Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo - zapisywanie ustawień
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2016-04-25, 16:27   

http://www.mgsm.pl/pl/kat...uch-Pixi-7.html :shock:
A zdziwienie, bo w kilku specyfikacjach jest 4GB pam. wewn.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 7
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 519
Skąd: EU
Wysłany: 2016-04-25, 18:44   

ajzip napisał/a:
niestety nie...

1. Przygotuj na komputerze folder (pusty - bez zawartości) o nazwie ajzip_pam_wew - przenieś folder do pamięci wewnętrznej urządzenia > pokaż screenshot w taki sposób, aby ten folder był widoczny z innymi folderami w pam. wew.
2. Przygotuj na komputerze folder (pusty - bez zawartości) o nazwie ajzip_pam_zew - przenieś folder do pamięci zewnętrznej urządzenia > pokaż screenshot w taki sposób, aby ten folder był widoczny z innymi folderami w pam. zew.
3. Podzieliłeś program iGO - pokaż sekcję [folders].

P.S. "Pokaż screenshot" (zrzut) tak jak wcześniej - http://www.my-navia.pl/vi...p=463150#463150 .
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2016-04-25, 18:52   

piotrekcz napisał/a:
3. Podzieliłeś program iGO - pokaż sekcję [folders].

http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
Post z 22.04- 11.40

P.S i milo by bylo , gdyby kol. ajzip raz jeszce sformulował precyzyjnie swój problem, bowiem po przejrzeniu fragmenty watku - Jego post "zalozycielski" ustala dwa wykluczajace się problemy:
1. igo uruchamia się , ale nie zapisuje ustawień
2. iGO nie uruchamia sie wywala błąd o brakującym folderze Licence

Przyjałem, ze kwestia jest w drugim problemie, ale teraz nie do końca mam pewność

P.S Fajnie by było gdyby kol. ajzip spróbowałby jeszce raz opisać wszystkow miarę precyzyjnie: np.
- przy podziala pomiędzy pamięć a kartę( tu screeny o ktpre prosil piotrekcz )wywala bląd braku llicene
- przy umieszceniu całego programu w pamięci/na karcie nie zapisuje ustawień ( tu takze screeny)
czy jak i Niego jest
Czym więcej informacji - tym lepiej
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ajzip
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sie 2015
Posty: 13
Wysłany: 2016-04-26, 13:12   

dzięki za poświęcony czas, problem udało się rozwiązać a mianowicie skoro karta jest widziana jako pamięć wewnętrzna (tak wnioskuję) jako storage/sdcard0 przeniosłem wszystko na kartę, wpisy w sys.txt w sekcji folders
[folders]
linked_root_list="/storage/sdcard0/iGO
po odinstalowaniu, wyczyszczeniu i ponownym zainstalowaniu z storage/sdcard0 program nie zgłasza żadnych błędów i działa już prawidłowo
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2016-04-26, 13:28   

I zapisuje wszelkie ustawienia ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ajzip
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sie 2015
Posty: 13
Wysłany: 2016-04-26, 18:40   

w tej konfiguracji tak
 
 
arzah 
Waypoint


Dołączył: 27 Kwi 2016
Posty: 26
Wysłany: 2016-04-29, 11:05   

Witam mam pytanie dlatego igo avic nie zapamiętuje ustawień na karcie pamięci. Dodam że telefon to LG G4 system Android 6 a karta widziana jest jako pamięć USB. Mój wpis w sys.txt folders:

[folders]
data_folder_name="iGO_Avic"
linked_root_list="/extdata /sdcard2 /sdcard /sdcard/sd /sdcard/external_sd /mnt/sdcard /mnt/sd /mnt /storage /mnt/sdcard/sd /mnt/sdcard/external_sd /mnt/extsdcard /mnt/sdcard/extStorages/SdCard /ext_card /mnt/ext_card /mnt/extSdCard /mnt/ext_sd /mnt/sdcard/extStorages/SdCard /ext_card /mnt/ext_card /mnt/extSdCard /mnt/ext_sd /storage/extSdCard /mnt/storage/external_sd /storage/C42E-D41D"
data="/storage/C42E-D41D/iGO_Avic"
sdcardpath="/storage/C42E-D41D/iGO-Avic"
;data="./"
;has_secondary_root=0
;android_secondary_root_path="/storage/sdcard0/iGO_Avic"
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2016-04-29, 11:12   

arzah napisał/a:
karta widziana jest jako pamięć USB.
Przez co? Komputer, czy dowolny eksplorator plików uruchomiony na telefonie?

Całe iGO na SD, czy część w urządzeniu?

Te wpisy też są dziwne - chyba, że dopasowane do specyfiki Twojego telefonu
sdcardpath="/storage/C42E-D41D/iGO-Avic"
;has_secondary_root=0
;android_secondary_root_path="/storage/sdcard0/iGO_Avic"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
arzah 
Waypoint


Dołączył: 27 Kwi 2016
Posty: 26
Wysłany: 2016-04-29, 12:11   

Karta jest widziana przez telefon w total commanderze pod andka. Te wpisy to specyfikacja w moim telefonie, dokładna ścieżka do folderu igo. Całe igo jest w SD. Dokładnie taki wpis do folderu igo avic /storage/C42E-D41D/iGO_Avic. Telefon to LG G4 z rootem i andkiem 6
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2016-04-29, 12:36   

tel z rootem, czy bez ( bo wg tego co napisałeś karte masz sformatowaną jako pamięc przenośna, a nie pamięc wewn )?


