry, ale teraz muszę poszukac na forum jak zmniejszyc wyswietlany ekran bo chyba menu AM znika mi pod paskiem narzędzi
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-05-19, 00:10   

laki napisał/a:
...menu AM znika mi pod paskiem narzędzi

wczytaj się w posty szymela o programiku TTbar
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 46
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1150
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-19, 00:58   

Do AutoMapy TTbar nie jest najwygodniejszy - wystarczy zmienić w ustawieniach paska, aby nie siedział na wierzchu... Ale o tym jak i co - pisaliśmy już miliony znaków...
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
laki
azymut


Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-05-19, 10:09   

dokładnie wystarczy zmienić w ustawieniach paska i skalibrować ekran, śmiga az miło,teraz pobawie się w dostosowanie akiry do moich zachcianek.
Tylko jeszcze jedno pytanie:ta zainstalowana u mnie AM jest z którego roku?
 
 
HoMeR 
azymut


Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-05-19, 10:14   Akira 3512 + Automapa 5.0.5

Witam jestem tutaj nowy

Dzieki temu forum odblokowałem wymieniona akire, zainstalowałem automapke i wszystko smiga aż miło.

Mój problem jest zwiazany z brakiem funkcji w Automapie 5.0.5.

Otóż zainstalowałem ta samą mape na MIO 550 i tam była taka funcja, że po przytrzymaniu rysika w dowolnym miejscu na mapie mozna było kazać zaznaczyć go jako punkt docelowy, dodać do ulubionych, odczytac współrzędne itp.
W akirze niestety nie mam takiej możliwości :-( Po przytrzymaniu otwiera mi sie tylko menu Automapy.

Proszę o porade bo może czegoś nie zainstalowałem :?:
 
 
Kielu 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 163
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-05-19, 11:02   

Niewiem czy o to chodzi ale moze masz przelaczone na proste menu.
_________________
Manta Easy Rider 420 + 2GB + AutoMapa 5.3 + TomTom 7
"Tak filmowej akcji w historii sosnowieckiej Policji jeszcze nie mieliśmy" xD
 
 
maluman
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 28 Kwi 2008
Posty: 79
Wysłany: 2008-05-19, 13:04   

Zobacz też jak działa prawy dolny przycisk na ekranie.

m.
 
 
HoMeR 
azymut


Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-05-19, 13:38   

Nie nie mam prostego menu

Jak przytrzymywałem to w okół rysika pojawiał sie okrąg i sie tak jak by kręcił

No ten klawisz tak samo działa
Dzieki
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 46
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1150
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-05-19, 20:07   

laki, Nie chodziło mi o AUTOUKRYWANIE tylko o wyłączenie ZAWSZE NA WIERZCHU...
Nie wszyscy lubią tą szarość u dołu - a zresztą jest ona niepotrzebna w większości aplikacji - wyłączając TCMP jeśli chcesz go zminimalizować oraz MM, która w temacie współpracy z paskiem jest niedopracowana...
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
marcin1975
azymut


Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-06-04, 21:11   

ale jak usunąć ten pasek na dole :evil: :?:
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 46
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1150
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-06-05, 02:34   

marcin1975 napisał/a:
ale jak usunąć ten pasek na dole :evil: :?:


Najprostsza i najskuteczniejsza metoda wywalania paska systemowego to
"na czytelnika".
Wystarczy tylko wiedzieć że:

_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
daro712
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-11-04, 11:20   Auto mapa 5.0.5 , 5.1.1 i akira stadion

Witam pisałem już w dziale akiry ale nikt mi nie odpowiedział czy da się coś zrobić z paskiem adresu i dolnymi ikonami zaznaczone na czerwono żeby były wyświetlane w całości?

IMG_0908.JPG
Plik ściągnięto 38 raz(y) 33,5 KB

_________________
Akira Stadion + SD TRANSCEND 4 GB
 
 
akubit
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 113
Wysłany: 2008-11-04, 12:16   

Ukryć pasek zadań Windowsa.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 13