Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GC Navio 500 plus HD BTFM - backup, reanimacja
Autor Wiadomość
bastt
azymut


Dołączył: 26 Sty 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-02-03, 11:16   navio 500 plus HD BTFM - backup, reanimacja

Witam,
Mam problem z wgraniem plikw do katalogu APP na ukrytej partycji Residentflash2.
Mam kopie katalogu APP - zrobiłem go zaraz po wyjęciu nawigacji z pudelka. Trochę zabawy no i trochę napsułem.... Chciałem przywrcić nawigacje do ustawień fabrycznych.
Wykonałem w Total Commanderze kopiowanie katalogu APP.
Przy końcówce kopiowania wiele razy otrzymałem komunikat, ze nastąpił błąd przy kopiowaniu pliku. Na nawigacji utworzył się co prawda plik ale o rozmiarze 0B...
Głównie chodzi o plik setting.exe, ale to nie jedyny. Brak tego pliku powoduje brak możliwości wejścia w menu narzędzia.

Pomożecie?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-06-28, 09:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2012-02-03, 11:23   

Jaki model GoClevera?
Kabel USB próbowałeś inny?
_________________

 
 
bastt
azymut


Dołączył: 26 Sty 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-02-03, 11:33   

Hej
Byłem pewien, że gdzies wpisywałem model : GoClever 500 Plus FMBT/HD

Tak, kable były dwa. Poza tym problem jest tylko z niektórymi plikami.
Kopiując, a właściwie to nadpisując katalog APP do pewnego momentu idzie wszystko dobrze. Jest jednak kilka plików, które się nie chcą nadpisać - błąd kopiowania, a wielkość pliku wynosi 0B (ale się tworzy).
Wygląda mi na jakieś prawa zapisu. Utworzenie np katalugu w katalogu APP też nie daje rezultatu.
Myslałem wszystko skasować z APP, ale się boje. Samo Navi mi działa, ale przykładowo narzędzia nie działaja...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2012-02-03, 11:41   

Spróbuj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.4
_________________

 
 
bastt
azymut


Dołączył: 26 Sty 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-02-03, 12:03   

NIestety nie działa.... Używam Windows Mobile Device Center. Nie ma problemów z kopiowaniem plików do innych miejsc niż RF2.
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2012-02-03, 13:39   

Do RF2 w tym modelu w opisany sposób nie skopiujesz.
Podaj mail na PW. Podeślę ci odpowiednie narzędzia.
Albo może gdzieś na serwer wrzucę :roll:
Poczekaj kilka godzin. Teraz mam "kocioł" w firmie. Po południu trochę się uspokoi to usiądę do komputera.
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
mario44 
Waypoint


Wiek: 59
Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 59
Wysłany: 2012-02-03, 14:54   

Alga-shop.pl napisał/a:
Podeślę ci odpowiednie narzędzia.
Albo może gdzieś na serwer wrzucę :roll:

Wrzuć na jakiś serwer, na pewno inni też skorzystają, bo takich narzędzi brak :-)
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2012-02-03, 16:59   

Poszło na mail. Na serwer owszem również wrzucę. Tylko muszę trochę "zuniwersalnić" program i napisać tutorial.
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-02-04, 22:27   

To ciekawe co piszecie, ja przez totala wchodzie i grzebie normalnie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Zibiland
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Maj 2011
Posty: 8
Wysłany: 2012-06-05, 06:40   Problem z navi 500 Plus

Witam,

Posiadam ta nawigacje od roku, mam odblokowana z granym softem w wersji 1.6.
Od kilku dni pojawiły mi sie dwa problemy:
1. długi czas nawyszukiwania satelitów - czasami zaskakuje po 10-15 min, często wcale, zatrzymuje się 3-4 kreskach i koniec. Używam głownie automapy,
2. nawigacja przestała widzieć 8Gb kartę pamięci - sprawdzałem ją na laptopie działa bez problemu, do navi wkładam inna 2Gb kartę działa bez problemu.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-06-05, 07:08   

Zibiland napisał/a:
długi czas nawyszukiwania satelitów

Zarówno w AM jak i w oryginalnym programie nawigacyjnym?
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2012-06-05, 07:45   

Zibiland napisał/a:
z granym softem w wersji 1.6.
Masz na myśli fabryczne oprogramowanie Navio, czy menu Blow 1.6?

Co się działo z urządzeniem od czasu, gdy wszystko było OK?
_________________

 
 
Zibiland
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Maj 2011
Posty: 8
Wysłany: 2012-06-05, 08:32   

Na oryginalnej mapie łapie trochę szybciej ale tez ma problemy :(

Działała długi czas bez problemu. Ostatnio po godzinie uzytkowania wyskoczył komunikat że szuka satelity i tak przez ponad 30 min. Podobnie z kartą działa i w pewnym momencie też przestała działać.

Używam menu Blow 1.6
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-06-05, 09:32   

Zibiland zainstaluj sobie ten program >> http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=704 tam masz wszystko opisane co i jak (tym sposobem sprawdzisz czy nie padł moduł GPS) .Możesz też go pobrać w dziale Download jest w apteczce .
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
wohow
azymut


Dołączył: 09 Lis 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-11-23, 15:41   

posiada jeszcze ktos backup navio 500 plus HD BTFM ?
musze ja oddac na gw a mam menu 1.6 wgrane...i oczywiscie nie mogle znalesc cd z backupem...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10