Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio 6970 LM - odblokowanie, inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Tomulus73
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Paź 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-10-20, 22:04   Mio Spirit 6970 i AM

Witam

Od wielu lat posiadam oryginalną AM regularnie subskrybowaną. Ponieważ moja stara Nokia 500 już niestety nie daje rady, to dziś zakupiłem nowe urządzenie. Jest to Mio Spirit 6970 LM. Od kilku godzin pałuję się (czytając chyba wszystko na tym forum) próbując uruchomić moją AM z karty. Niestety bez powodzenia. Ciągle startuje mi standardowa aplikacja Mio.

Bardzo proszę o rady, jak mam postąpić, żeby mieć możliwość uruchamiania mojej AM lub domyślnej aplikacji urządzenia.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2014-10-21, 06:52   

To na początek napisz, jak zainstalowałeś AM i jakie masz foldery na karcie i kiedy wkłądasz SD - przez uruchomieniem, czy po starcie MioMap?

Spróbuj tez metody z S6900
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Tomulus73
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Paź 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-10-21, 18:11   

AM instalowałem bezpośrednio z komputera na karcie SD. Po zainstalowaniu utworzyły się tam foldery MobileNavigator i AutoMapa EU. Kartę wkładałem na początku.

Zmieniałem już nazwy tych folderów tyle razy i na tak różne, że sam już tego nie pamiętam. Ale nie udało mi się nigdy uzyskać choćby tego, żeby załadował mi się na starcie jakiś inny panel niż ten pomarańczowy Mio.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2014-10-21, 22:06   

Spróbuj jak w S 6900
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Tomulus73
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Paź 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-11-04, 20:10   

Dużo pracy zawodowej spowodowało, że urządzenie poleżało kilka dni na półce. Ale problem dalej nie jest rozwiązany, więc pozwolę sobie wrócić do dyskusji.

Spędziłem znowu kilka kolejnych godzin na analizie forum i zrobiłem tak:
1. Zainstalowałem na karcie swoją oryginalną AM.
2. Po zainstalowaniu włożyłem kartę do starej nawigacji, a następnie ponownie do laptopa i zarejestrowałem ją na nowej karcie.
3. Dla sprawdzenia uruchomiłem ją na starym urządzeniu. Wszystko działało poprawnie.
4. Wrzuciłem na kartę menu.
5. Zmieniłem nazwę katalogu default na TATA3_T5026
6. Poprawiłem odnośniki w pliku konfiguracyjnym do odpowiednich nazw katalogów i pliku exe.

I teraz jaki efekt?
1. Uruchamiam urządzenie. Startuje pomarańczowy ekran i pojawia się menu Mio.
2. Wkładam kartę do działającego urządzenia.
3. Po chwili pojawia się na ekranie wgrane menu.
4. Klikam na ikonę "Automapa"
5. AM uruchamia się, po czym pokazuje komunikat, że AM nie jest poprawnie zarejestrowana. Aplikacja nie ładuje mi moich map.

I tu się zatrzymałem. Co zrobiłem nie tak?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2014-11-05, 06:56   

Który plik uruchamiasz z menu - wceAm.exe, czy Automapa EU.exe?
Wejdź w opcje w wskaż właściwy plik mapy
Licencja przypisana do karty SD, czy urządzenia?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Tomulus73
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Paź 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-11-05, 22:36   

Z menu uruchamiam wceAm.exe
Licencja przypisana do karty.

W jakie opcje? W AM? Nie widzę tam nic takiego.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 746
Wysłany: 2014-11-05, 23:39   

Tomulus73 napisał/a:

W jakie opcje? W AM?

Menu-Ustawienia-Ogólne-Wczytaj mapę
 
 
Tomulus73
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Paź 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-11-06, 20:39   

To oczywiście niczego nie zmienia. Pojawia się ten sam błąd.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2014-11-06, 21:11   

Opisz po kolei, co wybierasz ( http://www.automapa.pl/?P...687&lng=PL&ch=4 ) a szczególnie:
- jakie urządzenie
- jaki system
- dodatki
- typ rejestracji

I nie wkładaj karty do starego urządzenia

Jeszcze jedno - licencja jest ważna? dla wgrywanej wersji?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-11-06, 21:26   

Tomulus73 napisał/a:
Licencja przypisana do karty.
Przypuszczam, że jednak masz licencję przypisaną do urządzenia
Tomulus73 napisał/a:
Dla sprawdzenia uruchomiłem ją na starym urządzeniu. Wszystko działało poprawnie.
Jakby była przypisana do karty, AM by się uruchomiała poprawnie. Skontaktuj się z suportem AM.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 267
Wysłany: 2014-12-20, 17:04   

Witam
Posiadam, nawigacje jak w opisie i chciałbym wrzucić od niej odbkolowanie na karte sd by nie ingerować w pliki w nawigacji. Czy cos takiego da radę ??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2014-12-20, 20:22   

Jak wynika z opisu kol Tomulus73 da radę.
_________________

 
 
jgx 
Waypoint


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 191
Wysłany: 2015-07-30, 21:17   

jestem_ktoś napisał/a:
Spróbuj jak w S 6900

próbuje z tą navi i sposoby z s6900 (te bezinwazyjne) nie działają - jedyny sposób to wachlowanie kartą, chyba że ktoś inny znalazł bezinwazyjny sposób na załadowaniu panela z karty od razu to prosze o info
pozdro 4all
_________________
Mio Spirit 670
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2015-07-31, 21:56   

jgx napisał/a:
chyba że ktoś inny znalazł bezinwazyjny sposób
Ta, ale tylko na jednym typie karty
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9