Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio s760 przyciemniony ekran
Autor Wiadomość
ajzip
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sie 2015
Posty: 13
Wysłany: 2016-08-23, 14:40   Mio s760 przyciemniony ekran

Witam,
nie potrafię rozjaśnić ekranu, urządzenie uruchamia się normalnie i w trakcie ekran przyciemnia się jakby o 50%. W menu konfiguracyjnym suwaki poustawiane na maxa, brak reakcji.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2016-08-23, 16:12   

A jakby tak ciut informacji ?
Wiem, ze bardzo wiele wymagam, ale może jednak zdradzisz jakiego programu nawigacyjnego uzywasz ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ajzip
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sie 2015
Posty: 13
Wysłany: 2016-08-29, 08:00   

Menu odblokowujące frixi oraz oprogramowanie iGo.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2016-08-29, 12:15   

ajzip napisał/a:
urządzenie uruchamia się normalnie i w trakcie ekran przyciemnia się jakby o 50%.
W trakcie czego? Na menu Frixi, czy po uruchomieniu iGO?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2016-08-29, 15:26   

Na 95 % w iGO jest ustawione przyciemnienie ekranu.
Albo w opcjach programu, albo "na sztywno" wpisami w sys.txt
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ajzip
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sie 2015
Posty: 13
Wysłany: 2016-08-30, 08:57   

może nie zbyt precyzyjnie opisałem zagadnienie, podczas uruchamiania urządzenia mam pomarańczową tapetę mio, po kilku sekundach uruchamiania ekran przygasa i uruchamia się oryginalne menu mio. W ustawieniach mio jest możliwość regulacji suwakami jasności ekranu ale urządzenie nie reaguje na te czynności. To samo dzieje się po uruchomieniu odblokowania jak i Igo.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2016-08-30, 09:17   

W samym Mio niewiele zrobisz, ale przy uruchamianiu innego programu/odblokowaniu można pokombinować ze skryptem wg http://www.my-navia.pl/vi...p=101435#101435
Tu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13475 też było podobne ćwiczenie

Aha, ten model nie ma automatycznej regulacji jasności ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 139
Wysłany: 2018-02-27, 19:28   

Szanowni...

Czy ktoś z Was spotkał się z taką przypadłością: mio s760 odblokowane z karty czy bez karty z oryginalnym oprogramowaniem - obojętnie. Wszystko ładnie działa, ale po włączeniu ładowarki obraz ściemnia się o jakieś 30% (nieważne jaka ładowarka).Nie pojawia się ikona podłączenia z komputerem, mapa działa wciąż, tylko z ciemniejszym obrazem. Po odłączeniu ładowarki znowu się rozjaśnia....

Przypadek? Nie sądzę;)
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 606
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-02-27, 23:31   

I dobrze sądzisz.
Masz po prostu ustawiony ciemniejszy ekran przy zasilaniu zewnętrznym.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 139
Wysłany: 2018-02-28, 10:21   

rrudas napisał/a:
I dobrze sądzisz.
Masz po prostu ustawiony ciemniejszy ekran przy zasilaniu zewnętrznym.


Dziękuję. A to się gdzieś ustawia? Jakoś nie mogę znaleźć...
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 606
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-02-28, 15:53   

W panelu sterowania windowsa CE
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 139
Wysłany: 2018-02-28, 19:31   

rrudas napisał/a:
W panelu sterowania windowsa CE


Udało mi się dostać po windowsa, która dokładnie funkcja odpowiada za to ściemnianie?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2018-02-28, 20:43   

A moze za Ciebie i kliknąc trzeba :-( ?
My Device > Control Panel ( dotad zostałes juz skierowany ) > masz przeciez ikone Display ( wyswietlacz ) a w niej zakladkę Backlight ( podswietlenie )

Myrsik > zostales wpisany na moją prywatna listę leni , bo jesli nie znasz niezbednych w naszej zabawie angielskich słów , to jest tlumacz google, z ktorego skorzystaj, by dowiedzieć sie co oznaczaja zawarte w tej zakladce opcje
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 606
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-02-28, 23:35   

Jak nie ma w panelu sterowania, to trzeba sprawdzić folder z windowsem.
Jak tam nie ma to pozostaje zabawa z rejestrem.
Nie podam dokładnych nazw bo każdy producent dopasowuje to do siebie i ma własne nazwy
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 139
Wysłany: 2018-02-28, 23:59   

no_taki napisał/a:
A moze za Ciebie i kliknąc trzeba :-( ?
My Device > Control Panel ( dotad zostałes juz skierowany ) > masz przeciez ikone Display ( wyswietlacz ) a w niej zakladkę Backlight ( podswietlenie )

Myrsik > zostales wpisany na moją prywatna listę leni , bo jesli nie znasz niezbednych w naszej zabawie angielskich słów , to jest tlumacz google, z ktorego skorzystaj, by dowiedzieć sie co oznaczaja zawarte w tej zakladce opcje


CHYBA PRZESADZILES.

Nie znalazłem w panelu sterowania ŻADNEJ opcji wyswietlacza/podsiwtlenia/zasilania/systemu, która bymiala wpływ na sciemnianie ekranu po podłączeniu zasilania. Stąd moje pytanie o wskazanie ścieżki...

Ps. Też Cię wpisałem na pewną liste.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9