Druga sprawa:
Zdecyduj się :
data="/storage/C42E-D41D/iGO_Avic"

czy:
sdcardpath="/storage/C42E-D41D/iGO-Avic"
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
arzah 
Waypoint


Dołączył: 27 Kwi 2016
Posty: 26
Wysłany: 2016-04-29, 14:49   

telefon z rootem a wpis miał być iGO_Avic, czeski błąd.Sorry że napisałem w skrócie. Kartę mam sformatowana jako pamięć zewnętrzną. Najgorsze w tym jest że nie mam opcji formatowania w telefonie jako pamięć wewnętrzną, w LG G4 jest zablokowana.
 
 
arzah 
Waypoint


Dołączył: 27 Kwi 2016
Posty: 26
Wysłany: 2016-04-30, 13:49   

Tak wiem że to wina polityki Google. Robiłem tak jak pisałeś i niestety lipa. Żeby coś zmienić w ustawieniach to przenoszę cały folder do pamięci wewnętrznej wprowadzam zmiany i znów przenoszę na kartę pamięci. Trochę uciążliwe ale cóż...Zależy mi żeby całą nawigacją była w jednym folderze w karcie pamięci.
 
 
arzah 
Waypoint


Dołączył: 27 Kwi 2016
Posty: 26
Wysłany: 2016-04-30, 14:51   

Wiem że jest opisany i czytałem ale nie chce dzielić nawigacji na pamięci. Najciekawsze jest to że mam całą nawigację na sd w jednym folderze i działa, jedynie nie pobiera mi zdarzeń TMC.
 
 
arzah 
Waypoint


Dołączył: 27 Kwi 2016
Posty: 26
Wysłany: 2016-04-30, 17:10   

Dla mnie nie jest żaden problem działa czy byś działa jedynie to że nie pobiera TMC. A to że nie jest podzielone to mnie cieszy. Program jest w /storage/C42E-D41D/iGO.
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 90
Wysłany: 2018-07-12, 15:53   

Witam, też mam problem jak w temacie i nie wiem jak go rozwiązać. Zainstalowałem IGO NextGen z mapami ciężarowek na Androidzie 5.0.1 i nie zapisuje ustawień. Przy instalacji mam do wyboru karta SD albo pamięć wewnętrzna ale niezależnie co wybiorę, po instalacji pojawia się komunikat https://i.ytimg.com/vi/Dscy7pVqZv4/maxresdefault.jpg

klikam OK i program się ładuje, jest kreator ustawień i po nim odpala się właściwa mapa ale jak ją zamknę, aplikacja się włacza już bez tego błędu ale znowu jest kreator - krótko mówiąc nie zapisuje ustawień - podejrzewam że jakiś problem z prawami zapisu na karcie? dopisałem to co sugerowaliście do sekcji [folders] ale nic nie pomogło. Zamieszczam moj sys.txt
Kod:

[device]
type="android"
;device_nng_path_primary=""
device_nng_path_secondary_disable=1

[android]
fullscreen=1
ignore_keyguard=1
create_sdcard_dir=0
navigation_audio_stream = 4

[interface]
save_checksum=0
maxzoom2d=6000000
minzoom2D=10
minzoom3D=10
show_gps_in_title=1
show_battery_in_title=1
capture_to_jpeg=1

[debug]
screenshotsavecameraini=0
max_memory=262144000

[naviextras]
boot_service_address=http://zippy.naviextras.com/services/index/rest

[services]
channel="android-gpsnmore"
brand="NNG GPSNMORE Android Automotive"
device_type="NNG GPSANDMORE Nextgen Android GP device"

[folders]
;data_folder_name="iGO_Israel"
;data_folder_name="iGO_Avic"
;data_folder_name="iGO_Basar"
linked_root_list="/storage/emulated/0 /storage/MicroSD /extsd /storage/extsd0 /mnt/extsd0 /mnt/storage/extsd0 /external_sd0/mnt/sdcard/external_sd0 /mnt/external_sd0 /mnt/sdcard/external_sd /sdcard2 /sdcard /sdcard/sd /mnt/sdcard /mnt/sd /mnt /storage /mnt/extSdCard /mnt/external_sd /mnt/sdcard/external_sd /sdcard/external_sd /storage/emulated/0"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/emulated/0/"

[gps]
location_log=0
location_log_filename="gpslog/LocationManager"
accuracy_workaround=1

[rawdisplay]
screen_xy="auto"
dpi="auto"

[network]
available=1

[tmc-http]
enabled=1
start=1
profile_name="nng-igo-tmc-jci"


[tmc.src.http]
enabled="1"

[vr]
disabled=0

[hnr]
ignored_missing_country_ids=*

[route]
hnr_ignored_missing_country_ids=*

[voice.now]
common_vehicle_deceleration=40
common_reserve_distance=40
common_lane_change_reserve_distance=0
highway_vehicle_deceleration=40
highway_reserve_distance=50
highway_lane_change_reserve_distance=0

[sound]
dev_buffer_size=200
sound_effect_unmute_delay=100000000000
log_sound_effect_muting=0
android_muting_device=0
media_config=config/devices/media_android.xml
announce_restricted_roads=1
announce_roundabout_turn_dir=1

[warning]
is_spoken=1
speedcam_warning=1
speedcam_enabled=1
enable_speedcam_updates=1
say_camera_distance=1

say_camera_speed_limit=1
overspeed_min_tone_repeat_delay=-1

overspeed_min_speech_repeat_delay=-1

speedcam_continuous_approach_beep_when_tonal=0
warn_distances="130:1000,90:790,70:690,50:590,30:540"


EDIT: Folder programu na karcie to "IGO_Israel". W komunikacie błędu też taki jest. Na screenie ktory załączyłem nie bo to nie mój screen ale reszta taka sama. Karta to sdcard1.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10