Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-05-31, 18:41
Goclever navio 500 plus i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
kmetek
azymut


Dołączył: 15 Maj 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-05-15, 09:51   How to install iGO on GOCLEVER NAVIO 500?

Sorry for not posting in Polish :oops:

Some costumer bought NAVIO 500 and cards installed are 2010/06....he wanted more coverage for Bosnia and ex Yu countries. But these TA don't cover good enough as iGO + Local TOPMAP's....so I been reading that you can install it on SD card? Buy 4-8GB SDHC and run it through SD, how? What to do....iGO8/Primo, which one?

Thanks.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-05-16, 08:06   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
kmetek
azymut


Dołączył: 15 Maj 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-05-16, 20:13   

thank you, but everything in polska hehehe :)
 
 
yang 
Waypoint


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 48
Wysłany: 2011-05-27, 13:07   Goclever navio 500 plus i programy nawigacyjne

Mam odblokowanego tego GC, i mam na nim dwie nawigacje. Jak zrobić by po kliknięciu na ikonę nawigacji rozwinęło się podmenu czy coś z linkami do tych programów, a nie trzeba było za każdym razem zmieniać ścieżki dostępu ?
_________________
Navroad 460 w ce 5 , HTC HD2 wm 6.5
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-05-31, 18:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-27, 13:21   

Chwila poszukania, zrobiłem menu navigacyjne w stylu seryjnego. Zapraszam na moja www.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-05-27, 13:25   

http://www.my-navia.pl/vi...p=218522#218522 lub :arrow:
http://www.goclever.cba.pl/
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
yang 
Waypoint


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 48
Wysłany: 2011-05-28, 20:48   

No i wgrałem to menu 1.5 no i kiszka. Większość się wgrała i działa, ale nie mam teraz BT - kiedy klikam BT jest biała plama - bez niczego.
Kiedy klikam na nawigację - jest fabryczna domyślnie - żadnego menu.

Jak to poprawić ?
_________________
Navroad 460 w ce 5 , HTC HD2 wm 6.5
 
 
yang 
Waypoint


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 48
Wysłany: 2011-05-28, 21:00   

znalazłem w tamtym wątku menu 1.6 rcII i to załatwiło sprawę z BT. Natomiast menu z programami do nawigacji nadal nie ma. Poczytam jeszcze może coś przeoczyłem, albo ktoś pomoże co mam teraz zrobić by to menu było ?

[ Dodano: 2011-05-28, 23:05 ]
z menu nawigacyjnym sobie poradziłem - mozna ten temat przenieśc do tamtego wątku. Mam inny problem z RCII - bioro mi nie chodzi. programy sie uruchamiają i nic sie nie dzieje, i nie da się z nich wyjść. co z tym zrobić ?
_________________
Navroad 460 w ce 5 , HTC HD2 wm 6.5
 
 
enderowski
azymut


Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 2011-06-10, 10:10   Goclever Navio 500 PLUS PL- odblokowana czy nie?

Witam wszystkich!

Planuję zakup nawigacji Goclever Navio 500 PLUS PL i czy ktoś może wie czy jest ona fabrycznie odblokowana? Chodzi mi o to czy będę mógł bez problemu używać innych map?

pozdrawiam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18859
Wysłany: 2011-06-10, 12:10   

Nie ma czegoś takiego, jak "fabrycznie odblokowana". Co najwyżej :niezablokowana fabrycznie"
Możliwość uruchamiania dowolnego programu spod NAWIGACJA to od dłuższego czasu norma we wszystkich urządzeniach - i nie ma nic wspólnego z odblokowaniem

[ Dodano: 2011-06-10, 12:16 ]
P.S. Dołączyłem do istniejącego wątku
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-10, 12:54   

1. nie potrzebujesz odblokowania (chyba ze chcesz pozbyć sie menu i mieć czystego Windowsa)
2. nie polecam wersji PLUS bo maja ekrany HD i mogą przycinać się.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
wonsik 
azymut


Dołączył: 10 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-06-10, 19:21   

Witam wszystkich :)

Kilka tygodni temu kupiłem Navio 500 Plus HD.
Od samego początku bezskutecznie próbuję na niej odpalić IGO8.
Podmieniłem ścieżkę programu nawigacji w ustawieniach na \SDMMC\iGO8\iGO8.exe.
Po próbie odpalenia programu na kilka sekund pokazuje się okno startowe po czym wraca do menu głównego. Ściągnąłem już kilka wersji softu i zawsze to samo.
Może ktoś miał już podobny problem i mógłby mi coś doradzić?

Zawartość pliku sys.txt
[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"
po zmianie na
app="\SDCARD\iGO8"
bez zmian

Pozdrawiam
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-06-10, 19:24   

wonsik, :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...=goclever++igo8
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
enderowski
azymut


Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 2011-06-10, 19:37   

jacekp1313, Dziękuję za przeniesienie posta. Sprzęt już mam w rękach i w sumie jak na razie może być. :-) Mam pytanie ale to muszę poszukać odpowiedniego wątku na forum.
Pozdrawiam.
 
 
wonsik 
azymut


Dołączył: 10 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-06-10, 19:37   

Dzięki, poczytam i napisze jeśli uda mi się rozwiązać problem.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12