Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:45
Navroad VIVO S6 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
ckrzys
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 18
Wysłany: 2014-06-26, 00:15   

Jest już AutoMapa Windows PL 6.16 1406 z 24.06.2014, za to usunęli wszystkie wersje Beta. Czyli można przypuszczać, że przynajmniej w teorii powinno być dobrze.
_________________
ckrzys
 
 
fox2plus
Waypoint


Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 43
Wysłany: 2014-06-26, 05:39   

edii1981 napisał/a:
Witam

Pociesze was. Ja dla odmiany kupiłem Peiying Alien PY-GPS7011. Parametry podobne i problemy też. To znaczy u mnie AutoMapa tylko ekran mrozi, natomiast sygnał gps łapie szybko i trzyma dobrze. Zalecenie z supportu AM żeby zainstalować wersie 6.16 RC3.
Jutro zainstaluje a w piątek lecę na Czechy trasa 1200km to przetestuje i w sobotę podzielę info czy pomogło.
Więc moim zdaniem to problem ma AutoMapa z dostosowaniem programu do nowych urządzeń!!!


odswiezanie pozycji tez troche kuleje na Igo Primo wiec nie sadze zeby to byla wina programu nawigacyjnego a samego urzadzenia
 
 
edii1981
azymut


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-06-26, 09:51   

u mnie igo primo chodzi normalnie
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-26, 14:07   

U mnie fixa łapie szybko, ale ustala pozycję z opóźnieniem, co jest uciążliwe zwłaszcza w mieście. Zainstalowałem najnowszą wersję 6.16 1406 i niestety poprawy brak :(

ciokrz napisz na jakich ustawieniach AM jeździsz.
 
 
ciokrz 
Waypoint


Dołączył: 24 Paź 2007
Posty: 45
Wysłany: 2014-06-26, 20:11   

do biperek

Moje ustawienia
GPS: port COM1, szbkość odczytu 9600bps, obie synchronizacje czasu zaznaczone, pozostałe fabryczne
Ogólne: fabryczne
Trasa: fabryczne
Dźwieki: bez komunikatu powitalnego, pozostałe fabryczne
Mapa: fabryczne
_________________
krzysztof
 
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-26, 20:26   

ciokrz napisał/a:
do biperek

Moje ustawienia...


Dzięki, potestuję bo mam nieco inaczej.
 
 
T34
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 12
Wysłany: 2014-06-27, 09:29   Auto Mapa działa

Ze źródeł w AM wiem, że wreszcie poprawili swój soft - okazało się, że nie był dostowany do Sirf Star 6 - w Polsce nikt przed Navroadem go nie montował. Co trochę dziwne, bo od początku roku widać go w nawigacjach na zachodzie Europy. W każdym bądź razie AM wydała na swojej stronie wersję 6.16, która działa normalnie z tymi procesorami. http://www.automapa.pl/?P...ng=PL&cid=53174
Wczoraj przejchałem kilakset kilometrów na południu Polski - szybko łapał fixa, trzymał sygnał i o to chodzi przed wakacjami :)
 
 
ckrzys
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 18
Wysłany: 2014-06-27, 10:25   Re: Auto Mapa działa

T34 napisał/a:
Ze źródeł w AM wiem, że wreszcie poprawili swój soft ...

Ale również napisali:
"Poprawki i dostosowania dla urządzeń: NavRoad LEEO S6, VIVO S6, ENOVO S6 i AURO S6. Częściowe dostosowanie - prace w toku."
Czyli chyba jednak nie dali sobie rady do końca i radość jest jeszcze przedwczesna.
_________________
ckrzys
 
 
w1rus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Cze 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-06-27, 11:30   

Witam, jezeli nie automapa to jaki inny producent bedzie sie nadawa i działał poprawnie na tych nawigacjach, zależy mi na dobrym pokryciu Polski jak i EU?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2014-06-27, 11:47   

Producent czego? Programu nawigacyjnego, czy map?
Bo np. program Mireo robi firma w Chorwacji, mapy do niej robi firma TomTom/TeleAtlas, Emapa, Suncart, TopMap, CarteBlanche, Basarsoft...
_________________

 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-06-27, 14:31   

Najnowsza AM nie chodzi lepiej od wersji RC. Na razie usunęli tylko mrożenie obrazu. Na trasie jeszcze jako-tako, ale w mieście się nie da jeździć.
Z serwisu NavRoad dostałem maila, że testują nowy firmware do serii S6 i mają go opublikować w najbliższym czasie. Ciekawe na ile to prawda.
Trzeba ich "motywować" telefonami i mailami :) Mi pan przez telefon powiedział, że inni klienci są zadowoleniu, ale ja mu coś nie wierzę ;)
Dojrzewam do zwrotu urządzenia z powodu niezgodności towaru z opisem: Glonass - zero kontaktu (pan przez telefon twierdzi, ze Glonass ma tylko wspierać GPS, a ja twierdzę - jeśli ma wspierać to urządzenie powinno satelity Glonass przynajmniej widzieć). Moje AURO S6 na pewno nie złapało żadnego, a tym bardziej z nim nie "gadało". Z AM działa do d..y, a w instrukcji napisali, że działa dobrze.
 
 
fox2plus
Waypoint


Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 43
Wysłany: 2014-06-27, 15:46   

biperek napisał/a:
Najnowsza AM nie chodzi lepiej od wersji RC. Na razie usunęli tylko mrożenie obrazu. Na trasie jeszcze jako-tako, ale w mieście się nie da jeździć.
Z serwisu NavRoad dostałem maila, że testują nowy firmware do serii S6 i mają go opublikować w najbliższym czasie. Ciekawe na ile to prawda.
Trzeba ich "motywować" telefonami i mailami :) Mi pan przez telefon powiedział, że inni klienci są zadowoleniu, ale ja mu coś nie wierzę ;)
Dojrzewam do zwrotu urządzenia z powodu niezgodności towaru z opisem: Glonass - zero kontaktu (pan przez telefon twierdzi, ze Glonass ma tylko wspierać GPS, a ja twierdzę - jeśli ma wspierać to urządzenie powinno satelity Glonass przynajmniej widzieć). Moje AURO S6 na pewno nie złapało żadnego, a tym bardziej z nim nie "gadało". Z AM działa do d..y, a w instrukcji napisali, że działa dobrze.


czyli moja teoria spiskowa o nieudanym firmware jednak sie sprawdza, jesli igo primo chodzi bez problemu na innych nawigacjach z tym chipem a na navroadzie nie wiec nie jest to wina programu tylko firmware navroada
 
 
milewski432ti
azymut


Dołączył: 27 Cze 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-06-27, 16:58   

Mam Navroad auro s6 i mi ekran się zamraża.
Strona AM nie działa, ma może ktoś z was ma najnowszą AM bodajże 16.2(2343), jeśli tak to prosił bym o wysyłkę na radek.2010@wp.pl . lub o link :-)
 
 
w1rus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Cze 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-06-27, 17:07   

jacekp1313 napisał/a:
Producent czego? Programu nawigacyjnego, czy map?
Bo np. program Mireo robi firma w Chorwacji, mapy do niej robi firma TomTom/TeleAtlas, Emapa, Suncart, TopMap, CarteBlanche, Basarsoft...


Chidziło mi o program razem z mapami typu AM, który będzie dobrze sobie radził na tej nawigacji.
 
 
fox2plus
Waypoint


Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 43
Wysłany: 2014-06-27, 17:17   

w1rus na dzien dzisiejszy zaden program sobie nie radzi ,najlepiej dziala igo primo choc nie do konca idealnie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10