Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2020-01-20, 12:49
NAVITEL E500
Autor Wiadomość
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2017-01-07, 15:27   

luzik5 napisał/a:
A co mogę zrobić w przypadku gdy straciłem dostęp do urządzenia z poziomu komputera
Jeśli urządzenie posiada wejście na kartę można z niej kopiować pliki jeśli da się uruchomić jakiś eksplorator plików.
_________________
Poradniki
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6473
Skąd: znikąd
Wysłany: 2017-01-07, 19:42   

tak jak napisał Google, jesli program, który błednie uruchamiasz jest na karcie - to żyjesz ;-)
Wyciagasz karte, wkłądasz do kompa .... usuwasz z niej to co na niej było i wklejasz na karte program np. explorer.exe ( czy jakiś inny manager plikow, zmieniając jego nazwę na taką , jaką wywoływałeś
Chodzi o to by oszykac win i zamiast tego co miała po podmianie nazw uruchomic, odpalila Ci explorera.
Wtedy po wlożeniu karty, jesli odpali się explorer z jego poziomu masz dostęp do pamięci i możliwość powrotu do stanu sprzed zmian
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
luzik5 
azymut


Wiek: 36
Dołączył: 18 Gru 2011
Posty: 3
Skąd: Zamość
Wysłany: 2017-01-23, 13:34   

@up
Chodzi o to że program uruchamiany nie jest na karcie tylko w pamięci wewnętrznej.Nie wiem czy dobrze teraz robie ale zafundowałem urządzeniu krioterapie, tzn rozładowałem urządzenie do momentu do którego nie chciało się włączyć i teraz trzymam 2 tygodnie w lodówce po to aby rozładować baterie do podtrzymania pamięci. Z mojej teori wynika że w ten sposób nastąpi hard reset. Mógł bym to zrobić po przez wyjęcie tej bateri ale nie chce rozkręcać bo jest na gwarancji.


Wczoraj wyciągnąłem z lodówki i spotkała mnie wielka niespodzianka, nie nastąpił Hard Reset a moja teoria padła. Dziś wysyłam na gwarancję i zobaczymy co się stanie.

[ Dodano: 2017-02-07, 21:03 ]
Dziś nawigacja przyszła z serwisu. Okazało się że nawet nie próbowali naprawiać i dostałem całkiem nową sztukę. Chciał bym jeszcze zapytać tak na przyszłość, czy da się jakoś sprawić by urządzenie z takimi problemami jak opisałem wyżej dało się przywrócić do żywych? Może jakaś instrukcja hard resetu albo sposób na dostanie się do pamięci wewnętrznej urządzenia. Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.
 
 
bartek223 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 8
Wysłany: 2017-02-08, 23:08   Navitel E500 a mapamap na karcie SD

jacekp1313 napisał/a:
Najprościej - podstaw explorer.exe na plik exe od programu Navitel.

Witam
Mam oryginalną mapamap na karcie sd nie umiem jej uruchomić na nawigacji navitel e500 . Po włączeniu nawigacji nie widzi karty sd . Jak wgrać ten explorer.exe i z skąd , nie znam się na tym przejrzałem parę stron na forum , ale nic nie znalazłem , możesz mi pomóc ?
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2017-02-09, 07:07   

bartek223 napisał/a:
Jak wgrać ten explorer.exe i z skąd
Tak, jak każdy inny plik na każdym innym komputerze (bo nawigacja jest to formalnie rzecz biorąc zwykły komputer wzbogacony o odbiornik GPS)
Skąd? na przykład z apteczki w dziale DOWNLOAD lub http://chomikuj.pl/jajace...02.zip(archive)
Jak odpalisz explorera. sprawdź, pod jaką nazwą urządzenie widzi kartę pamięci - StorageCard, Storage Card (ze spacją) czy SDMMC

bartek223 napisał/a:
Po włączeniu nawigacji nie widzi karty sd .
W jaki sposób to sprawdziłeś?
_________________

 
 
bartek223 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 8
Wysłany: 2017-02-09, 16:21   

jacekp1313 napisał/a:
Jak odpalisz explorera. sprawdź, pod jaką nazwą urządzenie widzi kartę pamięci - StorageCard, Storage Card (ze spacją) czy SDMMC

Witam
Ściągnąłem explorer dla WinCE42 rozpakowałem go na nawigacji i nic , próbowałem go podmienić na plik startowy navitela ale efekt uzyskałem tylko taki , że przy właczeniu navitela pojawia się logo NAVITEL i nigdzie nie da się wejść.
Drugi sposób jaki próbowałem to wgrałem Explorer dla WinCE42 przez PC do nawigacji , potem właczyłem nawigację , ale uruchamia się od razu nawigacja navitel i nie ma żadnego meny z którego mógłbym znaleźć ten Explorer ponieważ nawigacja nie widzi tego pliku (karty SD )
A jest możliwość usunięcia oprogramowania navitela lub jak tą nawigację rozkodować aby można było odpalić na niej mapa map ? No chyba , że masz inny pomysł
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 816
Wysłany: 2017-02-09, 16:39   

bartek223 napisał/a:
Ściągnąłem explorer dla WinCE42

A jaki masz Windows w tym "navitel e500"? Explorer "dla WinCE42" jest chyba jak sama nazwa wskazuje pod Windows 4.2, a jeżeli w navitelu e 500 jest windows 5, lub 6 (a chyba jest 6, tak sądzę) to ten explorer raczej nie ma prawa "ruszyć"...
 
 
bartek223 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 8
Wysłany: 2017-02-09, 17:13   

wojtek1234321 napisał/a:
bartek223 napisał/a:
Ściągnąłem explorer dla WinCE42

A jaki masz Windows w tym "navitel e500"? Explorer "dla WinCE42" jest chyba jak sama nazwa wskazuje pod Windows 4.2, a jeżeli w navitelu e 500 jest windows 5, lub 6 (a chyba jest 6, tak sądzę) to ten explorer raczej nie ma prawa "ruszyć"...

