Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo Android - obrót ekranu
Autor Wiadomość
kkrzysiek1234 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2012
Posty: 13
Wysłany: 2015-06-28, 21:45   

Czy da się usunąć pasek systemowy (może jakaś aplikacja do tego)? Mam taki problem że, gdy włączę Igo to ekran jest ładnie dostosowany do rozdzielczości z paskiem, jednak gdy obrócę ekran już jest za duża rozdzielczość aplikacji. Tak czytałem przynajmniej kilkanaście ostatnich stron tematu wiem, że da się to zrobić ręcznie wpisując rozdzielczość z przechwyconego obrazka ale u mnie ten sposób nie zadziałał.

Tablet Lenovo S5000-H
ANDROID 4.4.2 Kit Kat
IGo Primo 9.6.29.483387 Israel

Mój SYS
Kod:
[device]
devtype_fallback_to_model=1

[android]
;fullscreen=1
;tablet=0
;has_physical_home_button=1
;select audio stream
; 0-STREAM_VOICE_CALL, 1-STREAM_SYSTEM, 2-STREAM_RING, 3-STREAM_MUSIC, 4-STREAM_ALARM, 5-STREAM_NOTIFICATION
;navigation_audio_stream=4
create_sdcard_dir=0

[interface]
;vga=1    ;  for full HD
skin="ui_android"
capture_to_jpeg=1
extra_settings=1
save_checksum=0
maxzoom2d=6000000
;show_scroll_button=1
;show_glonass=1

[rawdisplay]
force_renderer="RENDER_MOYA"
;highres=1   ;  for full HD
;driver="gdi"
driver="engine"
screen_xy="auto"

[gps]
location_net=1
location_gps=1
background_navigation=1

[map_update_checker]
enabled=0

[3d]
usepolyfarroads=0
; this is for resolution full HD:
;road_polytrack_switch_pixelwidth=2
;max_loading_time_immediate=100
;double_pixel_similarity_check=0

[poi]
;featured_provider="netlocalsearch.naviextras.google"
featured_provider="netlocalsearch.naviextras.nokia"

[poi.netlocalsearch.naviextras]
services="nokia,google"
;services="google"

[network]
available=1

[http]
enabled=1

;[tmc.src.http]
;enabled=1

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest/2/boot"

[services]
software_download_location="http://www.igomaps.co.il/Jquery_Report.html"

[tmc-http]
enabled=1
start=1
servers.size=3
servers[0].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-iphone/0/"
servers[1].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-russia/0/"
servers[2].url="http://tmchttp0.naviextras.com/nng-igo-tmc-primo/0/"

[other]
demo_enabled=0

[debug]
imei="000000000000000"
skip_eula=0
screenshotsavecameraini=0
;screenshotfilename="/captures/image_%02d.jpg"
screenshotfilename="/android_linked_root/captures/image_%02d.jpg"
experimental_features=1
;double_pixel_mode=1

[feature]
back_exit=1
back_button=1
tmc_event_coloring=1
signpost_coloring=1

[sound]
csv_voice_enabled="1"

[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
has_secondary_root=0
;android_secondary_root_path="/mnt/sdcard/addons"

[warning]
speedcam_enabled=1
is_spoken=1
speedcam_continuous_approach_beep_when_tonal=0


[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-06-29, 08:26 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z IGO Primo ver.9.6.7.xxx
P.S. To raczej sprawa z zakresu obsługi urządzeń z Androidem, a nie programu iGO
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 8
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 523
Skąd: EU
Wysłany: 2015-06-29, 23:02   

kkrzysiek1234 napisał/a:
Czy da się usunąć pasek systemowy

Jeśli pytasz o dolny "status bar" i na Twoim urządzeniu nie ma takiej możliwość (Ustawienia/...), możesz zainstalować dodatkową aplikację która to umożliwia np. full!screen.
Ważna informacja: wymagany root i aplikacja nie daje 100% gwarancji ukrycia dolnego "status bar" we wszystkich aplikacjach (może się okazać; że... - "nic z tego nie będzie").
kkrzysiek1234 napisał/a:
...u mnie ten sposób nie zadziałał.

