Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo Android - obrót ekranu
Autor Wiadomość
Haweł 
Waypoint


Dołączył: 05 Wrz 2009
Posty: 54
Wysłany: 2012-09-24, 17:53   

Kurcze mecze sie z Primo 2.0...jak na Samsungu Galaxy S2 ustawic pozioma orietacje,mam tylko pion ? sorki za smietnik ale malo sie znam...
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2012-09-24, 17:59   

Haweł, A masz w s2 ustawiony automatyczny obrót.W zakładce na górze ?
 
 
Haweł 
Waypoint


Dołączył: 05 Wrz 2009
Posty: 54
Wysłany: 2012-09-24, 19:11   

lo matko ale dalem plame,dzieki wielkie dziala w poziomie...
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-02-28, 17:08   

jugo22 napisał/a:
Niedawno pojawiła się wersja 9.6.7.242597


Ściągnąłem tą wersję i zainstalowałem na SE Liwe with walkman i niby jest dobrze ale nie do końca. Nie działami obracanie ekranu, to znaczy obraca ale na ukos. Druga sprawa to skiny dimki i gurjona są trochę przeskalowane. Ma ktoś może tą wersję na moją rodziałkę ?
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
jugo22 
Navi Expert


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 209
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2013-02-28, 20:07   

midas63 napisał/a:
Ściągnąłem tą wersję i zainstalowałem na SE Liwe with walkman i niby jest dobrze ale nie do końca. Nie działami obracanie ekranu, to znaczy obraca ale na ukos. Druga sprawa to skiny dimki i gurjona są trochę przeskalowane. Ma ktoś może tą wersję na moją rodziałkę ?

Jaką masz rozdziałkę w swoim sprzęcie?
Na SGS 2 (800x480) ekran obraca się prawidłowo, skórka GjAk_v1.8 wyskalowana idealnie. Natomiast w skórce diMkaWA_aP114 niektóre przyciski zachodzą na siebie i nie znalazłem w niej ostrzeżeń o punktach alarmowych - tzn. jest przycisk, ale lista jest pusta.
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-02-28, 20:19   

jugo22 napisał/a:
Jaką masz rozdziałkę w swoim sprzęcie?

Ja mam 320x480 i obie skorki są źle wyskalowane a ekran nie obraca nawet na orginale.
Dodam że w sys.txt mam dobry wpis do swojej rozdzielczości, zresztą apka thin 1.3 działa doskonale
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
jugo22 
Navi Expert


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 209
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2013-02-28, 20:53   

midas63 napisał/a:
Ja mam 320x480 i obie skorki są źle wyskalowane a ekran nie obraca nawet na orginale.
Dodam że w sys.txt mam dobry wpis do swojej rozdzielczości, zresztą apka thin 1.3 działa doskonale

A Primo ściągnąłeś z jaką rozdzielczością i jaki masz wpis w sys.txt?
Katalog save usunąłeś?
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-02-28, 20:58   

jugo22 napisał/a:
A Primo ściągnąłeś z jaką rozdzielczością i jaki masz wpis w sys.txt?
Katalog save usunąłeś?


No właśnie nie wiem, wydaje się że na wyższą ale wpis mam dobry dla swojej rozdzielczości. Katalog save zawsze usuwam przded instalacją
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
jugo22 
Navi Expert


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 209
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2013-02-28, 21:32   

midas63 napisał/a:
No właśnie nie wiem, wydaje się że na wyższą ale wpis mam dobry dla swojej rozdzielczości. Katalog save zawsze usuwam przded instalacją

Jeżeli ściągnąłeś ze strony, którą podałem, to w paczce masz apki na rozdzielczości: 1024x600, 1280x720, 1280x800, 800x480, 854x480, 960x540.
Żadnej z nich nie przeskalujesz dobrze w prosty sposób.
Twoja rozdzielczość: 320x480 razy np. 2 daje 640x960 lub odwrotnie, razy 3 to 960x1440, itd. Obie wartości muszą zmieniać się proporcjonalnie (tyle samo razy). Musisz szukać innej rozdzielczości lub poczytaj instrukcję kol. NoGr kilka postów wyżej.
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-03-02, 16:20   

jugo22 napisał/a:
poczytaj instrukcję kol. NoGr


Poczytałem ale nie bardzo wiem jakie ustawienia zrobić dla mojej rozdzielczości. Chyba poczekam na wersję dla mnie
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
jugo22 
Navi Expert


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 209
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2013-03-02, 20:49   

NoGr napisał/a:
...w starszych wersjach jest data.gro...i chyba nie da się sprawdzić czy pasuje do rozdzielczości 800x480, czy nie.

