Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:45
Navroad VIVO S6 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
andreas1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-06-17, 09:04   

Witam
AM wydała poprawkę,czy mógłby ktoś z kolegów sprawdzić czy VIVO S6 działa już poprawnie z AM?.(planuje zakup tego sprzętu)
Pozdrawiam
 
 
FISHBONE89 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 49
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-06-17, 09:22   

Kilka dni temu serwis NavRoad wysłał mi "testowy" plik wceAm.exe aby przetestować czy nadal występuje tzw. "zamrażanie ekranu". Ten problem z tym plikiem ustąpił! :)

Dziś dostałem maila od serwisu NavRoad, gdzie napisali, że inni testerzy (czyt. użytkownicy) również potwierdzają, że problem zamrażania ekranu ustąpił.

I ten testowy plik .exe jest już dostępny dla wszystkich użytkowników wraz z instalką AutoMapa 6.16 (1406) RC2.

Więc jak najbardziej AutoMapa i NavRoad robią co mogą aby dostosować swój produkt do najnowszych urządzeń z serii S6.
 
 
andreas1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-06-17, 09:47   

Dzięki za informacje.
Pozdrawiam
 
 
backdraft
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 14
Wysłany: 2014-06-17, 10:03   

FISHBONE89 napisał/a:
Kilka dni temu serwis NavRoad wysłał mi "testowy" plik wceAm.exe aby przetestować czy nadal występuje tzw. "zamrażanie ekranu". Ten problem z tym plikiem ustąpił! :)

Dziś dostałem maila od serwisu NavRoad, gdzie napisali, że inni testerzy (czyt. użytkownicy) również potwierdzają, że problem zamrażania ekranu ustąpił.

I ten testowy plik .exe jest już dostępny dla wszystkich użytkowników wraz z instalką AutoMapa 6.16 (1406) RC2.

Więc jak najbardziej AutoMapa i NavRoad robią co mogą aby dostosować swój produkt do najnowszych urządzeń z serii S6.


Z zakupami byłbym ostrożny dopóki nie pojawi się informacja na stronie www automapy, że urządzenia są z nią po prostu zgodne.
 
 
T34
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 12
  Wysłany: 2014-06-17, 12:18   AM poprawiła błąd - można jechać na wakacje

Koledzy, Auto Mapa w końcu poprawiła błąd - wypuścili RC2, który nareszcie działa dobrze z procesorem SirfStar VI montowanym w NavRoad S6. Program jest do ściągnięcia z oficjalnej strony AM http://w3.automapa.pl/?PE...=PL&cid=204021. U mnie Auro S6 działa pięęęęęęęęęęknie. Teraz rzeczywiście widać ogień :mrgreen:
 
 
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-06-17, 12:28   Re: AM poprawiła błąd - można jechać na wakacje

Na stronie AM jest tylko wersja RC2 na Polskę. Co z mapą EU ?
Ciekawe kiedy udostępnią pełną wersję ?
Jak szybko u Ciebie nawigacja " łapie satelity "

T34 napisał/a:
Koledzy, Auto Mapa w końcu poprawiła błąd - wypuścili RC2, który nareszcie działa dobrze z procesorem SirfStar VI montowanym w NavRoad S6. Program jest do ściągnięcia z oficjalnej strony AM http://w3.automapa.pl/?PE...=PL&cid=204021. U mnie Auro S6 działa pięęęęęęęęęęknie. Teraz rzeczywiście widać ogień :mrgreen:
 
 
andreas1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-06-17, 15:33   

Jest już EUROPA RC2
Pozdrawiam
 
 
FISHBONE89 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 49
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-06-17, 16:25   

Dziwna sprawa...
Mam u siebie ustawiony port COM1 i szybkość odczytu 38400 bps. Synchronizacja czasu i strefy czasowej jest włączone.
Są to domyślne ustawienia w AutoMapie zaraz po instalacji.

Pierwszego FIXa łapie jakoś 2 minuty, i po tym zabiegu, jak wyłączę AutoMapę i wejdę w ustawienia czasu urządzenia to są zmienione z GMT+1 (warszawa) na GMT(cośtam).

Dlaczego AutoMapa zmienia moją strefę czasową?

