Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon 40 - odblokowanie, inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
arcio69
azymut


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-01-06, 22:17   Navigon 40 - odblokowanie, inne programy nawigacyjne

Jak można odblokować Navigon 40 easy ??
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-26, 07:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
invert
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 34
Wysłany: 2011-03-03, 10:00   

mnie również interesuje czy da sie może nie odblokować navi bo to pisze na stronie navigona, ale ustawić aby zamiast fabrycznej mapki włączała się np igo lub tez automapa.
Dodam ze nie miałem jeszcze w rękach żadnego navigona i dlatego pytam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-03-03, 14:20   

invert, wystarczy podmienić plik exeka mapy na dowolny skrypt startowy, który uruchomi iGo/AM. Nie ma żadnych sum kontrolnych plików wykonywalnych sprawdzanych.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
invert
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 34
Wysłany: 2011-03-04, 11:12   

dzieki wielkie Dzakus
 
 
broda1725
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 11
Wysłany: 2011-03-29, 18:13   

Czy możesz jakoś rozwinąć jak odblokować tą navi ? lub jak nagrać AM bez naruszenia oryginalnego oprogramowania.

Przeszukałem wszystkie tematy i nic nie znalazłem. Albo namiary na temat pokrewny.
 
 
mmmariusz
azymut


Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 1
Wysłany: 2011-04-14, 16:14   

Ja zrobiłem wg tego linku. Też mam ten model i chodzi super.

http://peb.pl/automapa/99...tml#post4345347

Myślę, że nie naruszyłem regulaminu podając ten link, jeśli tak, to proszę o usunięcie.
_________________
Navigon 40 Easy
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2011-04-14, 16:28   

mmmariusz napisał/a:
Myślę, że nie naruszyłem regulaminu
Wręcz przeciwnie. Miło, że podzieliłeś się efektami swych poszukiwań.
_________________

 
 
invert
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2010
Posty: 34
Wysłany: 2011-05-26, 21:46   

Navigon odblokowany, włącza się AM Igo i inne, ale żaden nie łapie sygnału ( nie widzi GPS-a)

Poradził sobie ktoś z tym?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2011-05-27, 09:15   

Podajesz w tych programach właściwy port i prędkość?
_________________

 
 
kswiecicki
azymut


Dołączył: 22 Mar 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-03-25, 23:12   Navigon 40 + automapa

Witam!
Próbowałem samodzielne wgranie mapy "automapa 6.8.0" do mojej nawigacji, lecz za każdym razem mam taki sam efekt - klęska. Prosiłbym o całkowite pokierowanie mnie w tej operacji, gdyż pierwszy raz kombinuję z wgrywaniem map na taki sprzęt. Automapa wymaga instalacji, mam od tego odpowiedni program, lecz nie wiem który z systemów mam wybrać: Windows CE .NET oraz Windows CE 5.0/6.0. Muszę mapę zainstalować na zewnętrznej karcie pamięci.

1. Co mam zrobić z mapami oraz innymi folderami "oryginalnymi" w Navigonie
2. Chciałbym przypomnieć, iż jestem całkowicie zielony w tym temacie i poproszę o dokładne wyjaśnienie.
Pozdrawiam :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2012-03-26, 07:39   

kswiecicki napisał/a:
który z systemów mam wybrać:
A jaki masz w urządzeniu? Zajrzyj do opisu w instrukcji lub na pudełku
kswiecicki napisał/a:
Co mam zrobić z mapami oraz innymi folderami "oryginalnymi"
Co chcesz - a w czym Ci przeszkadzają?
kswiecicki napisał/a:
jestem całkowicie zielony
Wiec przeczytaj poradnik instalacji AutoMapy oraz wątek, do którego dołączyłem Twój post
_________________

 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 266
Wysłany: 2016-08-01, 11:29   

Witam.

Posiadam nawigację Navigon easy 40 , odblokowałem postawiłem automapa wszystko działa. Mam problem z igo Primo , zmieniłem ścieżki i podczas włączenia wyskakuje mi taki komunikat :

The application failed to start last time. Do you want to reset to factory defaults and lose all your Pois , tracks and settings ? i jest do wyboru Yes albo NO jedno i drugie działa na nawigacje tak samo czyli restartuje ją i nic nie pomaga i nadal ten sam komunikat wyskakuje.

Wgrywam Igo primo czyste zawsze na innych nawigacjach działało nigdy nie miałem problemów.
 
 
patrick94 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Lip 2013
Posty: 13
Wysłany: 2017-06-19, 11:41   

Witam serdecznie, mam ten sam problem co mój poprzednik, czy ma ktoś pomysł na rozwiązanie ? Wygrywał em już różne wersje igo i zawsze ten sam problem a na innej nawi wszystko ok, co do odblokowaniabto wykupilem od frixi na aledrogo bo myślałem, że ten problem powodowało inne odblokowanie. A dodam, że automapa działa bez problemu tylko z Igo problem. Dzięki pozdrawiam.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2017-06-19, 16:47   

1. Jakie wersje testowałeś? Podaj numerki
2. Gdzie program - w urządzeniu, czy na karcie?
3. Próbowałeś najpierw uruchomić explorer.exe, a potem iGO?
_________________

 
 
patrick94 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Lip 2013
Posty: 13
Wysłany: 2017-06-19, 17:17   

Wersje jakie próbowałem to: iGO to 9.6.5.245577 z mapami 2017q1 oraz 9.6.13.351648 program, mapy oraz panel odblokowujący są na karcie, próbowałem z panelu wejść do eksploratora i stamtąd odpalić igo ale efekt ten sam.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11