Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker Active 7S i 7SL
Autor Wiadomość
zebowicz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2018-08-19, 19:27   Becker Active 7S i 7SL

Witam wszystkich.Navi odblokowane i wgrana automapa/z licencja i wazna subskrypcja./Problem w tym że AutoMapa nie widzi WiFi a co za tym idzie brak info o AM Trafic.Drugi problem to nie działajacy TMC-nie wyszukuje nawet czestotliwosci-wszystko stoi w miejscu.Przeszukalem forum ale brak rozwiazania.Jesli ktos zna rozwiazanie,prosze o pomoc!!!
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2018-11-06, 14:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2018-08-19, 22:04   Re: Becker Active 7SL EU i Automapa

zebowicz napisał/a:
AutoMapa nie widzi WiFi
A sam Becker łaczy sie przez WiFi z internetem?

zebowicz napisał/a:
Drugi problem to nie działajacy TMC
Byc może jakiś proces blokuje port TMC - sprawdź za pomocą http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 (punkt 38, drugi link)

W jaki sposób odblokowane urządzenie?
W jakim programie chcesz skorzytać z TMC?
W oryginalnym iGO TMC działało?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 606
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-08-19, 22:24   Re: Becker Active 7SL EU i Automapa

zebowicz napisał/a:
Witam wszystkich.Navi odblokowane i wgrana automapa/z licencja i wazna subskrypcja./Problem w tym że AutoMapa nie widzi WiFi a co za tym idzie brak info o AM Trafic.Drugi problem to nie działajacy TMC-nie wyszukuje nawet czestotliwosci-wszystko stoi w miejscu.Przeszukalem forum ale brak rozwiazania.Jesli ktos zna rozwiazanie,prosze o pomoc!!!

AM - licencjonowana ?
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
zebowicz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2018-08-20, 04:15   

Becker łączy sie z WiFi bez problemu.Dopiero po odpaleniu AM jest problem.AM oczywiście z licencja i ważna subskrypcją.Z TMC chcę korzystać w oryginale iGO ale niestety nie działa.Urządzenie odblokowane za pomocą frixi.pl-sprawdzony gość z allegro.Po powrocie z pracy sprawdze według porady- jestem_ktoś-

[ Dodano: 2018-08-20, 19:09 ]
Sprawdzone według porad.Żadne z programów nie przeszukuje czestotliwości TMC.A na żadnym z portów nie widac TMC.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2018-08-20, 19:15   

Oczywiscie sprawdzales w aucie po podlaczeniu ładowarki samochodowej ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 606
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-08-20, 20:34   

zebowicz napisał/a:
Becker łączy sie z WiFi bez problemu.Dopiero po odpaleniu AM jest problem.AM oczywiście z licencja i ważna subskrypcją.....


Menu (2 zakładka) -> AM'Traffic -> Statystyki Użycia ...
Przepisz lub zrób zdjęcie
Co dostajesz po kliknięciu "Pobierz dane"
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
endriu66
azymut


Dołączył: 16 Maj 2014
Posty: 1
Wysłany: 2018-08-21, 14:16   

Witam
Mam ten sam problem z AU na tym modelu beckera.
Nawet dzwoniłem do AU ale mi powiedzieli że musieli by mieć ten model nawigacji na testy, żeby sprawdzić czemu nie widzi WiFi.
 
 
zebowicz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2018-08-21, 15:40   

A działa ci w oryginale TMC?

[ Dodano: 2018-08-21, 16:02 ]
Wszystko sprawdzane po podłączeniu w samochodzie.A co do AM Traffic to przycisk pobierz dane nie działa-tak jak by go nie bylo w tym miejscu a jest.
 
 
zebowicz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2018-08-21, 17:17   

No i sie narobiło-po wyłączeniu navi nie chce odpalic
Jakimś cudem po godzinie udało sie ją odpalic.Co do licencji TMC to niby taka kupiłem Navi z premium.Jesli mozna to mala podpowiedz gdzie co powinno byc?
 
 
rrudas 
GPS instruktor


Pomógł: 5 razy
Wiek: 55
Dołączył: 12 Lut 2012
Posty: 606
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2018-08-21, 20:53   

zebowicz napisał/a:
A co do AM Traffic to przycisk pobierz dane nie działa-tak jak by go nie bylo w tym miejscu a jest.


