Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:45
Navroad VIVO S6 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
backdraft
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 14
Wysłany: 2014-07-05, 18:01   

A ja nie polecę s6 dopóki na stronie automapy nie będzie na liście tych urządzeń jako z nią zgodnych
 
 
andreas1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-07-06, 21:34   

Witam
Koledzy jeśli chodzi o AM to u mnie działa bez zastrzeżeń (tak mi się wydaje),jestem pod wrażeniem szybkości działania może dlatego że przesiadłem się ze słabego urządzenia Mio P550.Problem mam taki że jak włączę transmiter FM to urządzenie traci głos tzn jest cisza przy odtwarzaniu filmów i podczas nawigacji też żadnych komunikatów.Czy u kogoś na Vivo S6 to samo występuje?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-07-06, 21:48   

andreas1 napisał/a:
jak włączę transmiter FM to urządzenie traci głos
Przecie to normalne jest, głos transmitujesz do radia, a w navi cisza jest.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
andreas1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-07-06, 22:35   

Dzięki myślałem że i w navi i radiu,ale w radiu też nie było komunikatów.Transmiter ustawiony na auto,może ustawie ręcznie to zadziała.Jutro sprawdzę
Jeszcze raz dzięki za odp.
Pozdrawiam
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-07-07, 11:44   

Ja również nadal nie polecam (mam AURO S6). Od kilku dni jeżdżę po Krakowie i lekko nie jest. Trasa potrafi po prostu zniknąć w istotnych momentach, po przejechaniu przez skrzyżowanie jest spore opóźnienie i często wyznacza trasę od nowa (mimo prawidłowego pokonania skrzyżowania). Po powrocie z urlopu, jeśli nie będzie poprawy oprogramowania lub jej rychłej zapowiedzi, zaczynam reklamację z dopominaniem się zwrotu gotówki.
 
 
steview
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 61
Wysłany: 2014-07-07, 12:58   

16.2 (1406) u mnie na VIVO S6 też działa normalnie. Szybko łapie satelity, w momencie zjazdu z trasy normalnie wyznacza nową. Chyba już jest OK
 
 
steview
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 61
Wysłany: 2014-07-07, 13:54   VIVO S6 - ścieżka nawigacji

Witajcie, mam nietypowy (raczej) problem.
Mam od niedawna Vivo S6, wgrałem sobie na kartę Automapę i wszystko chodziło super (na wersji 6.16).
Postanowiłem na to samo urządzenie wgrać sobie iGO. Przy pomocy użytkownika no_taki za co serdecznie mu dziękuję, wgrałem sobie iGO na sformatowaną kartę.
Po wybraniu ścieżki (Mobilenavigator.exe) i zapisaniu klikam w menu urządzenia na ikonkę nawigacji i nie uruchamia się.
Włącza się dopiero z poziomu explorera!
Miał ktoś taki problem?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-07-07, 14:46 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o regulaminie forum - punkt 3
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6541
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-07-07, 17:19   

Uscislę problem kolegi, by był bardziej jasno wyartykułowany:
Urządzenie prawidłowo zapisuje ściezkę wybranego pliku wykonywalnego ( w tym wypadku \SDMMC\Primo\Mobilenavigator.exe natomiast klikniecie na ikone "Nawigacja" skutkuje komunikatem o braku programu.
Wyswietlana w okienku wyboru scieżki - ściezka cały czas jest prawidłowa.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Maxior 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-07-07, 17:24   

Problem raczej typowy.
Jeżeli chcesz uruchamiać jakikolwiek program nawigacyjny z przycisku GPS musisz stworzyć lub edytować stworzony skrót na karcie o nazwie NavRoadMaps. Np dla Automapy ścieżka w tym pliku wygląda następująco: 36#"\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe" jeżeli chcesz inny program musisz zmienić podaną ścieżkę.
Innym rozwiązaniem jest podpięcie drugiego programu nawigacyjnego pod przycisk "WWW", co można zrobić w ustawieniach.

