Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:45
Navroad VIVO S6 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6278
Wysłany: 2014-07-07, 20:44   

Masz rację
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
remikg77
Waypoint


Dołączył: 02 Wrz 2011
Posty: 116
Wysłany: 2014-07-07, 20:52   

kolego ta Twoja wersja iGO coś niepewna plik uruchamiający w w IGO to : iGO.exe
prawidłowa ścieżka to:\Storage Card lub SDMMC w zależności jak czyta navi\Primo\iGO.exe

tu masz poradnik
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29503

i najlepiej wgraj jakiś panel i po kłopocie myślę że ten będzie też zgodny z twoją navi
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36338
:-)

\SDMMC\Automapa EU\Automapa Eu.exe
\SDMMC\Primo\9.6.12.243837.exe
\SDMMC\TomTom\TT7 Navigator.exe
\SDMMC\MioMap\MioMap.exe
\SDMMC\Garmin\RUN GMXT\MobileNavigator.exe
\SDMMC\Navigon\Mobilenavigator.exe
\SDMMC\MapaMap\MapaMap.exe

no i edytuj najpierw w panelu ścieżki tak jak pisałem np:
prawidłowa ścieżka to:\SDMMC\Primo\iGO.exe

na Auro 2S hula, aż miło
Ostatnio zmieniony przez remikg77 2014-07-07, 20:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6278
Wysłany: 2014-07-07, 20:55   

Kolego... z całym szacunkiem.. jak nie wiesz o czym piszesz, to lepiej nie pisz .
Głupio jest się ośmieszac.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
remikg77
Waypoint


Dołączył: 02 Wrz 2011
Posty: 116
Wysłany: 2014-07-07, 21:00   

chciałem Tobie tylko pomóc, ale skoro wiesz wszystko to oświecaj a nie obrażaj
Ostatnio zmieniony przez remikg77 2014-07-07, 21:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Maxior 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-07-07, 21:01   

Mam trzy różne wersje Igo Primo. W każdym jest inna nazwa pliku uruchamiającego program:
Navi.exe
i3-Primo.exe
Primo.exe
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6278
Wysłany: 2014-07-07, 21:07   

Maxior .. jeszcze raz dzięki za rady:-). Przekazałem je koledze, kóry ma problemy z navroadem.. myslę, ze mu pomogą :-)
Jak napisałem.. kolega remikg77 nie za bardzo ma pojecie o czym pisze, ale chciał zaistniec ;-)
Mogę zagwarantować, ze tak iGO jak i AM pójda jesli katalog programu nazwiemy "[Cenzura]_z_krola", a nazwę pliku wykonywalnego "[Cenzura]_krolewicza.exe" :mrgreen:
Jak kolega remikg dojdzie dlaczego tak jest... bedzie miło posłuchac jego rad :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2014-07-07, 21:44, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
steview
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 61
Wysłany: 2014-07-08, 16:20   

Normalnie śmiech na sali!
Tyle się umęczyłem i przy okazcji co niektórych z Was a tutaj się okazuje, że wszystko działa w porządku. Tyle, że włącza się z przycisku WWW i to nawet bez pliku .lnk
Po przywróceniu ustawień fabrycznych dalej tak jest. Dziwne...
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-07-08, 17:53   

steview napisał/a:
...Tyle, że włącza się z przycisku WWW i to nawet bez pliku .lnk
Po przywróceniu ustawień fabrycznych dalej tak jest. Dziwne...


Nic dziwnego w tym nie ma, ten typ tak ma. Ścieżka edytowalna z poziomu interfejsu dotyczy właśnie klawisza www. Dziwić może raczej fakt, że producent nie pomyślał o możliwości edytowania napisów na klawiszach.
 
 
Maxior 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-07-08, 19:46   

steview napisał/a:
Normalnie śmiech na sali!
Tyle się umęczyłem i przy okazcji co niektórych z Was a tutaj się okazuje, że wszystko działa w porządku. Tyle, że włącza się z przycisku WWW i to nawet bez pliku .lnk
Po przywróceniu ustawień fabrycznych dalej tak jest. Dziwne...


.lnk niezbędny jest jedynie w przypadku chęci urachamiania programu nawigacyjnego z przycisku GPS.
 
 
steview
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 61
Wysłany: 2014-07-09, 14:19   

Z plikiem .lnk czy też bez niego nawigacja odpala z przycisku WWW
 
 
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-07-10, 09:12   

Zainstalowałem AM EU w. 16.16 1406 na NR Vivo S6.
Po około 15 minutach jazdy w dalszym ciągu nie mogę złapać sygnału GPS.
Czy pierwsze uruchomienie wymaga dłuższego czasu ? Może trzeba zmienić jakieś ustawienia ?
A może najnowsza wersja nie jest jeszcze w pełni OK ?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-07-10, 09:21   

Pytanie, czy wyszukuje Ci ODBIORNIK GPS, czy szuka SYGNAŁU GPS? Jeśli to pierwsze, to coś jest skopane w konfiguracji (brak danych NMEA z odbiornika). Jeśli to drugie, przyczyn może być więcej - ekranowana szyba w samochodzie, zakłócenia, fatalna pogoda, itp. Jeśli urządzenie nie było dłużej używane, złapanie SYGNAŁU GPS może potrwać nawet kilka - kilkanaście minut i dobrze by było wtedy się nie poruszać. Potem łapie już szybko.
 
 
 
zielony9999
azymut


Dołączył: 12 Cze 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-07-10, 13:57   

Wieszają się te Vivo S6 nadal na AM? Na ceneo opinie są różne, jedni piszą, że tak inni, że nie. Dlatego wolę spytać się tutaj i nie zrobić plamy przy zakupie nawigacji?
 
 
andreas1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-07-10, 14:36   

Jeśli o mnie chodzi to jestem zadowolony z działania AM , jeżdżę po Krakowie i jest OK.W trasie jeszcze nie byłem z nowym sprzętem(vivo s6).Kamerka cofania działa idealnie (szybko się przełącza)
Pozdrawiam
 
 
biperek
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 54
Wysłany: 2014-07-10, 18:03   

Tak chwalicie to VIVO, że zainstalowałem do AURO S6 firmware w VIVO. Zobaczymy, czy będzie lepiej, w sumie różnią się tylko wymiarami fizycznymi. Wczoraj jechałem 600 km trasy na oryginalnym oprogramowaniu wewnętrznym i szału nie było. W kluczowych momentach potrafi zawodzić, przez nawigację wczoraj źle zjechałem z autostrady, bo urządzenie źle identyfikowało estakadę na której jestem w danym momencie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13