Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MapaMap 10.0.2 2016Q1
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-03-13, 13:45   

W wersji 10, również można zastosować :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=453837#453837
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 869
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2016-03-16, 14:10   

Cytat:
Aktualizacja map 2016Q1 dla wersji Android będzie dostępna dziś lub jutro. Na aplikację trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. W tej chwili pracujemy nad przenoszeniem aplikacji i map na kartę SD.

Serwis mapgo zostanie niedługo wyłączony/przekierowany. Poprawki prosimy teraz zgłaszać na emapi.pl (po kliknięciu w mapę pojawia się taka opcja)
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
jurek7806
Navi Expert


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 298
Wysłany: 2016-03-16, 18:24   

Mapa 2016.Q1 z wersji SD działa na Androidzie. Zrobiłem na niej około 500 km na trasach typu "do teściowej", bez żadnych problemów.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-03-16, 19:03   

jurek7806 napisał/a:
Mapa 2016.Q1 z wersji SD działa na Androidzie.
Zawsze tak działa, a z Androida działa na Windows CE, tylko zmienia się aplikacja.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 869
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2016-03-17, 02:02   

Mam nadzieję że w końcu to zmienią oraz zrobią wersje dla poszczególnych urządzeń tak jak robi to Automapa czyli dodatki a nie nowy program.
No i pewne linijki kodu też zmienią.
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2016-03-29, 20:07   

Na MapaMap 10.0.2 2016Q1 w okres przed i po świętach zrobiłem 700km. Informowała o wszystkich fotoradarach a także możliwych kontrolach bez problemów.

Dość pomysłowy jest sygnał o przekroczeniu prędkości . To ,,pyknięcie,, można sobie ustawić od 1km przekroczenia wzwyż. Ja ustawiłem na 10.

Nie wiem jak u innych ale bardzo dokładnie (różnica 5km/h) różnicy prędkości GPS z aktualną prędkością auta. Jechałem około 100/110 km/h w dozwolonych miejscach.
_________________
Poradniki
 
 
Franio
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Sie 2008
Posty: 126
Wysłany: 2016-05-16, 17:42   Jak to teraz jest z aktualizacjami ?

Dzień dobry.
Podpowiedzcie jak postąpić ?
W sierpniu jadę na wakacje i się zastanawiam nad aktualizacją mapy ?
Czy zrobić to teraz, czy może coś nowa firma wypuści na wakacje ?
Nawigacji używam "od wakacji do wakacji" i jak mi się zdarzy jechać w całkiem obce strony, ale nie jest tego dużo.
Mógłbym rzecz jasna nic nie robić i czekać co się wydarzy do lipca, ale może coś podpowiecie o polityce nowego właściciela Mapy Map ?
Pozdrawiam.
Franio
 
 
n4d01 
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 311
Wysłany: 2016-05-16, 18:45   

W czerwcu powinna pojawić się Q2. Tak czy inaczej do sierpnia jest jeszcze czas na decyzje.
_________________
"chińczyk" MT-4302B
Garmin Nuvi 3590->3490
Garmin Montana 600
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1084
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2016-09-12, 20:09   

A ja mam pytanie dot. 2016Q2 właśnie instaluję koledze a dawno tego nie robiłem i niby jest OK ale po wyznaczeniu trasy i złapaniu fixa mam info.
Nie można wyznaczyć trasy prowadzącej do wskazanego miejsca. Spróbuj zmienić start, metę lub pośrednie punkty trasy.
o co tu chodzi przecież fixa złapało :-/
_________________
"Modecom MX2" i SG A40
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-09-12, 21:02   

d.marco napisał/a:
Nie można wyznaczyć trasy prowadzącej do wskazanego miejsca. Spróbuj zmienić start, metę lub pośrednie punkty trasy.
Spróbuj wyznaczyć trasę według tego komunikatu.
d.marco napisał/a:
o co tu chodzi przecież fixa złapało
MapaMap wyznacza trasę bez fixa.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1084
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2016-09-12, 21:27   

Po ponownej instalacji jest OK
_________________
"Modecom MX2" i SG A40
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1531
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-12-04, 21:18   

Witam

Proszę o pomoc z MM 10.0.2
Do tej pory w Clarionie 790 miałem MM 8.x + mapa 2016Q3 i wszystko działało
Pobrałem z forum wersję MM 10.0.2 + mapa 2016Q3 w wersji SD TOP
MM poprawnie się instaluje.
Patchowanie - bez problemu
Program się uruchamia
... i tu zaczyna się problem => nie łapie fixa

kartę formatowałem 2 razy i 2 x instalowałem
(instalowałem wersję EXE oraz wgrywałem wersję RAR - obie z forum)
najpierw położyłem nawigację na parapecie i przez całą noc nie złapał fixa
potem sporo jeździłem i też nie złapał fixa

Dodam, że na tej samej karcie mam IGO i łapie fixa bez problemu

Auto wykrywanie ustawień GPS działa poprawnie

Nie wiem gdzie szukać i jak uruchomić

Dodam, że po przywróceniu wersji 8.x nawigacja łapie fixa od razu

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2016-12-05, 12:20   

Arturek napisał/a:
Pobrałem z forum wersję MM 10.0.2 + mapa 2016Q3 w wersji SD TOP
MM poprawnie się instaluje.
Patchowanie - bez problemu
Program się uruchamia
... i tu zaczyna się problem => nie łapie fixa
A czy to naprawdę jest wersja SD Top a nie czasem wersja Top Lark ?

Oczywiście łapiesz fixa pod chmurką ?
_________________
Poradniki
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1531
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-12-07, 06:38   

Witam

1) Na pewno nie pomyliłem wersji
Jeśli bym próbował uruchomić wersję na Larca, to pod koniec instalacji jest polecenie aby podpiąć urządzenie
Jeśli nie podepnę Larca, to instalacja nie idzie dalej

2) Łapanie fixa

a) na trasie 50km

b) na parapecie okna - przez całą noc = kilka godzin
Zanim ktoś napisze, że nie może być na parapecie, to powiem, że wersja 8.x złapała fixa na tym samym parapecie w 2 minuty

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2016-12-08, 07:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-12-07, 16:24   

Arturek,
Skopiuj plik mapamap.opt na PC, otwórz notatnikiem i edytuj parametry GPS, czyli wpisz parametry swojego urządzenia i wklej go spowrotem.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10