Da się. Najpierw trzeba przekonwertować plik gro do zip, a potem tylko tam zajrzeć. Konwersja to żaden problem. Należy użyć do tego programu groconvert. Uruchamiasz go i wskazujesz plik do konwersji (możesz konwertować pliki data.gro, branding.gro i lang.gro). Po kilku sekundach masz skonwertowany do zipa plik gro. Jest on w ty samym katalogu co plik wyjściowy.
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-03-03, 20:50   

jugo22 napisał/a:
9.6.7.242597

Czy ktoś już dostosowal tą wersję do rozdzielczości 480x320 bo kombinuję i nijak nie idzie. W pionie jeszcze ujdzie, obcina tylko lekko dół ale w poziomie kaszana, obraca o jakieś 45 stopni tak że wszystko jest pod skosen. Próbowałem wpisy do sys.txt
Kod:
[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="480_320:455x320/295x480:fullscreen"

[android]
fullscreen=1

Kod:
[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="480_320:480x320/320x480:fullscreen"

[android]
fullscreen=1

i jescze
Kod:
[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="800_480:455x320/295x480:fullscreen"

[android]
fullscreen=1

i nic
Wartość rozdzielczości screensizer podaje na 320x455 plus pasek 25
Co ciekawe poprzednią wersję mam na rozdzielczość 800x480 i działa poprawnie
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
midas63 
Waypoint



Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 197
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-08-04, 18:38   profil pieszego

Jak uruchomię ten profil to wywala z programu, miał ktoś podobnie i sobie poradził?

[ Dodano: 2013-08-05, 17:44 ]
moze ktos podrzucic dzialajacy linkt do takiej rozdzielczosci, wszystkie na forum przestaly dzialać

[ Dodano: 2013-08-05, 18:17 ]
chodzi mi o rozdzielczosc 1024x600, nie wiem czemy poprzednio sie nie dopisalo

[ Dodano: 2013-08-05, 18:45 ]
No wiec od poczatku' kupilem acera iconie i zainstalowalep primo podobno uniwersalne, niby dziala ale... no wlasnie nie dzialaglos tts choc zainstalowalem ivone i w innych apkach dziala, jak odwracam tablet to vawi sie nie obraca, stad moja prosba o primo w rozdzielczosci 1024x600
_________________
LG V400 1280x800 i żadne Primo nie działa :(
 
 
szila1994 
Navi Expert


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 307
Wysłany: 2014-02-11, 16:43   

witam mam pytanie co odpowiada za obracanie sie razem z ekranem otoz w igo iGO Primo 9.6.7.281004 obraca mi sie a w iGO_Isr_9.6.29.357899_crk_sys_not_changed nie chce sie obracac wszystkiego juz probowalem ale nie wiem gdzie szukac i co zmienic pomocy
 
 
 
szila1994 
Navi Expert


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 307
Wysłany: 2014-02-11, 22:41   

piotrekcz napisał/a:
Pokaż sekcję (sys.txt) [device] \ [android] \ [rawdisplay] z obu wersji.


prosze
Kod:
[device]
type="android"

[android]
tablet=0
fullscreen=1
;show_status_bar=1
create_sdcard_dir=0
wait_for_closing_igo=1
has_physical_home_button=1

[rawdisplay]
driver="engine"
screen_xy="auto"
force_renderer="RENDER_MOYA"
 a drugi jest

[android]
;fullscreen=1
;tablet=1
;has_physical_home_button=1

[device]
type="android"

[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
screen_xy="800_480:1024x552/600x976:fullscreen"
;screen_xy="800_480:1024x552/600x976"

mam tableta 1024 na 600
nie wiem co mam zle a co nie potrzebne bylbym wdzieczny jak podalbys mi podstawowe sys na moja rozdzialke i zeby sie obracal igo z ekranem
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-02-11, 22:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10