Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:52
Navroad Auro S6 - odblokowanie
Autor Wiadomość
arekmiz 
Waypoint


Wiek: 46
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 84
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-06, 07:46   Navroad Auro S6 - odblokowanie

Witam

Kupiłem nowy sprzęt - Navroad Auro S6. Niby odblokowane. Niby - bo uruchamia się menu NR a z tego menu można dopiero uruchomić exploratora WinCE. Czy można jakoś spowodować, aby menu NR się nie uruchamiało automatycznie, tylko od razu pulpit WinCE?
Ze znikającymi ikonkami na pulpicie sobie poradziłem, zmieniłem klucze w rejestrze. Próbowałem szukać po rejestrze czegoś co odpowiada za uruchomienie menu. Okazuje się że w rejestrze nic nie ma. Nie mam też żadnej ukrytej partycji. Jedynie co to za menu odpowiada plik GPSTOP2.exe kótry jest w folderze "Windows". Ale tego pliku nie można skasować ani zmienić mu nazwy, czyli nie można go podmienić na explorera. Aha - jak się z explorera go uruchomi, to przez chwilę widać napis "system is starting gps-main.exe", ale pliku o takiej nazwie na urządzeniu ani w rejestrze nie ma...
_________________
Pozdrawiam
ArekMiz

Becker Active 5 (iGO8.3.5EU, AM6.24EU, OziExpl2.31)
Samsung Galaxy A8 (AM4.3.0EU, OziExpl1.15)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-03-11, 12:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9622
Wysłany: 2014-06-06, 08:08   

Spróbuj explorer.exe jako nawigacyjny + autostart programu.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
arekmiz 
Waypoint


Wiek: 46
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 84
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-06, 09:03   

jestem_ktoś napisał/a:
Spróbuj explorer.exe jako nawigacyjny + autostart programu.


Ale jak? Próbowałem zrobić AutoMapę, jako program pod przycisk "GPS" w menu NR ale nie działa. Cały czas pisze, że "aplikacja nie jest zainstalowana". Ustawienia w menu "ścieżka" dotyczą ścieżki do programu pod przycisk "WWW" i tu udało się podiąć AutoMapę. :)
_________________
Pozdrawiam
ArekMiz

Becker Active 5 (iGO8.3.5EU, AM6.24EU, OziExpl2.31)
Samsung Galaxy A8 (AM4.3.0EU, OziExpl1.15)
 
 
Maxior 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-06-06, 10:40   

Żeby Automapa działała Ci z przycisku GPS musisz przy jej instalacji zaznaczyć utworzenie dodatku dla nawigacji Navroad. Utworzy się wtedy na karcie skrót o nazwie "NavRoadMaps" i będzie hulać.
Można też samemu dorobić taki skrót, który np u mnie ma taki zapis: 36#"\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe".
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9622
Wysłany: 2014-06-06, 11:27   

I tak samo możesz uruchomic explorera czy CeCommandera (oczywiście, treśc pliku *.lnk będzie inna)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
arekmiz 
Waypoint


Wiek: 46
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 84
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-10, 19:47   

Niestety to nie zadziałało. Tzn. explorer się uruchamiał ale znikał w tle menu NR. Ale udało się to zwalczyć, dzięki forum pdaclub. Napisałem skrypt, uruchamiany automatycznie właśnie jako NavRoadMaps, który to skrypt killuje durne menu NR a potem uruchamia ładnie explorera. :)
_________________
Pozdrawiam
ArekMiz

Becker Active 5 (iGO8.3.5EU, AM6.24EU, OziExpl2.31)
Samsung Galaxy A8 (AM4.3.0EU, OziExpl1.15)
 
 
arekmiz 
Waypoint


Wiek: 46
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 84
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-08-06, 09:53   Navroad Auro S6 - ikony pulpitu WinCE

Dzięki pomocy z PDA Club udało mi się w pełni odblokować WinCE w nawigacji Navroad Auro S6, czyli po uruchomieniu mam pulpit WinCE, ładną tapetę no i ikony programów.
Problem w tym, że urządzenie ma rozdzielczość 800x480, a przy takiej rozdzielczości ikonki są bardzo małe i trudno w nie trafić paluchem. Czy można je jakoś powiększyć (bez zmiany rozdzielczości ekranu) ?? Da się gdzieś pogrzebać, w rejestrze czy gdzie indziej??
_________________
Pozdrawiam
ArekMiz

Becker Active 5 (iGO8.3.5EU, AM6.24EU, OziExpl2.31)
Samsung Galaxy A8 (AM4.3.0EU, OziExpl1.15)
 
 
MarcinAgi 
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2011
Posty: 63
Wysłany: 2015-03-11, 11:20   

Witam, jak w Auro zrobić, żeby skróty ikon do aplikacji nawigacyjnych nie znikały po ponownym wejściu do Win 6.0 CE ? Pozdro
_________________
chomikuj
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9622
Wysłany: 2015-03-11, 12:27   

Zacznij od http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.12
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
MarcinAgi 
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2011
Posty: 63
Wysłany: 2015-03-12, 11:55   

jestem_ktoś napisał/a:
Zacznij od http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.12


dzięki, drugi link z punktu się potwierdził, ostatnia wypowiedź ;-)
_________________
chomikuj
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11