Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SX2 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 315
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2015-06-26, 21:55   

Mam pytanko do użytkowników czy jest tam w menu opcja autostart tak aby po uruchomieniu urządzenia automatycznie włączył się program nawigacyjny?
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
fonik
azymut


Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 4
Wysłany: 2015-07-12, 11:38   

Witam,
Czy do zakupionej nawigacji z MapaMap można bez problemu zainstalować Auto Mapę. Jeżeli tak to czy instalujemy ją bezpośrednio do nawigacji czy na dodatkową pamięć SD.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6127
Wysłany: 2015-07-12, 14:55   

ad 1.TAK
ad 2. gdzie chcesz ( i możesz ze wzgledu na wolne miejsce )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
JuanLopez
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 91
Wysłany: 2016-01-20, 09:07   Podświetlenie dla Igo Primo 9.6.13

Witajcie,
Tak , jestem posiadaczem SX2 zakupiłem w grudniu 2015 z outlet od X-com za 139 zł wraz z MapaMap+aktualizacja 1rok,
Myśle ze jak na ten model to okazja.
Przyznamy sie, ze jestem zadowolony, mam Primo 2.4 oraz AM 6.19 i NextGen 9.19.2.
Nawigacja odblokowana na Win CE 6.0,
Polecam, wszystko ładnie działa oprócz podświetlania w Primo, ale to juz mały detal.

[ Dodano: 2016-03-04, 23:57 ]
Szanowni koledzy,
jeśli ktoś ma rozwiązanie dla podświetlenia w Igo primo 9.6.13 dla tego navi bardzo proszę o wskazówki.
Pozdrawiam
_________________
Asus Nexus 7 (1280x800)->Igo Primo 9.6.29(404739)->Basarsoft 9.18.27(627562)**Becker Active 5 + Igo Primo 2.4**
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 315
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2016-03-06, 12:14   

Zainstaluj, przetestuj, zobacz ;-)

Nie miałem z nią żadnych problemów :)

Jest to IGO PRIMO 9.6.5.245577
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
JuanLopez
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 91
Wysłany: 2016-03-06, 22:13   Kontrola podświetlenia

Kolego mrc,
przetestowałem -program śmiga..
ale kontrola podświetlania z poziomu Primo - nie działa ;(
Pisałem Ci, że zależy mi najbardziej na tym.
U Ciebie działa podświetlenie na Modecom SX2 ?
_________________
Asus Nexus 7 (1280x800)->Igo Primo 9.6.29(404739)->Basarsoft 9.18.27(627562)**Becker Active 5 + Igo Primo 2.4**
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 315
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2016-03-07, 10:43   

Wiesz co - nie wiem, bowiem kolega użytkuje to urządzenie i nie zgłaszał żadnych problemów.
Jest zadowolony z tej wersji programu...
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2016-03-08, 07:56   

Dyskusja o podświetleniu w iGO Primo przeniesiona do http://www.my-navia.pl/vi...p=459170#459170
_________________

 
 
JuanLopez
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 91
Wysłany: 2016-03-31, 00:43   

Kolego mrc,
czy możesz się odezwać?

jacekp1313 napisał/a:
Dyskusja o podświetleniu w iGO Primo przeniesiona do http://www.my-navia.pl/vi...p=459170#459170
_________________
Asus Nexus 7 (1280x800)->Igo Primo 9.6.29(404739)->Basarsoft 9.18.27(627562)**Becker Active 5 + Igo Primo 2.4**
 
 
Chmura-c3 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 10 Lip 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-07-10, 08:37   Wgranie najnowszego igo

Posiadam firmowe urządzenie nawigacyjne
modecom freeway sx2
Jest na tym urządzeniu nawigacja
Igo

Jak wchodzę w zakładkę informacje o programie

To mam takie info

NNG igo Amigo
9.6.13.351648
Dec4 2013

Widzę że są w niej mapy z roku 2016.q3
Chciałbym najnowsze jakie wgrać? Albo czy da się jakieś nowsze igo wgrać? Najlepiej wersję truck? I wrzucić najnowsze mapy
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2017-07-10, 09:13   

Najnowsze mapy: te z wyższym numerem (szczegóły opisano w wątku "iGO8.x \ Primo - typy plików" w dziale o iGO)

Najnowsze iGO - dział http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=228 , szukaj programu z najwyższym numerem.
Oczywiście, jeżeli musisz mieć coś większego od kumpla. W innym przypadku trzymaj się tej wersji programu, która działa (każde iGO 9.x trasy wyznacza tak samo, różni się nikomu nie potrzebnymi wodotryskami) - ja baaardzo długo używałem miałem 9.6.2, aż zmieniłem urządzenie na MX3 z WinCE6, a ta wersja kiepsko współpracowała z nowym systemem.

[ Dodano: 2017-07-10, 09:14 ]
P.S. Scalam z istniejącym wątkiem, prosząc o większy szacunek dla p.3 regulaminu
_________________

 
 
Chmura-c3 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 10 Lip 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-07-10, 18:14   

A na mojego modecoma wejdzie każde Igo? Nie będzie problemu? Z działaniem? Czyli polecasz igo8 najlepiej? Interesuja mnie wersję truck
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6127
Wysłany: 2017-07-10, 18:25   

Na SX2 pójdzie dowolna wersja iGO, ale ta wersja ktora masz jest równie dobra jak inne ( szcególnie jesli działa bez problemów ), a kazda wersja iGO jest Truck. Poczytaj o tym na forum.
Po prostu zmień mapy na nowe i tyle.

Tylko mala uwaga: jesli to sprzęt firmowy BYĆ MOŻE jest na nim wersja oryginalna, a nie testowa.
Wtedy niestety nie da się zmienić map ( chyba, ze na oryginały )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Chmura-c3 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 10 Lip 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-07-11, 17:02   

A da się jakoś sprawdzić czy mapy są oryginalne czy nie?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6127
Wysłany: 2017-07-11, 17:07   

Zrób kopie calego content na kompie, pobierz mowe mapy i podmień w nawigacji.
Jesli zadzialają - jest OK, jesli nie - wrócisz do starych.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9