P.S. Jak długo Wam wyszukuje satelity? Ja sprawdzam w "Test GPS" w ustawieniach urządzenia. Po włączeniu praktycznie od razu mam 3 satelity, a max mi łapie 9 ale dopiero po jakichś 4-5 minutach, trochę długo...
 
 
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-06-19, 14:23   

Zainstalowałem wczoraj AM 6.16 EU RC2 na NR VIVO s6 z nadzieją, że teraz wszystko będzie OK.
I.... znowu rozczarowanie.
Bez montażu w samochodzie ( z ręki, na otwartej przestrzeni ) nawigacja wcale nie łapie satelitów ( czekałem ok 25 min).
Po zamontowaniu w samochodzie ( na przedniej szybie ) NR łapie satelity po przejechaniu ok.10 km ( ok.10 minut jazdy).
Potem w czasie jazdy czasami pojawia się komunikat "słaby sygnał GPS" i nawigacja "gubi się".
Ponowne przeliczenie trasy trwa szybko, jednak częste "gubienie się '' jest irytujące.
Może trzeba ustawić inaczej nastawy GPS ?? Test GPS pokazuje, że urządzenie znajduje 8-9 stetelitów.
Zastanawiam, się już, czy to może mój NR jest wadliwy.
Co robić ?????
 
 
Maxior 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-06-24, 11:24   

feiran napisał/a:
Zainstalowałem wczoraj AM 6.16 EU RC2 na NR VIVO s6 z nadzieją, że teraz wszystko będzie OK.
I.... znowu rozczarowanie.
Bez montażu w samochodzie ( z ręki, na otwartej przestrzeni ) nawigacja wcale nie łapie satelitów ( czekałem ok 25 min).
Po zamontowaniu w samochodzie ( na przedniej szybie ) NR łapie satelity po przejechaniu ok.10 km ( ok.10 minut jazdy).
Potem w czasie jazdy czasami pojawia się komunikat "słaby sygnał GPS" i nawigacja "gubi się".
Ponowne przeliczenie trasy trwa szybko, jednak częste "gubienie się '' jest irytujące.
Może trzeba ustawić inaczej nastawy GPS ?? Test GPS pokazuje, że urządzenie znajduje 8-9 stetelitów.
Zastanawiam, się już, czy to może mój NR jest wadliwy.
Co robić ?????


Problem chyba nie dotyczy tylko Twojego egzemplarza. Mam to samo, a wpisy innych użytkowników sugerują, że ma to powszechny charakter.
 
 
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-06-24, 11:30   

Jest już wersja R3 na stronie Auto Mapy.
Ciekawe, czy wreszcie jest OK ?
Testował już ktoś ?
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-24, 16:15   

feiran napisał/a:
Jest już wersja R3 na stronie Auto Mapy.
Ciekawe, czy wreszcie jest OK ?
Testował już ktoś ?


Zainstalowałem, ale zrobiłem niewiele km. Wielkiej różnicy na moim AURO S6 nie zauważyłem. Może nieco precyzyjniej łapie pozycję, ale trzeba przetestować dłużej. Opóźnienie w ruchu miejskim niestety nadal jest.
 
 
fox2plus
Waypoint


Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 43
Wysłany: 2014-06-24, 17:24   

biperek sadze ze to nie wina am tylko samego urzadzenia zobaczymy co wymysla
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-24, 18:48   

fox2plus napisał/a:
biperek sadze ze to nie wina am tylko samego urzadzenia zobaczymy co wymysla


Oby, u mnie wszystko działa wzorowo z wyjątkiem szybkości reakcji w czasie jazdy. Nie ma problemu z ustaleniem pozycji po uruchomieniu. Zasięg łapie zwykle w kilka-kilkanaście sekund po uruchomieniu AM.

Zastanawiam się jakby AURO S6 zareagowało na firmware z AURO S2 :) Główne funkcje i wyposażenie to samo, różnica w procku i tu może być wąskie gardło. Może GPS hulałby stabilniej? Może zwrócić się z zapytaniem do pomocy technicznej NawRoad ? :)
 
 
backdraft
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 14
Wysłany: 2014-06-25, 21:17   

Jest nowa automapa 1406. Piszą, że są poprawki do serii 6 ale w przykładach sprzętu zgodnego (przetestowanego) w dziale automapa dla windows - wymagania sprzętowe modeli serii 6 niestety nadal nie ma! Przykre.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10