I wszystko jasne.
Jak dalej nie wiesz w czym jest problem, to polecam przeczytanie ze zrozumieniem dwóch pierwszych linii na tej karcie.
_________________
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać." - Kartezjusz (1596-1650)
prezes curva (hiszp.)
Naprawa iPhone Warszawa Praga
Naprawa iPad Warszawa Praga
 
 
zebowicz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2018-08-22, 16:22   

Dla mnie nadal nie jest wszystko jasne-AM Traffic nie działa z karty na Becker natomiast w Blow na tej samej karcie działa.
Dziekuje wszystkim za pomoc.
 
 
oskarosi
Waypoint


Dołączył: 15 Wrz 2008
Posty: 26
Wysłany: 2018-11-02, 10:56   Odblokowanie panel becker active.7s BE 3B30 szukam

Cześć
Mógłby ktoś podrzucić sposób który umożliwia odblokowanie nawigacji BECKER Active 7S BE 3B30.

Próbowałem plików z instalatora AutoMapy przeznaczonych do najnowszych modeli 6 calowych becker i niestety nie odpala.

W pamięci nawigacji jest katalog navigator/navigator.exe czy za te pliki podmienić dowolny panel?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6104
Wysłany: 2018-11-02, 15:01   

Dokładnie. Oczywiście panel pod Twoją rozdzialkę.
I oczywiście przed jakimikolwiek dzialaniamu pelna kopia oryginalu niezbędna
I jeśli orygninalny program jest w pamięci - wyłaczyć - o ile to mozliwe- autostart.
A jesli to niemozliwe -naprawde na poczatek podpiąc pod navigator.exe manager plików , a z niego dopiero dokonać pierwszego uruchomienia panelu, a dopiero po sprawdzeniu wszystkiego podpiąć sam panel.
Inaczej, jeslli coś jest spieprzone , to navi będzie nadawala się tylko jako przycisk papieru, bo przy autostarcie NAJPIERW uruchamia się navigator.exe , a dopiero po jego zamknieciu będziesz mial dostep do plików pamięci. Jesli navigator.exe ( cokolwiek pod nim bedzie ) sie wykrzaczy to nie będzie dostepu do pamieci.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
oskarosi
Waypoint


Dołączył: 15 Wrz 2008
Posty: 26
Wysłany: 2018-11-06, 14:07   

no_taki napisał/a:
Dokładnie. Oczywiście panel pod Twoją rozdzialkę.
I oczywiście przed jakimikolwiek dzialaniamu pelna kopia oryginalu niezbędna
I jeśli orygninalny program jest w pamięci - wyłaczyć - o ile to mozliwe- autostart.
A jesli to niemozliwe -naprawde na poczatek podpiąc pod navigator.exe manager plików , a z niego dopiero dokonać pierwszego uruchomienia panelu, a dopiero po sprawdzeniu wszystkiego podpiąć sam panel.
Inaczej, jeslli coś jest spieprzone , to navi będzie nadawala się tylko jako przycisk papieru, bo przy autostarcie NAJPIERW uruchamia się navigator.exe , a dopiero po jego zamknieciu będziesz mial dostep do plików pamięci. Jesli navigator.exe ( cokolwiek pod nim bedzie ) sie wykrzaczy to nie będzie dostepu do pamieci.


Po podmianie pliku navigator.exe na plik explorer.exe z apteczki mam tylko ekran becker active.7s. Z komputerem tez się nie łączyła, dopiero po minucie dwóch złapało połączenie. Przywrócenie oryginalnego navigator.exe skutkuje ponownym uruchomieniem nawigacji. Co robić?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2018-11-06, 14:37   

Sprawdź poprawność nazwy - częsty błąd to dwa EXE (navigator.exe.exe) gdy nie właczone jest w kompie pokazywanie rozszerzeń plików, ew. przecinek zamiast kropki

[ Dodano: 2018-12-30, 19:42 ]
Spróbuj wg tego opisu: https://www.elektroda.pl/...2.html#15713005
Co prawda do wersji active.6, ale warto sprawdzić
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10