Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SX7 - problemy z działaniem, reanimacja, FW, backup
Autor Wiadomość
Qqrydz 
Waypoint



Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 72
Skąd: Wlkp.
Wysłany: 2015-08-14, 10:50   

Wczoraj rano wgrałem nową aktualizację ze strony Modecomu,postępując zgodnie z instrukcją.Po ostatnim etapie (kalibracja ekranu),nawigacja włączyła się tak jak zawsze.Wyłączyłem ją,wyjąłem kartę pamięci i chciałem ją ponownie uruchomić, co nie udało się.Nawigacja nie reaguje na przycisk start.Napisałem do Modecomu, i czekam co odpiszą.
_________________
Modecom MX3,SX7 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 + TMC Modecom
 
 
Qqrydz 
Waypoint



Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 72
Skąd: Wlkp.
Wysłany: 2015-08-14, 11:03   

Reset też nie pomaga.
_________________
Modecom MX3,SX7 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 + TMC Modecom
 
 
Qqrydz 
Waypoint



Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 72
Skąd: Wlkp.
Wysłany: 2015-08-18, 20:44   

Opisałem problem w e-mailu do wsparcia technicznego Modecomu.Po wyczerpaniu wszystkich opcji pomocy, stwierdzili że mam złożyć reklamację u sprzedawcy i urządzenie zostanie dostarczone do serwisu Modecom.
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeszcze jej nie wysłałem(jestem w trasie). Jak to się zakończy-dam znać.
ps.
Tux- jeżeli się to zakończy negatywnie, to i tak SX7 jeszcze raz kupię!
_________________
Modecom MX3,SX7 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 + TMC Modecom
 
 
Qqrydz 
Waypoint



Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 72
Skąd: Wlkp.
Wysłany: 2015-08-18, 21:20   

Nie reaguje na nic. Próbowałem wszystkiego o czym piszesz. Cały dzień była podłączona pod zasilanie,(jak podpinasz zasilanie, na wyłączonej nawi, na parę sekund pojawia się na środku ekranu ikona baterii ładująca się. Tak miałem jak nawi jeszcze była dobra), a teraz nic się nie dzieje tylko świeci się dioda na czerwono.
_________________
Modecom MX3,SX7 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 + TMC Modecom
 
 
Qqrydz 
Waypoint



Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 72
Skąd: Wlkp.
Wysłany: 2015-08-30, 12:43   

I wszystko zakończyło się b.dobrze. Serwis Modecom wymienił tego uwalonego SX7 na nowy.

[ Dodano: 2016-08-03, 22:16 ]
Czy może ktoś co ma Modecom SX7 sprawdzić czy idzie się połączyć z ActiveSync? Chciałem uruchomić My_Mobile.0.23.PL i nie da rady. Połączenie z Modecom MX3 bez najmniejszych problemów.
_________________
Modecom MX3,SX7 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 + TMC Modecom
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6041
Wysłany: 2016-08-04, 14:34   

A ma w "ustawienia > USB" opcję "MS ActiveSync" ?
Jak rozumiem masz w kompie ( w zaleznosci od systemu ) ActiveSync, czy Centrum Obslugi Urządzeń Mobilnych ?
P.S. Na MX4 i win10 tez bez zadnych problemów .
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Qqrydz 
Waypoint



Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 72
Skąd: Wlkp.
Wysłany: 2016-08-04, 15:12   

Oczywiście że ma ustawione opcję "MS ActiveSync". Laptop z win XP (ActiveSync). Przyszedł właśnie drugi SX7 do kumpla, to jego przetestuję. Dziwne jest to że na tym laptopie MX3 łączy się bez problemu a SX7 nie. Podłączę go jeszcze pod stacjonarnego z win7. Dam znać co wyszło.

[ Dodano: 2016-08-04, 16:58 ]
A więc podłączyłem kolegi SX7(nowy) i łączy się bez problemu z laptopem, a mój nie. Myślę że mój SX7 może mieć starsze oprogramowanie (kupiony rok temu). SX7 mój :


kolegi:

_________________
Modecom MX3,SX7 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 + TMC Modecom
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6041
Wysłany: 2016-08-04, 22:23   

Weź jeszce pod uwage blad oprogramowania Twojego egzemplarza urządzenia.
Niestety tak w MX4 jak i SX7 zwyczajnie sypie się soft ( u mnie wywaliło bluetooth ).
Problem tej generacji Modecomow polega na tym, e soft nie byl pisany od zera , a adoptowany z MX3 i zdaje się , zrobiono to na kolanie, albo jednak adaptacja na chybcika softu pod inna architekturę nie zawsze się sprawdza.
Błedow i niedoróbek softu jest masa.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Qqrydz 
Waypoint



Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 72
Skąd: Wlkp.
Wysłany: 2016-08-04, 22:50   

Dziś za bardzo nie miałem czasu na podpięcie do stacjonarnego (godz 0:00 wyjazd do Chorwacji), ale gdy wrócę jeszcze spróbuję pożyczyć od kumpla MX7 z tego samego rzutu co mój. Wtedy się okaże co jest winne. Te ,,nowsze" MX7 zaczęły wychodzić od około miesiąca i nie mają już ikonki kalkulatora.
_________________
Modecom MX3,SX7 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 + TMC Modecom
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10