Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy pulpit w X430
Autor Wiadomość
Stulee 
Waypoint
Stulee


Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 42
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-08-26, 23:00   Nowy pulpit w X430

Witam, mam odblokowaną x430 i jako plik startowy win commandera. problem polega na tym, że gdy przechodzę do pulpitu to nie widzę standartowej tapety WinCE tylko nieodświeżony obraz commandera przez który przebijają ikony my device, kosz i desktop. Wiecie może jak naprawić aby był wyświetlany klasyczny pulpit bez tych pozostałości? pozdrawiam, Stulee
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-11-02, 14:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-27, 13:37   

Poczytaj tematy o odblokowaniu Navii NV45/47
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Stulee 
Waypoint
Stulee


Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 42
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-08-28, 19:13   

Nic nie mogę znaleźć.... Może jakieś podpowiedzi. Denerwuje mnie ta sieczka na ekranie. Pozostaje wszystko co otworzyłem, odświeżanie ekranu nie skutkuje.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-29, 09:34   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=82999#82999
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 876
Skąd: zabrze
Wysłany: 2009-11-29, 14:42   

Bawiłem się ayra by sance z linku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8736 i udało mi sie zmienić pulpit i programy startowe w X430 na te oferowane przez kolege sance W residentflash zostawiłem tylko pliki gpspara0 gpspara1 gpspara2 gpspara3 TAHOMA i TAHOMABD a reszte zamieniłem bądz usunąłem. Ayra.exe zmieniłem nazwę na igolaunch dodałem setup.dll ,SysInfoSettings ,SystemInformation32,win.mscr W IGOPATH edytowałem scieżkę dostepu na SDMMC\Ayra.exe
Oczywiście na karcie SDMMC reszta paczuszki z: bitamps,pages,icons,programy
Pózniej edycja ściezek dostępowych w folderze pages tak aby mozna było uruchomić programy nawigacyjne gry czy ustawienia i reset urzadzenia
Oczywiście zalecam na początek jak zawsze zrobienie kopi urządzenia i obrazu rejestru ( chociaż nie grzebałem w rejestrze)
I prosze o opinie i uwagi (oczywiście wielkie dzieki dla kolegi SANCE)
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
rab35 
azymut


Dołączył: 28 Cze 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-12-02, 10:13   

witam

mam właśnie problem z uruchomieniem ayry
jeżeli wejdę na kartę SD to uruchomie ją bez problemu ale nie działa ko końca dobrze :(
czy istnieje możliwość przerobienia standardowego pulpitu binatone tak żeby np. po kliknięci w button nawigacja uruchamiał się pulpit ayra?
jeżeli tak to prosił bym o "łapatologiczne" wytłumaczenie jak to osiągnąć
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 876
Skąd: zabrze
Wysłany: 2009-12-04, 18:43   

kolego tak jak wyzej pisałem Ayra.exe zmień nazwe na igolaunch i wrzuć do ResidentFlash Aby podmienic z orginalnym igolaunch musisz najpierw zmienić nazwe tego orginalnego na dowolną a nastepnie wrzuć podmieniona ayre Zmień takze sciezke dostepu poprzez edycje igopath aby wskazać aby uruchamiała sie ayra a nie nawigacja. Napisz dokładnie którego kroku nie rozumiesz a w miare mozliwosci ci pomogę Weekend jestem w domu więc czekam
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
najtmer
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-02, 10:43   Binatone x430 jak uruchomić Ayra Lark

Witam,

Od niedawna jestem posiadaczem Binatone x430. Krótko po zakupie okazało się, że mapy które są fabrycznie dołączone są niedokładne i stare więc postanowiłem zainstalować AutoMapę. Posiłkowałem się postami z tego forum. Udało mi się odblokować nawigację poprzez utworzenie folderu explorer.exe na karcie SDMMC(jakoś to średnio działa bo nie zawsze ten Win się uruchamia, no chyba, że tak to powinno wyglądać). Później zainstalowałem AutoMapę 6.2.0.896 oraz pulpit Ayra Lark 4.3 z linku z tego forum.

Ayra działa i AutoMapa również uruchamia się z pod Ayry( Ayra uruchamia się tylko z poziomu WinCE i to jeśli uda mi się do niego przejść), nie zmieniałem innych plików ini w Pages bo reszta mnie nie interesuje. Problemem jest natomiast to, że po wyłączeniu nawigacji suwakiem on/off i ponownym włączeniu nie uruchamia się Ayra ani Win tylko stary, fabryczny pulpit. I tu pojawia się moje pytanie czy da się tak zrobić aby nawigacja uruchamiała się tylko i wyłącznie z Ayrą bo od niej mam sprawny odnośnik do AutoMapy??
Ewentualnie jak zrobić aby po wyłączeniu i włączeniu nawigacji uruchamiał się Win CE a nie stare menu. Mógłbym uruchamiać AutoMapę z pod tego Windowsa ale teraz tylko po podłączeniu kabla usb ten Win na nawigacji się uruchamia. Może da się zablokować to stare menu i uruchamiać AutoMapę z windy po uruchomieniu ??

