Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
DLL
Autor Wiadomość
Grzesiek11qq 
młodszy inspektor GPS
C++


Wiek: 15
Dołączył: 28 Sie 2016
Posty: 9
Skąd: Tychy
  Wysłany: 2017-09-09, 20:06   DLL

Witajcie. Jestem posiadaczem odblokowanej (z trudem) nawigacji Sigma ST10. Niestety, niektóre aplikacje nie działają:
"Cannot find "jakiescos.exe" (or one of its components. Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are avaliable"
Z powodu tekstu, który pogrubiłem podejrzewam brak bibliotek DDL.
Teraz pytania:
1.Czy mam rację?
2.Skąd wziąć DDL-e (słyszałem o paczkach, ale nie mogę żadnej znaleźć)?
3.Gdzie je wgrać?
Z góry dzięki :)
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2017-09-09, 20:11   

Grzesiek11qq napisał/a:
Cannot find "jakiescos.exe"

Nie mam pojęcia jak odblokowałes navi ( wróżka dziś poszla sie upic ) ale.. jesli wgrałes panel, to ten komunikat informuje najprawdopodobniej, ze sciężka w panelu proweqdzaca do programu, ktory chcesz uruchomuć jest nieprawidlowa i nalezy ją zmienić tak, by prowadziła do rzeczywistego polozenia i nazwy programu/
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Grzesiek11qq 
młodszy inspektor GPS
C++


Wiek: 15
Dołączył: 28 Sie 2016
Posty: 9
Skąd: Tychy
Wysłany: 2017-09-09, 20:14   

No tak, wgrałem panel (zrobiłem własny), ale wchodzę przez eksplorator plików Windowsa CE.
_________________
GPSDesktop (pobierz)
GPSDesktopTB (pobierz)
GPSDesktop (informacje)
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2017-09-09, 20:16   

A co chcesz uruchomic ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Grzesiek11qq 
młodszy inspektor GPS
C++


Wiek: 15
Dołączył: 28 Sie 2016
Posty: 9
Skąd: Tychy
Wysłany: 2017-09-09, 20:19   

Połowa pobranych gier (~12), Notepad, niektóre programy z tego forum (3 z Apteczki). Nie chcę mi się przeglądać dalszej części mojego kosza :)
_________________
GPSDesktop (pobierz)
GPSDesktopTB (pobierz)
GPSDesktop (informacje)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2017-09-09, 20:20   

Musisz ustawić ścieżkę w rejestrze, do swojego panelu i będzie działać.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Grzesiek11qq 
młodszy inspektor GPS
C++


Wiek: 15
Dołączył: 28 Sie 2016
Posty: 9
Skąd: Tychy
Wysłany: 2017-09-09, 20:22   

W którym kluczu? Nie uruchamiam z panelu.
_________________
GPSDesktop (pobierz)
GPSDesktopTB (pobierz)
GPSDesktop (informacje)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2017-09-09, 20:32   

no_taki napisał/a:
Nie mam pojęcia jak odblokowałes navi
I ja też.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Grzesiek11qq 
młodszy inspektor GPS
C++


Wiek: 15
Dołączył: 28 Sie 2016
Posty: 9
Skąd: Tychy
Wysłany: 2017-09-09, 20:42   

ODBLOKOWANIE:
1.Podmieniłem pliki: standardowy explorer.exe i explorer.exe z Apteczki (wynik: Pasek Zadań).
2.Zrobiłem menu na SysInfo (opublikuję je tu wkrótce), udające pulpit Windowsa CE (wynik: brak).
3.Napisałem prosty skrypt (MortScript) uruchamiający moje menu i nazwałem go JBSHello.exe (tego pliku szuka ST10), wgrałem na nawigację razem z menu (wynik: konfigurowalny desktop uruchamiający się po starcie systemu).
4.Wgrałem trochę softu. I pojawił się problem z DDL.
Oczywiście dochodzi masa prób-i-błędów, ale nie będę nikogo zanudzać.
PS Uruchamiam apki prosto z Eksploratora, to nie chodzi o menu.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6221
Wysłany: 2017-09-09, 21:03   

Problem z .dll będziesz miał.
Biblioteki pisane sa pod okreslona architekturę procka, a w naviach pod winCE jest ich kilka, wiec szczerze mówiąc nie ma szans by działało wszystko.
Jesli znajdziesz odpowiednie .dll najprościej wrzucić je do katalogu aplikacji w krórej ich brak ( czy podmienić ). Mozna i do win i rejestrować, ale tak tez piknie będzie.
Ale to orka na ugorze :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Grzesiek11qq 
młodszy inspektor GPS
C++


Wiek: 15
Dołączył: 28 Sie 2016
Posty: 9
Skąd: Tychy
Wysłany: 2017-09-10, 11:25   

Dzięki :)
Temat do zamknięcia.
_________________
GPSDesktop (pobierz)
GPSDesktopTB (pobierz)
GPSDesktop (informacje)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9