Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NaviHeaven NA-7195 nie dziła dotyk
Autor Wiadomość
robo1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2018-07-16, 17:31   NaviHeaven NA-7195 nie dziła dotyk

Witam !!!
Posiadam to radjo i moduł GPS. Po zainstlowaniu mowej automapy nie dzaiła mi dotyk na automapie. Normalinie w radio działa ale po właczeniu NAV nie. Udało mi się kilka razy zaprogramować tracę ale bradzo się wiesza, przelicza i takie tam.
Czy może mi ktoś pomóc Może jakiś soft nowy albo wgranie win CE ?
Kalibracja ekranu nie pomaga. Pojawia się znacznik ale jak w niego klikam to nic się nie dzeje
pozdrawiam !!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2018-07-16, 19:16   

Na innych programach nawigacyjnych jest to samo? Bo może sprzęt za słaby na AM (lub problemy z odczytem karty SD)
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6815
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-07-16, 20:50   

podstawowe pytanie:
dotyk z AM nie dziala, czy działa z opóźnieniem ? ( klikasz i reakcja jest ale po pewnym czasie, kiedy zdążyłes już kliknąć n razy w cos innego ) ?
_________________
 
 
robo1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2018-07-17, 09:55   

doyk naAM nie działa wogóle. Czasami jak kilka razy wyłączę i włączę radio to załapie. Choś nio już prawie nigdy. Normalnie dotyk działa

Program do kalibracji też nie reaguje na dotyk Może trzeba zmienić soft w module GPS albo radio Ewentualnie konfiguracja Ale jak ?
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 56
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 621
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-07-17, 12:48   

Jesteś wyjątkowy. Po raz pierwszy słyszę żeby dotyk działał poprawnie, poza programem do kalibracji.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
robo1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2018-07-17, 15:01   

też to jakieś dziwne. Człe menu radia dotyk działa. Odpalam program do kalibracji i nie działa . Przeciskam i znacznik się nie rusza
W NAVI dotyk nie działa. ?
Spytam Gdzie jest enter do zatwierdzenia kalibracji dotyki i który klawisz to ESC ?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6815
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-07-17, 16:08   

Po pierwsze.. sprawdź czy bolaczka dotyka tylko AM, czy jakiegokolwiek programu uruchomionego na tym sprzęcie.
pobierz, rozpakuj, wgraj i uruchom.
Nie ważne co to robi , wazne czy dotyk działa na tym programie

https://www16.zippyshare.com/v/s18MQFZK/file.html

P.S Programy uruchamiasz a karty, czy z pamieci ?
_________________
 
 
robo1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2018-07-17, 16:47   

Program co podesłałeś uruchamia sie Ale raz dotyk działa a taz nie . Myślałem że to wtyczka od GPS ale jednak nie
Może trzeba wic CE zainstalować nowego ?
Albo jakiś konfig ?

AM mam na karcie pamięci. A można ją wgrać do pamięci wewnętrznej / ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2018-07-17, 17:36   

Cytat:
AM mam na karcie pamięci. A można ją wgrać do pamięci wewnętrznej / ?
Program w urządzeniu, folder z mapa na SD - tak działa najszybciej.
Ale sprawdź na czymkolwiek, na przykład CeCommanderze, czy to przypadłośc AM, czy urządzenia
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6815
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-07-17, 17:40   

robo1973 napisał/a:
Program co podesłałeś uruchamia sie

Nie chodzilo o to czy się uruchamia, ale o to czy na tym programie dziala dotyk


Jesli masz dostep do pamięci wewn, wrzuc ten programik do niej i znów sprawdz czy dziala dotyk.
Chodzi o to czy przyczyna nie jest uruchamianie programów z karty

P.S Jak rozumiem na wszelkich aplikacjach systemowych ( radio etc ) dotyk działa bezproblemowo ??
_________________
 
 
robo1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2018-07-17, 21:04   

ta na wszystkich aplikacjach systemowych dotyk działa ok

Raz działa a raz nie na podanej przez Ciebie aplikacji
Jak działa to wolno
jak wgrać tą aplikacje na pamięć wewnętrzną Domyślam się że jest jakić program
Proszę o link do niego
pozdrawiam ~~
 
 
robo1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2018-07-20, 15:18   GPS BOX NAVIHEAVEN wgranie win CE

Cześć !!
Czy ktoś z kolegów może pomóc i powiedzieć jak wgrać winCE do modułu GPS BOX 2 współpracującego z radiem nawihewen.
Moduł ma czytnik SD wiec podejżewam że trzeba wgrać z kary. Skąd pobrać winCE i jak wgrać ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2018-07-20, 16:28   

Przez czytnik kart mozna wgrac firmware, o ile producent je udostepnił.
W przeciwnym razie tylko serwis i programator do kości pamieci

[ Dodano: 2018-07-20, 17:34 ]
P.S. Chcesz w ten sposób rozwiązać problem opisany w wątku http://www.my-navia.pl/vi...p=480605#480605 ?
_________________

 
 
robo1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2018-07-20, 17:17   

dokładnie Musze to rozpracować bo jakaś porażka z tym navihewen Szkoda że taką kasę ciągną za radia.
Mam kilka programatorów i bawię się troche elektronika i akie tam. Ale myślę że musi być tam jakis boot po którym się wgrywa Chyba że Jtag
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6815
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-07-20, 18:32   

Kolego, jesli dobrze przeczytalem moduł GPS_Box_2 nie obsluguje kart SDHC i dziala pod winCE5, więc nie poszalejesz z nawigacja.
Chyba że tylko na Polskę
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10