Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:45
Navroad VIVO S6 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
backdraft
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 14
Wysłany: 2014-07-10, 22:02   

szkoda, że nadal nie ma modeli s6 na liście urządzeń zgodnych z AM na stronie www AM, bo to byłby jakiś sygnał, że wszystko jest OK.
 
 
andreas1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-07-10, 23:44   

Witam
Ja przed zakupem napisałem maila do AM z pytaniem jak poniżej i dostałem odp. która skłoniła mnie do kupna.

odp. z AM:
-Tak, nowa wersja beta zawiera poprawki dla tej nawigacji.

Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
podpis

> To: support@automapa.com.pl;
>
>Moje pytanie:
Witam
> Widzę na Państwa stronie że wyszła poprawka AM,czy
> oznacza to że Nawroad vivo s 6 już działa i jest certyfkowany
> przez AutoMapę ?
> Pozdrawiam podpis
 
 
backdraft
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 14
Wysłany: 2014-07-11, 08:30   

Ok, tylko faktem jest, że na stronie www AM nie ma tych urządzeń na liście urządzeń zgodnych
 
 
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-07-13, 00:04   

AutoMapa przyspiesza !
Ukazała się nowa wersja AM 6.16 1406 2RC z datą 09.07.2014.
Czy ktoś już zainstalował ?
Czy jest jakaś poprawa we współpracy z NR VIVO S6 ?
Jaka jest najnowsza wersja oprogramowania w/w nawigacji ( nr ) ?
 
 
mareky 
Waypoint


Wiek: 49
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 33
Wysłany: 2014-07-13, 14:02   

feiran napisał/a:
AutoMapa przyspiesza !
Ukazała się nowa wersja AM 6.16 1406 2RC z datą 09.07.2014.
Czy ktoś już zainstalował ?
Czy jest jakaś poprawa we współpracy z NR VIVO S6 ?
Jaka jest najnowsza wersja oprogramowania w/w nawigacji ( nr ) ?


AM 6.16.2 (1406) działa poprawnie na VIVO S6
 
 
backdraft
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 14
Wysłany: 2014-07-14, 22:36   

Na stronie www AM pojawiły się właśnie urządzenia serii S6 na wykazie urządzeń zgodnych z AM. To jest jakiś sygnał i odpowiedzialność AM, że wszystko jest OK. A jak jest w rzeczywistości? Prośba o potwierdzenie przez Was czy wszystko jest OK, jeśli tak to można chyba kupować no ale jak te glonasy itp.
 
 
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-07-14, 23:54   

backdraft napisał/a:
Na stronie www AM pojawiły się właśnie urządzenia serii S6 na wykazie urządzeń zgodnych z AM. To jest jakiś sygnał i odpowiedzialność AM, że wszystko jest OK. A jak jest w rzeczywistości? Prośba o potwierdzenie przez Was czy wszystko jest OK, jeśli tak to można chyba kupować no ale jak te glonasy itp.


No chyba jeszcze wszystko nie jest OK.
Testowałem dzisiaj na NR VIVO S6 AutoMapę EU 6.16.2 1406 (2343) z 26.06.2014.
System NR VIVO S6
OS.VERSION : 1.1 S
APP.VERSION: 1.1 S
1. Urządzenie " łapie " satelity po ok.15 minutach.
2. Na krętych drogach, dużych skrzyżowaniach, rozjazdach itp ( w moim teście w okolicach Frankfurtu n/Menem ) w dalszym ciągu gubi sygnał z satelitów, po krótkim czasie wraca do prawidłowych wskazań.
3. Test GPS pokazuje od 6 do 10 satelitów. Liczba ta ciągle się zmienia.
Moje ustawienia:
Port : Auto( COM1)
Szybkość odczytu: 56000bps
Odczytów na sekundę: Auto
Ignoruj odchylenia GPS : małe
Kompensuj opóźnienie o : 0,6 s
Wyłączenie urządzenia żółtym przyciskiem i ponowne jego włącznie ( po postoju auta ) powoduje ponowne dość długie szukanie satelitów, choć w tym przypadku krótsze niż pierwotnie. Jest to dość irytujące w przypadku zaparkowania w dużym, obcym mieście, gdzie po powrocie do auta i ponownym wyruszeniu w drogę, nawigacja jest potrzebna "od zaraz". Uruchomienie jej po kilku minutach powoduje niepotrzebne krążenie po ulicach miasta.

Tracę już powoli nadzieję, że kiedyś to urządzenie zacznie poprawnie działać ( przesiadłem się na nie z NR 560 w nadziei poprawienia stabilności i szybkości jego pracy - tak wynikało z danych technicznych, oraz wielkości i jakości ekranu - tutaj nie mam żadnych zastrzeżeń ).

Ostatnio pojawiła się kolejna poprawka AM wer. Beta 6.16 1406 2RC z 09.07.2014.
Może wreszcie......
 
 
andreas1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Gru 2010
Posty: 10
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-07-17, 16:14   

Witam
Jest nowe oprogramowanie do Vivo s6
http://navroad.com/files/do-pobrania/
Pozdrawiam
 
 
feiran
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 19
Wysłany: 2014-07-17, 17:16   

andreas1 napisał/a:
Witam
Jest nowe oprogramowanie do Vivo s6
http://navroad.com/files/do-pobrania/
Pozdrawiam


Czy update oprogramowania poprawia znacząco jego współpracę z AM ????
 
 
FISHBONE89 
Waypoint



Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 49
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-07-17, 17:39   

Aktualizacja została wycofana, więcej info tutaj:
http://www.my-navia.pl/vi...p=434569#434569
 
 
bananag
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 30
Wysłany: 2016-03-23, 20:25   

Witam

Ja mam z kolei śmieszny problem, ponieważ owe urządzenie odpala mi AM, ale pokazuje komunikat, że trzeba go zarejestrować, mimo że odnaczam rejestrację przy instalacji tak jak zawsze. Przy innych urządzeniach AM lata mi na crackowanej licencji, a tutaj błąd. Nie wiem już naprawdę o co chodzi.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2016-03-23, 20:31   

Patch Navroad zaznaczyłes?

P.S. Przeniosłem z " Navroad VIVO S6"
_________________

 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-03-23, 20:31   

W patcherze zaznacz Patch Navroad.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
bananag
Waypoint


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 30
Wysłany: 2016-03-23, 22:23   

Witam

Dziękuję za przerzucenie wątku. Tak instalowałem z Patchem. Zmienia to, że AM startuje z pozycji GPS Menu. Jednak dalej prosi o rejestrację, w związku z czym nie działa. Z kolei IGO idzie odpalić przez Explorera w ustawieniach.

Zastanawiam się jak dojść do tego, aby otworzyć plik który linkuje tam chociażby GPS ikonkę.

Jedna z bardziej dziwnych nawigacji, jaką miałem.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2016-03-24, 06:50   

Patchujesz przed instalacją, czy po?
Podczas instalacji zaznaczasz jakis dodatek?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10