Mam WinCE 6.0 próbowałem też Inny Explorer ale cały czas to samo , przy właczeniu nawigacji (Power) od razu włacza się mapa navitel , nie ma menu tak jak np. w larku , że można było sobie wybrać ścieżkę dostępu do karty SD .
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 816
Wysłany: 2017-02-09, 19:03   

bartek223 napisał/a:
od razu włacza się mapa navitel , nie ma menu tak jak np. w larku , że można było sobie wybrać ścieżkę dostępu do karty SD .

A w tej "mapie navitel" nie ma czasami w menu obsługi programu opcji "zamknij", "wyjdź" lub czegoś podobnego? Nie piszę o wyłączaniu urządzenie tylko o zamknięciu uruchomionego programu, coś takiego jak w normalnym Windowsie czerwony przekreślony kwadracik zamykający okno programu, i program. Nie znam tej nawigacji i programu, ale w wielu nawigacjach tak jest że po zamknięciu działającego programu wyświetla się menu pozwalające na ustawienia właśnie samego urządzenia.
Edit:
Niby z instrukcji programu "Navitel Navigator Instrukcja użytkowania aplikacji" wynika że jest coś takiego jak zamknięcie programu:
Cytat z instrukcji:
5.4.10.5. Pytanie o zakończenie (funkcja nie jest do dyspozycji dla urządzeń pracujących pod kontrolą
systemu iOS)
Ustawienie funkcji Polecenie wyjścia. O ile wybierzesz pozycję Nie pytaj i naciśniesz przycisk Zakończ,
program wyłączy się natychmiast. O ile klikniesz przycisk Zakończ, pojawi się pytanie uściślające.


http://download.navitel.s...gator_8_POL.pdf
Ostatnio zmieniony przez wojtek1234321 2017-02-09, 19:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
bartek223 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 8
Wysłany: 2017-02-09, 19:21   

wojtek1234321 napisał/a:
bartek223 napisał/a:
od razu włacza się mapa navitel , nie ma menu tak jak np. w larku , że można było sobie wybrać ścieżkę dostępu do karty SD .

A w tej "mapie navitel" nie ma czasami w menu obsługi programu opcji "zamknij", "wyjdź" lub czegoś podobnego? Nie piszę o wyłączaniu urządzenie tylko o zamknięciu uruchomionego programu, coś takiego jak w normalnym Windowsie czerwony przekreślony kwadracik zamykający okno programu, i program. Nie znam tej nawigacji i programu, ale w wielu nawigacjach tak jest że po zamknięciu działającego programu wyświetla się menu pozwalające na ustawienia właśnie samego urządzenia.

Wyjście z programu to automatyczne zamknięcie nawigacji , nie ma żadnego menu urządzenia.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 816
Wysłany: 2017-02-09, 19:30   

bartek223 napisał/a:
Wyjście z programu to automatyczne zamknięcie nawigacji , nie ma żadnego menu urządzenia.

Czyli "do d..y", jednym słowem "badz..w".
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2017-02-10, 08:36   

bartek223 napisał/a:
Ściągnąłem explorer dla WinCE42
W podanym linku były trzy różne pliki. Spróbuj wszystkich

Włącz pokazywanie rozszerzeń plików, inaczej zamiast navitel.exe stworzysz plik navitel.exe.exe - a to coś zupełnie innego
_________________

 
 
bartek223 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 8
Wysłany: 2017-02-10, 20:33   

jacekp1313 napisał/a:
bartek223 napisał/a:
Ściągnąłem explorer dla WinCE42
W podanym linku były trzy różne pliki. Spróbuj wszystkich

Włącz pokazywanie rozszerzeń plików, inaczej zamiast navitel.exe stworzysz plik navitel.exe.exe - a to coś zupełnie innego

Próbowałem wszystkie 3 , mam włączone pokazywanie rozszerzeń plików, jedyny efekt który udało się uzyskać to po ponownym włączeniu nawigacji wywala oryginalną mapę navitela i wyskakuje monit o klucz i albo wpisujesz klucz i wracasz do navitela , albo nie wpisujesz klucza i nie masz możliwości nic zrobić bo masz tylko exit który wyłącza nawigację z zasilania. Chyba się poddam i odeślę ją do sprzedawcy .
 
 
luzik5 
azymut


Wiek: 36
Dołączył: 18 Gru 2011
Posty: 3
Skąd: Zamość
Wysłany: 2017-02-11, 13:47   

Na navitelu musisz (według mnie) usunąć wszystkie 3 foldery(navi, navitel, navitelcontent), następnie utworzyć folder navitel. Do folderu navitel wrzucasz explorer i zmieniasz jego nazwę na navitel.exe.
W podobny sposób robiłem z automapą na E100 i działało więc myślę że Tobie też powinno zadziałać.
 
 
bartek223 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 8
Wysłany: 2017-02-18, 17:07   

Nawigacja odesłana do sklepu , pieniążki zwrócone , kupiłem Larka bez problemu wszystko działa .
Nie polecam nawigacji Navitel E 500 jeśli ktoś chce uruchamiać nawigacje z SD praktycznie nie wykonalne dla przeciętnego zjadacza chleba :) korzystałem z wielu wskazówek od kolegów z tego forum za co dziękuję .
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11