Pokaż screenshoty (pionowo/ poziomo) z Screen Size and Density.
_________________

 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 568
Wysłany: 2016-01-29, 14:20   

Mam na Tablecie Lenovo TAB 2 A7-30D zainstalowane iGO Primo Israel 9.6.29.625822 [19 Jan 2016] Multi-PL. Pionowo iGO się uruchamia, natomiast przy próbie uruchomienia poziomo jest komunikat:
Cytat:
User interface resolution [1024x527] is not supported or compatible skin can not be found.
Exiting application

Plik sys.txt wygląda tak:
Kod:
[device]
devtype_fallback_to_model=1

[android]
create_sdcard_dir=0
check_folders_after_rebuild=0
wait_for_closing_igo=1

[project]
name="igo9_android_gpsandmore"

[gps]
location_net=1
location_gps=1
;this should be in android igo9 config:
background_navigation=1
location_log=0
location_log_filename="gpslog/LocationManager"

[3d]
usepolyfarroads=0

[rawdisplay]
force_renderer="RENDER_MOYA"

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest/2/boot"


[activation_manager]
activate_google_naviextras = 0
activate_online_speedcam = 0
activate_community_speedcam = 0
activate_http_traffic = 0

[services]
software_download_location="http://www.igomaps.co.il/Jquery_Report.html"

[poi.netlocalsearch.naviextras.gpsmore]
provider_icon_key="igosearch_poi"
friendly_name = "iGO Local Search"
friendly_name_short = "iGO Search"
online=1
cap_flags=5
rest_flags=7
workflow_id="POI_Flat_Con_0"
load_ext_address=0
geocode_address=0
max_cache=500
max_results=15
min_query_len=2
calc_distances=1
create_container=0
container_name="POICATEGORY~iGO Local Search"
;icon_key="GLocalSearchPOI"
icon_labels=20
visible_altitude=50000
send_country_code=0
omitted_text="In accordance with local laws, regulations, and policies, a portion of search results have not been displayed."
search_size=3

;TEMPORARY
[sound]
temp_dir=/data/data/com.nng.igoprimoisr.javaclient

[3d]
Max_loading_time_immediate=200
Road_distance_factor=0.6
;landmark_min_brightness=400 ;(700)

[map]
3d_max_zfar=1000
3d_min_zoomlevel=35
3d_max_zoomlevel=150
3d_max_tiltlevel=5800

[lua]
skippreviewmap=1
rastermaps=1


[tmc-http]
start=1
dt_exp_limit_0=60.0
dt_sleep_on_error=10
servers[0].url="http://tmchttp0.naviextras.com/nng-igo-tmc/0/"

[traffic.settings]
detour_recalc_timeout=5



[sound.announcer]
gps_signal_lost=0

[warning]
speedcam_soundtype_4=0
speedcam_visualtype_4=1


[sound]
csv_voice_enabled="1"

[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
has_secondary_root=0

;has_secondary_root=1
;android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/addons"


Plik multimode w data.zip\ui_android\multimode.ini
Kod:
[modes]
; mx=WidthMin..WidthMax, HeightMin..HeightMax,Folder
; OR
; mx=Width, Height ,Folder

m1=400..480,196..320,"480_272"
m2=234..320,400..480,"480_272"
m3=768..960,400..600,"800_480"
m4=480..600,700..960,"800_480"
m5=1024..1280,552..800,"1024_768"
m6=600..800,960..1280,"1024_768"


[ Dodano: 2016-01-29, 15:08 ]
Znalazłem rozwiązanie: Zmieniłem wartość w pliku multimode z 552 na 523.

Tylko w czasie uruchomienia igo nie obraca się, jeżeli został uruchomiony w pionie to tak już musi zostać albo wyłączyć i uruchomić go w poziomie
 
 
henqo 
Waypoint


Dołączył: 13 Lut 2014
Posty: 75
Wysłany: 2016-01-31, 12:39   

Cytat:
Tylko w czasie uruchomienia igo nie obraca się, jeżeli został uruchomiony w pionie to tak już musi zostać albo wyłączyć i uruchomić go w poziomie

Zmień skin, bo niektóre tak mają, np: diMkaWa_156
 
 
karol88 
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 17
Wysłany: 2016-02-19, 15:09   

U mnie na tablecie Tab2A7-10F cokolwiek bym zmienił cały czas dostaje komunikat o nieodpowiedniej rozdzielczości ,brak odpowiedniego skina itd. Nominalna rozdzielczość to 1024x600 a aplikacja screen size pokazuje 604x600 i 527x1024 ,natomiast igo pokazuje 1024x527 i 600x951 ? Jedna ,która odpaliła po instalowaniu to iGO Primo2,4 Fast Ultimate ale ikony zachodziły na siebie i kiepsko to wygladało.Okienka z prędkością i czasem zasłaniały prawie cały ekran, próby wpisania odpowiednij rozdzielczości skutkowały nie odpaleniem navi nie mówiąc już o tym że ekran się nie obracał. Totalna porażka z tym modelem. Jak znaleść odpowiedni skin na tą rozdziałkę ?
 
