Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Primo - zapisywanie ustawień
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2018-07-12, 15:59   

Zainstaluj program w calosci w pamięci, zmień :
Kod:
[folders]
;data_folder_name="iGO_Israel"
;data_folder_name="iGO_Avic"
;data_folder_name="iGO_Basar"
linked_root_list="/storage/emulated/0 /storage/MicroSD /extsd /storage/extsd0 /mnt/extsd0 /mnt/storage/extsd0 /external_sd0/mnt/sdcard/external_sd0 /mnt/external_sd0 /mnt/sdcard/external_sd /sdcard2 /sdcard /sdcard/sd /mnt/sdcard /mnt/sd /mnt /storage /mnt/extSdCard /mnt/external_sd /mnt/sdcard/external_sd /sdcard/external_sd /storage/emulated/0"
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/emulated/0/"

na
Kod:
[folders]
has_secondary_root=0

i testuj
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 90
Wysłany: 2018-07-12, 16:15   

Jak wstałem cały katalog do pamięci wewnętrznej (narazie z samą mapą Polski) i zmieniłem wpis to śmiga. Jest postęp. Jednak mam kartę pamięci na której chciałbym mieć wszystkie mapy Europy. Na dobrą sprawę wgram wszystko do pamięci wewnętrznej ale mało miejsca potem zostanie...
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2018-07-12, 18:03   

Dodam tylko, że przy podziale wartośc klucza
Kod:
android_secondary_root_path=

musi odzwierciedlać rzeczywista nazwe karty ( jak ją widzi urządzenie )
W tym celu nalezy zainstalować TotalCommander pod androida ( z googleplay ) i pod nim odczytać nazwę karty ( uwaga! duże i małe litery mają znaczenie )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 90
Wysłany: 2018-07-12, 19:30   

OK, wszystko gra, mapy na karcie, program w pamięci, wielkie dzięki :mrgreen: I bije się w pierś powinienem dokładniej sprawdzić te tematy.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 393
Wysłany: 2018-12-23, 16:03   

Witam. Gdzie system zapisuje nasze ustawienia speedcam. Chodzi mi o radary które sami dodajemy lub o ustawienia kierunku ostrzeżenia Za każdym razem kiedy z jakiegoś powodu muszę konfigurować system od nowa, wszystkie moje ustawienia związanie ze speedcam znikają. Nawet wstawienie całego wcześniej zapisanego folderu save powoduje, że wszystkie ustawienia wracają, za wyjątkiem ustawien speedcam.
 
 
wal24 
GPS instruktor


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 501
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-12-23, 19:00   

W katalogu głównym, w katalogu privdocs.
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2018-12-23, 19:08   

a precyzyjnie:
privdocs/InappShop/Mount/speedcam/speedcamupdates.spud
Dla nextgena

P.S thx wal24 za naprowadzenie ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 393
Wysłany: 2018-12-23, 19:24   

Dla testu przeniosłem ten pliczek z poprzednich ustawien i niestety też nic z tego. Nawigacja nie przyjęła tych ustawien
 
 
wal24 
GPS instruktor


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 501
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-12-23, 19:52   

A może w tym pliku z poprzednich ustawień nie było nic zapisane. Przed chwilą sprawdziłem. Usunąłem save, na nowo skonfigurowałem nawigację i przekopiowałem cały katalog privdocs z poprzedniej konfiguracji. Moje dodane fotoradary są widoczne.
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2018-12-23, 20:24   

Przykro mi geranium.
To tak nie działa.
NIE MAM speedcamupdates.spud w content/speedcam i nie tworzy się on po dodaniu radaru
Plik tworzy się tam, gdzie podał wal24 ( 9.18.27.687519 )

Zrobilem nast. eksperyment .Usunąłem privdocs i ponowne uruchomienie iGO. Katalog się nie odtworzył.
Utworzył się po dodaniu radaru.
Więc trzeba po prostu przenosic caly katalog.
Sprawdzone. Działa

P.S nawet utworzenie pustego pliku speedcamupdate.spud w content/speedcam nie wymusza zapisania tam radaru. Po prostu zapisuje w privdocs
Nie jest takze odczywywany ten plik przeniesiony z privdocs do content/speedcam
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 393
Wysłany: 2018-12-23, 20:50   

no_taki nadal niestety nic z tego. Przeniosłem cały folder privdocs z całą zawortością a ustawienia fotoradarów niestety wracaja do zera. Już od dłuższego czasu staram się dojść o co chodzi i nie potrafię. Już kilka razy miałem poustawiane wszystkie fotoradary w sensie kierunek ostrzegania, przejazdy kolejowe, progi. Dodane np zjazdy z autostrad i za każdym razem kiedy przez np jakąś zmianę w sys.txt system startuje od zera i trzeba go ustawić, to wszystkie te moje ustawienia znikaja. Nie pomaga przekładka wcześniej zapisanego całego save i niestety przeniesienie całego provdocs też nic nie daje
 
 
wal24 
GPS instruktor


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 501
Skąd: Polska
Wysłany: 2018-12-23, 21:22   

przemek171070. Musisz coś robić źle. Bo u mnie to działa dokładnie tak, jak napisał no_taki. Jeśli to robisz przez komputer, i nie działa, to spróbuj bez komputera. Przez jakikolwiek menadżer plików w urządzeniu.
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2018-12-23, 21:41   

OKI.. moze ustalmy jaką masz wersję programu
P.S czy w content/speedcam masz speedcamupdates. spud ??
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
przemek171070
Navi Expert


Dołączył: 15 Kwi 2016
Posty: 393
Wysłany: 2018-12-23, 21:52   

Skin ari nextgen ,w Speedcam tworzy się speedcam.spdb,a w privdocs SpeedcamUpdates.spud
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2018-12-23, 21:57   

Info jest mało precyzyjne, Pożadane by lby obie wersje CYFROWE.
Bo byc może przy zmianie wersji zmienia się i lokalizacja i sposób zapisy radarów.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9