Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Kafelkarz - Ozi
Autor Wiadomość
smrek 
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 30
Wysłany: 2015-02-18, 14:36   Kafelkarz - Ozi

Witam
Ponieważ MapoTero przestał mi pobierać mapy z Geoportalu postanowiłem wypróbować Kafelkarza. Zrobił mapę do oziego, po przegraniu jej ozi odpala widzi mapę, ale po wczytaniu jest tylko jej fragment. Nie wyświetla się cała. Plik na komputerze wyświetla się cały. Wielkośc pliku na telefonie jest ta sama.
Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną?
Pozdrawiam
_________________
HTC HD2
 
 
AAA222 
Waypoint



Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 189
Wysłany: 2015-02-22, 23:15   

Do czego wczytujesz mapę i który fragment widać ? Wrzuć gdzieś plik .map i podaj link.
 
 
n4d01 
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 311
Wysłany: 2015-02-23, 09:41   

Mógłbym prosić o instrukcję jak przygotować mapę dla Oziego przy pomocy Kafelkarza?
_________________
"chińczyk" MT-4302B
Garmin Nuvi 3590->3490
Garmin Montana 600
 
 
AAA222 
Waypoint



Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 189
Wysłany: 2015-02-23, 17:44   

n4d01 napisał/a:
Mógłbym prosić o instrukcję ...
Zajrzyj do pliku "O programie.txt" lub kliknij w menu Kafelkarza "O programie".
Kafelkarz przygotowuje plik rastrowy (mapa) oraz plik kalibracyjny "~.map". Taką mapę można otworzyć w OziPC. Do użycia w nawigacji trzeba ją przekonwertować do formatu ozf za pomocą programu Img2Ozf (do pobrania ze strony OziExplorera). (Uwaga na "polskie" litery w nazwach plików - Ozi w nawigacji ich nie akceptuje i zgłasza brak mapy).
 
 
smrek 
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 30
Wysłany: 2015-02-24, 12:10   

Mapę wczytuję do OZI 1,16 dla Androida. W załączeniu pliki.

http://przeklej.org/file/hYMA9C/Cala.mapa.jpg

http://przeklej.org/file/....z.telefonu.jpg

http://przeklej.org/file/...2y323-336z9.map

W telefonie mam tylko widok górnego paska z całej mapy. Jak przesunę mapę gdzie mam zapisane ślady, widać ślady ale bez podkładu mapy.

Przekonwertowałem jeszcze raz ale inna wersją img2ozf i ruszyło. Problem rozwiązany.

Ale pojawił się nowy problem. Nagle zaczął wyskakiwać mi błąd :
http://przeklej.org/file/bZsI4z/GIMP.jpg
_________________
HTC HD2
 
 
AAA222 
Waypoint



Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 189
Wysłany: 2015-02-24, 17:29   

smrek napisał/a:
... Nagle zaczął wyskakiwać mi błąd : http://przeklej.org/file/bZsI4z/GIMP.jpg
No cóż, "Empty input file" ;) W którym momencie pojawia się ten komunikat ? Przed uruchomieniem sklejania mapy sprawdź, czy w folderze z mapami jest folder "tmp" - jeśli jest, to go wykasuj.
 
 
smrek 
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 30
Wysłany: 2015-02-25, 08:10   

Witam
No właśnie, jak patrzyłem to kafelki mapy są. Nigdzie katalog nie jest pusty.
Folder "tmp" jest, po wykasowaniu i uruchomieniu na nowo znów pojawia się "tmp".
Poprzednio jak łączyłem nie wyskakiwał ten błąd.
Pobiorę jeszcze raz może któreś są uszkodzone.
_________________
HTC HD2
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10