 
suja68 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Gru 2012
Posty: 73
Skąd: Polska
Wysłany: 2016-02-19, 16:11   

Próbowałeś, jeśli chodzi o obrót ekranu, sposobu z 11.05.20104r. piotrkacz "obrót ekranu"
A jeśli chodzi o skin, ten sposób(z instrukcji):
- to w sys.txt zastosować wpis jak w przykładzie:
screen_xy = "800_480: 1250x650 / 710x1220"
Taki sam wpis musi się znaleźć w pliku info.ini : supported_resolutions = "1250_650,710_1220"
_________________
Motorola g6
 
 
karol88 
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 17
Wysłany: 2016-02-19, 16:38   

Udało mi się jakimś cudem odpalić navi z wpisem screen_xy = "800_480: 1024x527 / 527x1024" .Teraz pozostał ,a raczej pół problemu bo kiedy odpale navi w poziomie mam pełny ekran tylko po obróceniu do pionu mam navi na połowie ekranu i odwrotnie czyli odpale w pionie mam całość ale po obrocie do pozimu też połowe ? Co jeszcze zmienić aby było normalnie !
 
 
suja68 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Gru 2012
Posty: 73
Skąd: Polska
Wysłany: 2016-02-19, 16:57   

Wykonaj wpisy wg sposobu z 4. str. iGO Primo Android - obrót ekranu - 2, uwzględniając faktyczną rozdzielczość i wpisy w sekcji android.
_________________
Motorola g6
 
 
czaro3000
Waypoint


Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 29
Wysłany: 2016-03-23, 21:43   status bar

Witam,kojarzy ktoś ile trzeba ująć z rozdzielczości aby apka nie nachodziła na status bar?
Robiłem już wg manuala ale nic nie pomaga.
Wiem że najlepiej sprawdza się apka(full screen) z playsklep ale nic nie działa(android 4.0.4),sprzęt to goclever t76gpstv
Ustawienia:

driver=engine
;screen_xy="auto"
screen_x=800
screen_y=480
screen_x2=480
screen_y2=800
screen_xy="800_480:800x480/480x800:fullscreen"

no i oczywiście ten też nie bangla:
[rawdisplay]
screen_x=800
screen_y=444
screen_x2=480
screen_y2=764
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1317
Wysłany: 2016-03-24, 20:24   

Cytat:
Witam,kojarzy ktoś ile trzeba ująć z rozdzielczości aby apka nie nachodziła na status bar?

Tak czasem robią skiny.
A konkretnie - w naszej linkowni są wersje iGO z zestawami data.zip prawie dla wszystkich rozdzielczości - razem z plikami sys.txt. Wystarczy podmienić data.zip na właściwy dla danego urządzenia i po problemie.
Ja załadowałem 1280x800 do swego Nexusa7 i działa idealnie. Oczywiście bez żadnych skinów.
I żadne dodatkowe wpisy w sys.txt nie są mi potrzebne.
Ostatnio zmieniony przez szwagier22 2016-03-27, 13:01, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 581
Skąd: UK
Wysłany: 2016-03-26, 03:16   

Kod:
[android]
fullscreen=0


Kolega piotrekcz podal mi to rozwiazanie jakis czas temu, dziala belka jest na ekranie navi.
_________________
 
 
dybukpl 
Waypoint



Dołączył: 04 Maj 2015
Posty: 34
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-04-20, 12:37   

Witam
Mam taką samą konfiguracje jak kolega szymon189, po wielu nieudanych próbach zrobiłem poniższą zmiane w pliku multimode i iGO uruchomiło się w poziomie ale już nie chcę wrócić do pozycji pionowej.
Może ktoś z Was koledzy coś doradzi ?

szymon189 napisał/a:
Mam na Tablecie Lenovo TAB 2 A7-30D zainstalowane iGO Primo Israel 9.6.29.625822 [19 Jan 2016] Multi-PL. Pionowo iGO się uruchamia, natomiast przy próbie uruchomienia poziomo jest komunikat:
Cytat:
User interface resolution [1024x527] is not supported or compatible skin can not be found.
Exiting application

Plik sys.txt wygląda tak:
Kod:
[device]
devtype_fallback_to_model=1

[android]
create_sdcard_dir=0
check_folders_after_rebuild=0
wait_for_closing_igo=1

[project]
name="igo9_android_gpsandmore"

[gps]
location_net=1
location_gps=1
;this should be in android igo9 config:
background_navigation=1
location_log=0
location_log_filename="gpslog/LocationManager"