[ Dodano: 2014-07-07, 18:28 ]
Można też jeszcze inaczej - poprzez dodatkowy panel wyboru nawigacji.
Jeden ze sposobów pokazany jest np tu: http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
Podany tam opis inastalcji jest nieco skomplikowany - ja to zrobiłem prościej. Katalog z dodatkowym pupitem wyboru nawigacji wrzuciłem na kartę, zmodyfikowałem ścieżki do swoich programów, a plik uruchamiający dodatkowy pulpit podpiąłem pod przycisk WWW.
Teraz po kliknięciu w WWW otwiera mi ise okno jak w pierwszym poście w podanym linku, a po kliknięciu w wybraną ikonkę otwiera się odpowiedni program.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6541
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-07-07, 20:22   

Ok.. Kol Maxior.. kompletnie nie znam Navroada , więc po kolei...
Tworze skrót do MobileNawigator.exe ?
Robie to w katalogu iGO, zmieniam nazwe i przenosze do root karty ?
O to chodzi ?

P.S Tylko nie rozumiem, dlaczego urządzenie w chwili wybrania ściezki pod przycisk nawigacji samo tego nie robi..... :-/ .
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2014-07-07, 20:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2014-07-07, 20:29   

W starszych navroadach skrót tworzyło się "ręcznie" na SD (plik *.lnk), liczba oznaczała ilość znaków w wierszu razem z ". Czyli 20#"\SDMMC\Igo\igo.exe"

Ale spotkałem sie tez ze sztywnym zapisem
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6541
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-07-07, 20:43   

Ok.. łapie.. wprawzie plik .lnk utworzony z poziomu windows na jeszce przed 20# jakieś "krzaczki", ale rozumiem, ze mozna zrobic to recznie , bez nich i tez będzie wszystko dzialac ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Maxior 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-07-07, 21:20   

no_taki napisał/a:
Ok.. Kol Maxior.. kompletnie nie znam Navroada , więc po kolei...
Tworze skrót do MobileNawigator.exe ?
Robie to w katalogu iGO, zmieniam nazwe i przenosze do root karty ?
O to chodzi ?

P.S Tylko nie rozumiem, dlaczego urządzenie w chwili wybrania ściezki pod przycisk nawigacji samo tego nie robi..... :-/ .


Skrót powinien być bezpośrednio na karcie - w żadnym katalogu. Taki skrót tworzy się przy instalcji Automapy jeżeli zaznaczy się opcję instalacji dodatku dla Navroada i wtedy jest tam zawarta ścieżka do pliku uruchamiającego Automapę. Można również stworzyć go ręcznie podając włąsciwą ścieżkę do pliku nawigacji która ma być uruchamiana.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6541
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-07-07, 21:27   

Dzieki.
Zasada ilosci znakow opisana wyżej obowiązuje ?
Czyli... dla ścieżki \SDMMC\Primo\Mobilenavigator.exe zawartość poprawnego pliku ( tworzonegow notatniku, ze zmienioną nazwa z Twojego poprzeniego postu i rozszerzeniem na .lnk) to:
33#"\SDMMC\Primo\Mobilenavigator.exe"
?

Sorry za dociekliwość, ale szkoda czasu na błedne proby ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2014-07-07, 21:30, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Maxior 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-07-07, 21:27   

36#"\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe"

Musisz zwrócić uwagę na liczbę 36 jest to ilość znaków łącznie ze spacjami liczona od pierwszego do ostatniego cudzysłowia(włącznie). Jeżeli zmienisz ścieżkę dostępu np. do IGO, to ta ilośc znaków może się zmienić i wtedy trzeba policzyć i wpisać właściwą liczbę

"\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe" - to jest 36 znaków

36# - a to jest zapisana ilość tych znaków

Nie zapominamy o cudzysłowiach.

[ Dodano: 2014-07-07, 21:41 ]
W Twoim zapisie 33#"\SDMMC\Primo\Mobilenavigator.exe" mnie wychodzi 34.
Pominąłeś chyba kropkę.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12