Bardzo proszę o pomoc i wyjaśnienia jak najbardziej proste :)

Z góry wielkie dzięki
 
 
miro2009 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 17
Skąd: U.K
Wysłany: 2010-09-02, 21:05   

Witam !
Mam dla Ciebie dwie propozycje.
1.Jeśli nie interesuję Cię dostęp do Windows lub do "fajerwerków" w pulpicie Ayra po prostu zmień nazwę folderu Automapa na MobileNavigator a Automapa.exe na MobileNavigator.exe.Automapę uruchomisz przyciskiem Navigation w Twoim Binatone.
2.Pod podanym linkiem masz mój pulpit z możliwością wybrania Automapy lub iGO Primo.Pulpit zawiera też przyciski Exit menu(powrót do menu oryginalnego),Wyłączenie nawigacji i głośności systemowej.Oczywiście iGO z mapą Polski(Teleatlas),najnowszy Gurjon,speedcam i.t.d..
Na karcie mają być tylko trzy foldery z mojego archiwum i Twoja Automapa.
Ważne:
Wszelkie wpisy dotyczą karty która jest widziana jako SDMMC(jeśli jest inaczej w Twojej navi- musi być dokonane kilka zmian)
Folder Automapy musi nazywać się AutoMapa PL oraz w folderze AutoMapa PL.exe
Oczywiście iGO musisz sam skonfigurować w/g swoich preferencj i upodobań.Wszystko masz na forum.
Przyjemnego testowania.
http://www.fileserve.com/file/KNZhBh5
_________________
Binatone Z430 WinCE 5.0
iGO Primo 9.6.5.245577
 
 
najtmer
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-03, 00:41   

Dzięki za zainteresowanie tematem :) Ściągnąłem Twój pulpit, skasowałem z karty wszystko oprócz AutoMapy i folderu explorer.exe. Folder z mapą zmieniłem na AutoMapa PL a plik exe na AutoMapa PL.exe. Przekopiowałem pliki od Ciebie na kartę. Jednak po wyłączeniu i ponownym włączeniu suwakiem on/off ładuje się ciągle stary, fabryczny pulpit. Co może być nie tak? Jaką masz ścieżkę dostępu w pliku IGOPATH w ResidentFlash, bo nie wiem czy czasem nie zmieniłem tam czegoś wcześniej? Miałoby to jakieś znaczenie?
 
 
miro2009 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 17
Skąd: U.K
Wysłany: 2010-09-03, 16:49   

Witam ponownie!
Jak pisałem wcześniej na karcie mają być tylko trzy moje foldery i Twoja Automapa.Folder explorer.exe stanowczo wykasuj.W moim sposobie nie ma potrzeby "grzebania" w plikach nawigacji.Ja mam model Z430 i robiłem tym sposobem też B430.Dlatego pisałem abyś sprawdził jak twoja karta widziana jest przez nawigację.Przypuszczam że taka samo.Podłącz nawigację do komputera i sprawdź.
_________________
Binatone Z430 WinCE 5.0
iGO Primo 9.6.5.245577
 
 
najtmer
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-05, 15:02   

Witam,

Wykasowałem folder explorer.exe jednak sytuacja się nie zmieniła. Karta jest widoczna jako SDMMC są teraz na niej pliki z Twojej paczki + automapa. Problem polega na tym, że po włączeniu guzikiem on/off nawigacji nie pojawia się ikonka NAVIGATION. Jest tylko ikonka do ustawień i tyle. Navi łapie satelitę bo ustawia się automatycznie data i godzina ale okonka do przejścia do nawigacji nie. Wiesz co może być przyczyną?? A może najzwyczajniej nie wyłączać jej tym suwakiem on/off tylko przechodzić w stan uśpienia mając włączony pulpit od Ciebie ? Jak długo nawigacja wytrzymuje w stanie uśpienia ?

Pozdrawiam
 
 
miro2009 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 17
Skąd: U.K
Wysłany: 2010-09-05, 17:40   

Witam
To co proponujesz to tylko półśrodki.Musiałeś zdrowo namieszać w swojej nawigacji.Ja na Twoim miejscu wgrałbym od nowa ROM.Przeczytaj temat:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22708
Na tej stronie podanej w tym samym temacie masz ROM-y między innymi do X430.
http://93.174.93.90/viewt...?f=830&t=119391
Forumowicz plko podał sposób wgrania.Operacja jest bezpieczna bo sam wgrywałem do B430.Wszystko wraca do ustawień fabrycznych.Oczywiście decyzja należy do Ciebie.

Spróbuj najpierw zresetować przyciskiem reset
 
 
najtmer
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-09-05, 19:11   

Ok spróbuję wgrać ten ROM bo wcześniej też był problem z pokazywaniem się tej ikonki - zanim coś mieszałem w środku.
Powiedz mi czy mogę te rozpakowane pliki nagrać na SD która jest w nawigacji bo nie mam czytnika kart i chciałbym to zrobić przez USB ??
 
 
miro2009 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 17
Skąd: U.K
Wysłany: 2010-09-05, 21:12   

Możesz wgrać tylko musisz wcześniej usunąć wszystko.Najlepiej zrobić kopię.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12