[3d]
usepolyfarroads=0

[rawdisplay]
force_renderer="RENDER_MOYA"

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest/2/boot"


[activation_manager]
activate_google_naviextras = 0
activate_online_speedcam = 0
activate_community_speedcam = 0
activate_http_traffic = 0

[services]
software_download_location="http://www.igomaps.co.il/Jquery_Report.html"

[poi.netlocalsearch.naviextras.gpsmore]
provider_icon_key="igosearch_poi"
friendly_name = "iGO Local Search"
friendly_name_short = "iGO Search"
online=1
cap_flags=5
rest_flags=7
workflow_id="POI_Flat_Con_0"
load_ext_address=0
geocode_address=0
max_cache=500
max_results=15
min_query_len=2
calc_distances=1
create_container=0
container_name="POICATEGORY~iGO Local Search"
;icon_key="GLocalSearchPOI"
icon_labels=20
visible_altitude=50000
send_country_code=0
omitted_text="In accordance with local laws, regulations, and policies, a portion of search results have not been displayed."
search_size=3

;TEMPORARY
[sound]
temp_dir=/data/data/com.nng.igoprimoisr.javaclient

[3d]
Max_loading_time_immediate=200
Road_distance_factor=0.6
;landmark_min_brightness=400 ;(700)

[map]
3d_max_zfar=1000
3d_min_zoomlevel=35
3d_max_zoomlevel=150
3d_max_tiltlevel=5800

[lua]
skippreviewmap=1
rastermaps=1


[tmc-http]
start=1
dt_exp_limit_0=60.0
dt_sleep_on_error=10
servers[0].url="http://tmchttp0.naviextras.com/nng-igo-tmc/0/"

[traffic.settings]
detour_recalc_timeout=5



[sound.announcer]
gps_signal_lost=0

[warning]
speedcam_soundtype_4=0
speedcam_visualtype_4=1


[sound]
csv_voice_enabled="1"

[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
has_secondary_root=0

;has_secondary_root=1
;android_secondary_root_path="/storage/extSdCard/addons"


Plik multimode w data.zip\ui_android\multimode.ini
Kod:
[modes]
; mx=WidthMin..WidthMax, HeightMin..HeightMax,Folder
; OR
; mx=Width, Height ,Folder

m1=400..480,196..320,"480_272"
m2=234..320,400..480,"480_272"
m3=768..960,400..600,"800_480"
m4=480..600,700..960,"800_480"
m5=1024..1280,552..800,"1024_768"
m6=600..800,960..1280,"1024_768"


[ Dodano: 2016-01-29, 15:08 ]
Znalazłem rozwiązanie: Zmieniłem wartość w pliku multimode z 552 na 523.
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 8
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 523
Skąd: EU
Wysłany: 2016-04-20, 14:42   

dybukpl napisał/a:
zrobiłem poniższą zmiane w pliku multimode

Przywrócić oryginalne pliki,
dybukpl napisał/a:
iGO uruchomiło się w poziomie ale już nie chcę wrócić do pozycji pionowej.

zmień sekcję [android] i [rawdisplay] w taki sposób:
Kod:
[android]
;tablet=0
;fullscreen=1
upside_down_bug=1
;show_status_bar=1
register_functors=1
create_sdcard_dir=0
wait_for_closing_igo=1
;has_physical_home_button=1
navigation_audio_stream = 4
disable_restart_after_phone_call=1

[rawdisplay]
driver=engine
screen_x=1024
screen_y=528
screen_x2=600
screen_y2=952
force_renderer="RENDER_MOYA"

pobierz > ui_android ,
folder: ui_android, ulokuj bezpośrednio w katalogu głównym programu iGO (iGO\ ui_android)
i testuj.
_________________

 
 
dybukpl 
Waypoint



Dołączył: 04 Maj 2015
Posty: 34
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-04-20, 23:30   

Połowiczny sukces, iGO obraca się ale jest przycięty dół (ustawienie w poziomie):

[/URL]

[/URL]

W pionie jest ok.

Dzięki że się odezwałes ☺
Ostatnio zmieniony przez dybukpl 2016-04-21, 19:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2016-04-21, 14:33   

dybukpl napisał/a:
iGO obraca się ale jest przycięty dół (ustawienie w poziomie):
Zle dopasowałeś rozdzielczość w poziomie - od całkowitej rozdzielczości ekranu musisz odjąć szerokość paska dolnego, a pewnie nie odjąłeś. Spróbuj (o ile nie pamięć nie myli) 12 pixeli mniej
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11