Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo - zapisywanie ustawień
Autor Wiadomość
jadja 
Waypoint


Dołączył: 18 Sty 2015
Posty: 21
Wysłany: 2015-01-23, 21:46   

Dzięki za sugestię. Właśnie znowu sprawdziłem i TTS znowu zniknął. Po przeinstalowaniu jest. Raczej wątpię, że to wina Ivony. W tych przypadkach (zaniku głosu tts) nie ma go również w możliwościach wyboru głosu zapowiedzi. Jest tylko Anna i Marek - głosy naturalne. No i nie podświetla się pasek TTS (jest nieaktywny). No ale spróbuję. Tym razem nie było drugiego sys.txt a system i tak się wykrzaczył.
 
 
jadja 
Waypoint


Dołączył: 18 Sty 2015
Posty: 21
Wysłany: 2015-01-23, 23:16   

Mówię tylko, że abym mógł na nowo zobaczyć w dostępnych głosach Agatę i uruchomić te zapowiedzi, muszę odinstalować IGo i powtórnie zainstalować. Wtedy znowu Agata sie pojawia w głosach dostępnych. I tak za każdym razem. Oczywiście plik Agaty jest tam stale - tyle że niewidoczny aż do następnego przeinstalowania IGo. Oczywiście z Ivoną nic nie robię. Jest stale w Androidzie.
No i jeszcze jedno. Sygic też korzystał z tego syntezatora Ivona i nie było z tym żadnego problemu. Ale spróbuję jeszcze jutro pokombinować z syntezatorem (przeinstalować lub skorzystać z innego).
 
 
jendroll 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Wrz 2011
Posty: 10
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2015-01-24, 10:54   

Witam,
miałem identyczne objawy na Iwonie, zmieniłem syntezator mowy na Acapele i pacjent został wyleczony.
_________________
Pozdrawiam jendroll
 
 
jadja 
Waypoint


Dołączył: 18 Sty 2015
Posty: 21
Wysłany: 2015-01-25, 11:31   

jendroll napisał/a:
Witam,
miałem identyczne objawy na Iwonie, zmieniłem syntezator mowy na Acapele i pacjent został wyleczony.


Serdeczne dzięki Koledzy! To chyba było to. Przeszedłem na Acapellę i głos TTS od razu znowu pojawił sie w możliwościach wyboru (chwilę wcześniej go nie było). Szkoda tylko, że ogólnie Acapella jest nieco słabsza od Ivony w sensie wymowy. Mówię o dostępnym głosie Ania, bo ten drugi jest całkowicie nieakceptowalny - jakby Polka mieszkająca w Niemczech 20 lat nie miała styczności z własnym językiem. Ale Ania jest OK - tylko zamiast np "dojechałeś" mówi "dojechaałeś". Ale da się żyć.
Ponadto głośność komunikatów wzrosła po usunięciu średnika w sys.txt, w akapicie ;navigation_audio_stream=4
Jeszcze raz podziękowania Kolegom jendroll i geranium za pomoc!
 
 
ajzip
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sie 2015
Posty: 13
Wysłany: 2016-04-22, 08:35   Igo nie zapisuje ustawień w pamięci.

instalowałem różne wersje Igo na tablecie Alcatel onetouch wersja androida 4.4.2 za każdym razem otrzymuję informację Brakujący lub niepełny folder /storage/sdcard1/iGO/licence.zip open failed:EACCES
program z podziałem na pamięć wewnętrzną i kartę się uruchamia, czyta mapy ale nie zapisuje żadnych ustawień, za każdym uruchomieniem jest ponownie kreator ustawień.
Przywróciłem ustawienia fabryczne tableta dalej to samo.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2016-04-22, 10:20 ]

-------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o regulaminie forum - punkt 3
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2016-04-22, 09:56   Re: Igo nie zapisuje ustawień w pamięci.

ajzip napisał/a:
i ale nie zapisuje żadnych ustawień,


Zartujesz kolego, prawda ?
Bo inaczej nie mogę okreslić pytania , an które odpowiedź jest w tym watku w którym piszesz , na poprzedniej stronie.

