Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:45
Navroad VIVO S6 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
bananag
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 30
Wysłany: 2016-03-24, 09:11   

Mam wersje zpatchowaną, wystarczy zainstalować.
W 6.18 dodatek wybiera się na poczatku instalacji, w 6.19 samo instaluje wszystkie dodatki.
Obydwie wersje działały na innych urzadzeniach. Moze jakiś oddzielny patcher?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2016-03-24, 09:36   

Cytat:
Mam wersje zpatchowaną, wystarczy zainstalować.
Użyj czystej

bananag napisał/a:
w 6.19 samo instaluje wszystkie dodatki.
Przy wyborze dodatków patchuj po instalacji
_________________

 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 823
Wysłany: 2016-03-24, 09:44   

bananag napisał/a:
w 6.19 samo instaluje wszystkie dodatki.

Tu chyba się mylisz, jeżeli podczas instalacji wybierzesz opcję "zaawansowana" masz możliwość wyboru wszystkich "dodatkowych" opcji instalacji...
http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#461139
Ostatnio zmieniony przez wojtek1234321 2016-03-24, 12:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2016-03-24, 09:54   

Chyba nie ten autor cytatu...
Poza tym - co innego "samodzielnie określ parametry instalacyjne", a co innego "samo instaluje wszystkie dodatki"
_________________

 
 
bananag
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 30
Wysłany: 2016-03-24, 10:23   

Jedno jest pewne, wszystko robię dobrze, bo na wszystkich pozostałych działało tutaj z kolei prosi o rejestrację.

Nie można zmienić ścieżki, IGO odpala przez Explorer. Wersja oprogramowania którą mam to wersja 4.

Dziękuję wszystkim za pomoc, chyba jednak nie da się nic zrobić.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2016-03-24, 11:54   

bananag napisał/a:
na wszystkich pozostałych działało
Na wszystkich pozostałych Navroadach, czy zupełnie innych firmach?

bananag napisał/a:
chyba jednak nie da się nic zrobić.
A tego próbowałeś?
jacekp1313 napisał/a:
Użyj czystej
jacekp1313 napisał/a:
patchuj po instalacji
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 823
Wysłany: 2016-03-24, 12:45   

jacekp1313 napisał/a:
Chyba nie ten autor cytatu...

No faktycznie, nie wiem co się "pochrzaniło", miał być "bananag"...
 
 
bananag
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 30
Wysłany: 2016-03-24, 16:04   

Udało mi się zalinkować ikonkę GPS pod IGO. Automapa nie wiedzieć czemu chciała rejestracji.
W celu przypisania ikony GPS do innej aplikacji należy manualnie edytować np. za pomocą systemowego Notatnika plik navroadmaps.lnk i wrzucić na kartę pamięci.

Ukaże nam się zapis: „49#"\SDMMC\NavRoadMap\nrm.exe"”. W miejsce kropek należy wpisać ciąg dalszy ścieżki do Pańskiego programu oraz zapisać plik.

49 to ilosć znaków, więc liczymy nasze. Liczymy od \ pomijając spacje, kropki i cudzysłów.
 
 
DyzioBalanger
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2016
Posty: 6
Wysłany: 2016-09-29, 14:30   Navroad za ponad 5 stówek i Automapa

Spotkał się ktoś z podobnym zachowaniem.

https://www.youtube.com/watch?v=5AT6Md3KM-g

Już mi się skonczyły pomysły a serwis Navroad - szkoda słów....
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2016-09-29, 14:35   

Z filmiku nic nie wynika. Opisz:
1. Gdzie masz AM - karta czy urządzenie
2. Z czym masz problem - skokowymi ruchami kursora, czy złą pozycją (na budynku)
3. Ekran wyłączania skąd się bierze - wyciagasz wtyczkę, czy rozładowana bateria?

P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-09-29, 14:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
aropi
Waypoint


Dołączył: 08 Paź 2013
Posty: 106
Wysłany: 2016-09-29, 14:36   

Spróbuj na poczatek wyłączyć ten autostart???? :?:
 
 
DyzioBalanger
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2016
Posty: 6
Wysłany: 2016-09-29, 14:46   

jacekp1313 napisał/a:
Z filmiku nic nie wynika. Opisz:
1. Gdzie masz AM - karta czy urządzenie
2. Z czym masz problem - skokowymi ruchami kursora, czy złą pozycją (na budynku)
3. Ekran wyłączania skąd się bierze - wyciagasz wtyczkę, czy rozładowana bateria?

P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem


Film trzeba obejrzec do końca - niestety 8 min. wyszło.
1. AM nie zawsze sie uruchamia do końca. Ok. 50 % uruchomień kończy się na niebieskim ekranie AM.
2. Nie ma znaczenia czy AM zainstalowana jest na SD czy w pamięci wewn. urządzenia.
3. Nie ma znaczenia czy autostart jest włączony czy nie.
4. Nawigacja cały czas na zasilaczu - bateria naładowana 99%
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2016-09-29, 14:50   

DyzioBalanger napisał/a:
Film trzeba obejrzeć do końca -
Mało komu będzie się chciało - prościej opisać problem. Poza tym niektórzy mają blokadę na YT w pracy...
_________________

 
 
DyzioBalanger
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2016
Posty: 6
Wysłany: 2016-09-29, 14:54   

jacekp1313 napisał/a:
DyzioBalanger napisał/a:
Film trzeba obejrzeć do końca -
Mało komu będzie się chciało - prościej opisać problem. Poza tym niektórzy mają blokadę na YT w pracy...


Opis problemu: AM nie uruchamia się do końca. Co 2-3 uruchomienia zatrzymuje sie na niebieskim ekranie i koniec. W tle słychać komunikaty nawigacji ale mapa sie nie wyśiwetla - cały czas wisi na "niebiesko"
 
 
DyzioBalanger
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2016
Posty: 6
Wysłany: 2016-09-29, 15:09   

Bilunia napisał/a:
DyzioBalanger napisał/a:
Już mi się skonczyły pomysły

Twój film obejrzałem "od dechy, do dechy".
Już kilka razy były opisywane przypadki, że AM niewłaściwie współpracuje z dodatkiem "AutoStart". Kolejna rzecz, że AM ma alergię na wyłączanie jej poprzez odcięcie zasilania, czy wyłączenie urządzenia bez wcześniejszego wyłączenia z poziomu menu AM. Może się po prostu coś "wysypać" i stwarzać problemy przy dalszej eksploatacji. Zdaję sobie sprawę, że na jakby nie było dobrym sprzęcie i firmowym oprogramowaniu z wykorzystaniem firmowego dodatku, takie rzeczy jak pokazałeś, nie powinny mieć miejsca ... a jednak.
Na początek proponuję wywalić z urządzenia wszystko co związane z AM, po czym zainstalować AM "na czysto", ale bez dodatku "AutoStart". Dodatkowo przed wyłączeniem urządzenia, wyłączać AM korzystając z jej Menu -> Koniec
Powinno pomóc


Też pytałem w serwisie po cholerę po wyłączeniu zapłonu całe urządzenie się wyłącza. Tak samo po włączeniu zapłonu samo się włącza. Po kiego taka funkcjonalność że trzeba się ścigać z urządzeniem aby wyłączyć AM z menu. Ale w navroad uważają inaczej - tak jest "super" i nie da się tego wyłączyć.

AM instalowałem "na czysto" - nic to nie dało.
Po instalacji bez autostartu Navroad AM się nie uruchamia - komunikat: "program nie zaistalowany"
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12