Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2008-12-30, 17:48
binatone x350 PROBLEM z działaniem
Autor Wiadomość
vipowski 
Waypoint


Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 48
Wysłany: 2014-01-02, 22:13   

_Olivia_ nie rozumiem Twoim odpowiedzi... piszesz tak jakbym specjalnie coś źle robił...? Piszę jak jest obecnie z moją nawigacją i tyle
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2376
Skąd: Google
Wysłany: 2014-01-02, 22:13   

___Olivia_ napisał/a:
wskazać odpowiednie ścieżki, wgranym pulpicie.
A po co ścieżki? Po co pulpit. Odblokować przez explorer i dopiero by było.
_________________
Poradniki
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-01-02, 22:14   

vipowski napisał/a:
_Olivia_ to co w takim RAZIE radzisz?
Szukaj odpowiednie FW, lub serwis.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2376
Skąd: Google
Wysłany: 2014-01-02, 22:14   

vipowski napisał/a:
_Olivia_ nie rozumiem Twoim odpowiedzi... piszesz tak jakbym specjalnie coś źle robił...? Piszę jak jest obecnie z moją nawigacją i tyle
Pisała o tym co na grzebałeś przed unieruchomieniem sprzętu.
_________________
Poradniki
 
 
vipowski 
Waypoint


Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 48
Wysłany: 2014-01-02, 22:15   

Podsumujmy: tworzyłem pusty folder "explorer.exe" na karcie - nic się nie zmieniło.
Wgrałem ten 1 ROM - nic.
Wgrałem ren 2 ROM - nic.
Trzymając przycisk uśpienia (pytanie czy działa...) i następnie przycisk wł. ON włączałem nawigację, czekałem - nic.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-01-02, 22:16   

Google napisał/a:
A po co ścieżki? Po co pulpit.
Był już wgrany pulpit :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=421067#421067
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2014-01-02, 22:19, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
vipowski 
Waypoint


Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 48
Wysłany: 2014-01-02, 22:17   

_Olivia_ serwis do navi, która jest warta "parę groszy"...?

[ Dodano: 2014-01-02, 22:18 ]
Był pulpit - owszem ale znajomy coś zadziałał i jest tak jak jest.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-01-02, 22:21   

vipowski napisał/a:
ale znajomy coś zadziałał
I to jest właśnie cała tajemnica - co zdziałał ?
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
vipowski 
Waypoint


Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 48
Wysłany: 2014-01-02, 22:22   

No co zdziałał Powiedz droga Olivio - bo ja do chwili obecnej nie wiem co...
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-01-02, 22:24   

vipowski,
Wróżką jeszcze nie jestem. Wydaje mi się że zrobił literówkę.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2376
Skąd: Google
Wysłany: 2014-01-02, 22:24   

Z tego forum co zaciągnąłem ROM dla ciebie ściągnąłem i sobie do tej co ma B350. Po wypakowaniu jest instrukcja jak wgrać rom.
Cytat:
ROM Pliki do Binatone B350

Skopiować wszystkie 5 plików na pustą kartę SD.
Włóż kartę SD w Binatone B350.
Włącz jednocześnie przytrzymując przycisk uśpienia, gdy pojawia biały ekran zwolnij przycisk uśpienia i pozwolić mu wykonać jego pracę.
Jeśli wszystko jest OK Binatone B350 powinien uruchomić się normalnie.


To jest tłumaczenie z Google. Podejrzewam że masz uwalony ten przycisk uśpienia.

Możesz jeszcze zrobić tak aby podłączyć nawi pod komputer bez włączania z karą i wypakowanym romem na karcie. Może tak uda się odpalić aktualizację.
_________________
Poradniki
 
 
vipowski 
Waypoint


Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 48
Wysłany: 2014-01-02, 22:26   

Coś mi się wydaje, że ten przycisk uśpienia jest właśnie uwalony... Piszesz, żebym podłączył nawi pod PC bez włączaną Z KARĄ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-01-02, 22:27   

vipowski,
A ten przycisk uśpienia działał Ci przed uwaleniem navi ?
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
vipowski 
Waypoint


Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 48
Wysłany: 2014-01-02, 22:27   

bez włączania nawi z kartą - tak chciałeś chyba napisać?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2376
Skąd: Google
Wysłany: 2014-01-02, 22:28   

vipowski napisał/a:
Był pulpit - owszem ale znajomy coś zadziałał i jest tak jak jest.
Niech odkupi ci nawigację.

Ja uwaliłem Samsunga Wave 723 czy jakoś tak. Nie uruchamiał się , nie było połączenia z kompem , nie chciał wejść w tryb downolad. Ale męczyłem go kilka godzin i udało się go ożywić. Podobnie miałem ze swoją E52. Też żaden serwis nie chciał się podjąć naprawy a sam naprawiłem.

Trzeba dużo czytać i wszystko robić bez pośpiechu.
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10