A w kwestii komunikatu o braku licence
Dlaczego iGO szuka tego folderu na karcie ?
Gdzie masz ten folder i czy są w nim licencje ?
Pokaz swoja sekcję [folders] z sys.txt od razu napisz JAK "widzi" Twoja karte urządzenie.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ajzip
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sie 2015
Posty: 13
Wysłany: 2016-04-22, 10:40   

w es file explorer sdcard1 to pamięć wewnętrzna a sdcard0 to pamięć zewnętrzna

[folders]
linked_root_list="/storage/extSDCard/iGO /storage/sdcard2/iGO /sdcard2/iGO /sdcard/external_sd/iGO /ext_card/iGO /mnt/_ExternalSD/iGO /mnt/emmc/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/ext_sd/iGO /mnt/extsd/iGO /mnt/extSdCard/iGO /mnt/sdcard/_ExternalSD/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/ExtStorages/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /mnt/sdcard2/iGO /storage/sdcard1/iGO /storage/sdcard0/iGO /storage/iGO /sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard-ext/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/iGO /sdcard/iGO /storage/sdcard1/iGO /mnt/sdcard1/iGO /mnt/ext/SdCard/iGO /storage/ext/SdCard/iGO /storage/emulated/0/iGO"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/sdcard0/addons"
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2016-04-22, 11:32   

ajzip napisał/a:
w es file explorer sdcard1 to pamięć wewnętrzna a sdcard0 to pamięć zewnętrzna

Byc może, choć mam poważne watpliwosci.

Sciagnij i zaistaluj sobie TotalCommander pod Androida ( darmowy ). W nim pamięc wewn to sdcard , a karta to sdcard(2). Obok tych okresleń pojawią Ci się prawidlowe ścieżki do pamieci i karty. Jakbyś miał problem, po prostu zrób screena i wklej tu.

P.S Jak rozumiem instalujesz Primo, a nie Avic ??
Jesli tak, jaka jest nazwa folderu w pamięci w którym masz iGO i czy jest w nim folder licence z licencjami ??. Ale najwazniejsze jest nazewnictwo pamieci i czy przypadkiem nie masz odwroconych położen plików ( addons w pamięci a iGO na karcie )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2016-04-22, 11:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ajzip
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sie 2015
Posty: 13
Wysłany: 2016-04-22, 11:45   

po wyjęciu karty pamięć wewnętrzna widoczna jest już jako sdcard0, zainstalowałem na nowo z konfiguracją content w pamięci wewnętrznej i wszystko działa poprawnie, po włożeniu karty sytuacja wraca do stanu jak poprzednio.
Co może powodować że karta jest jako sdcard0 a pamięć wewnętrzna sdcard1?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2016-04-22, 11:51   

Zrób to co pisałem z totalCommanderem
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ajzip
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sie 2015
Posty: 13
Wysłany: 2016-04-22, 13:10   

zrzut

https://zapodaj.net/7d2fc930db91b.png.html
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2016-04-22, 16:18   

Czyli wszystko jasne .
Karta to storage/sdcard1
Popraw w sekcji [folders] na :
Kod:
android_secondary_root_path="/storage/sdcard1/addons"


Tylko teraz podstawowe pytanie: GDZIE masz folder iGO a gdzie Addons ?
Czy na pewno iGO jest w pamięci , a Addons na karcie ?
Bo jesli tak to wszystko powinno ruszyc , o ile prawidlowo podzieliłes iGO pomiędzy pamięc a karte .

P.S i jeszce jedno.. jak widzę karte masz 2GB. Czy wrzuciłęs mapy tylko dla Polski ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ajzip
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sie 2015
Posty: 13
Wysłany: 2016-04-25, 13:42   

niestety nie, storage/sdcard1 to pamięć tableta (2GB) natomiast storage/sdcard0 to karta 8GB, zagwozdka w tym że po wyjęciu karty pamięć wewnętrzna tableta to storage/sdcard0 a po włożeniu to karta jest widziana jako storage/sdcard0 a pamięć wewnętrzna to storage/sdcard1,
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2016-04-25, 14:57   

Nie pomogę Ci. Za malo wiem o androidzie i nie spotkałem si,e z takim przypadkiem.
Być moze któryś z kolegów zna rozwiazanie

P.S na marginesie: podaj model tego alcatela .
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ajzip
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sie 2015
Posty: 13
Wysłany: 2016-04-25, 16:16   

Alcatel Onetouch pixi7
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10