Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2008-12-30, 17:48
binatone x350 PROBLEM z działaniem
Autor Wiadomość
w_szafie_spi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-25, 16:38   Binatone

Witam....
Czesto gesto przegloadam te forum i musze przyznac ze znajduje sie tu naprawde paru dobrych kolesiu ktorzy potrafia wiele.... a wiec pytanie do znawcow dostalem binatone do odblokowania wszytsko ladnie pieknie sposobem manty i wogole. jednak chcialem poszukac innego sposobu... wiec zaczelem przegladac rejestr... pozmnienialem zeby zamiast glownego programu wczytywal sie explorer i po restarcie pozakazuje sie tylko intro z napisem binatone i czarno wogole nie pome sie polaczyc przez activsyns jest jakis sposob na przywroceniu rejestru moze rozladowanie do konca bateri bo przelacznik off on nic nie pomogl.... bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek rady pozdro
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-06-25, 16:56   

Jest sposób, sprawdzony na BC X350, ale wymaga posiadania lutownicy. To dokładnie ten sam sposób, który opracowano dla akiry (zwarcie nogi układu pamięci do masy). Działa na X350 bezbłędnie. Kostka pamięci w BC x350 to Hynix HY27US08121A, a noga którą trzeba zewrzeć to nr 9 (licząc od wgłębienia w obudowie). Zwierasz ją do masy (np gdzieś do metalowego ekranu) i uruchamiasz BC. Czekasz chwilę - powinien wyskoczyć błąd. Wtedy odłączasz zworę i robisz jeszcze raz reset. I tyle - sprzęt się elegancko podniesie.
 
 
 
w_szafie_spi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-25, 17:02   

a wiesz jaki symbol bedzie miala kosc pamieci w a350 bo taka wlasnie posiadam .... wielkie dzieki bede probowal
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-06-25, 17:43   

w_szafie_spi napisał/a:
a wiesz jaki symbol bedzie miala kosc pamieci w a350 bo taka wlasnie posiadam .... wielkie dzieki bede probowal

Pojęcia nie mam - musisz po prostu poszukać. Jak znajdziesz jakąś czarną kostkę, to wklep symbol z niej do googla i sprawdź, czy to flash, sdram, czy procesor (oczywiście chodzi o flash). Jak już ustalisz który to, sprawdzasz w dokumentacji która noga to "CE" i ją zwierasz do masy.
 
 
 
w_szafie_spi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-27, 16:39   

miedzy innymi do tkikotki robilem tak jak bylo pisany czyli dwiety pin i zwarcie ale nic to nie daje chcialem sie dowiedziec czy jest jakis inny sposob na hard reset przyli przywrocdeniu rejestru do stanu pierwotnego ja mam a350 i to ma taka sama kosc jak x350 wielkie dzieki za proby
 
 
kubolin
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 11
Wysłany: 2008-07-04, 15:15   ¤ Binatone Carrera x350 pomocy

mam problem z ¤ Binatone Carrera x350 mianowicie nie ma dzwięku po wejściu do panelu sterowania i kliknięciu na volumes&sounds pojawia mi sie komunikat no device driver present
nie wiem jak to naprawic
pozdrawiam
_________________
kubolin
 
 
damianek2304 
Waypoint


Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 30
Wysłany: 2008-08-05, 21:44   binatone x350 PROBLEM z działaniem

posiadam binatone carrera x350 i mam proble wyłącza się po jakimś czasie niechce się włączać a jak się uruchomi to po podłączeniu pod ładowarke na ekranie pokazują się rużnego koloru pasy i zanika obraz a jak się uruchomi mapa to prowadzi przez jakieś 3 godziny i sie wyłącza i niema możliwości jej włączenia . prosze o pomoc :cry:
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-06-17, 20:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-08-05, 22:02   

damianek2304 napisał/a:
jak się uruchomi mapa to prowadzi przez jakieś 3 godziny i sie wyłącza

Normalne przy braku podłączenia do źródła prądu.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
damianek2304 
Waypoint


Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 30
Wysłany: 2008-08-05, 22:23   

nie przy włączonym zasilaniu
 
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-08-05, 22:32   

damianek2304 napisał/a:
nie przy włączonym zasilaniu

Dokładnie. Przy włączonym byłoby to niemożliwe.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
damianek2304 
Waypoint


Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 30
Wysłany: 2008-08-05, 22:33   

ale tak się dzieje
 
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-08-05, 22:37   

piszesz że nie przy włączonym
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
damianek2304 
Waypoint


Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 30
Wysłany: 2008-08-05, 22:41   

przy zasilaniu
 
 
 
navi 
Waypoint


Dołączył: 14 Sie 2007
Posty: 33
Wysłany: 2008-09-12, 14:53   binatone carrera x350 potrzebny plik Backup.stg

witam potrzebuje plik Backup.stg do nawigacji binatone carrera bo mam problem cos namieszalem a nie zrobilem tego pliku i leze prosze o pomoc

[ Dodano: 2008-09-15, 08:58 ]
panowie nikt niema takiej navi zeby zrobic ten backup ?
 
 
damianek2304 
Waypoint


Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-12-27, 14:11   x350 stoi na ekranie startowym

witam posiadam binatone carrera x350 i coś się z nią stało a mianowicie po włączeniu pojawia się tylko napis startowy i to wszystko nie da się jej podłączyć nawet pod komputer przez activesync prosze o pomoc
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 12