Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-01-15, 10:58
blaupunkt san diego
Autor Wiadomość
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 142
Wysłany: 2016-02-20, 15:27   blaupunkt san diego

Witam

-Radio 2 din z windowsem 6,0

- BLAUPUNKT SAN DIEGO 530

- instalujemy AM na karcie

- wrzucamy do radia

no i właśnie - jak to odpalić? można wejść na kartę , ale po klinknięciu na exeka nie odpala. Gdzieś czytałem , że trzeba miećjakiś pliki statowe, przypuszczam , że chodzi o folder/exe mobilenavigator czy jakoś tak, aby w menu głownym zamiast karta SD pojawiło się NAWIGACJA.

Wie ktos jakie to pliki? Jak nazwać folder AM i plik wykonawczy?

pzdr
 
 
iron210
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 77
Wysłany: 2016-02-20, 22:30   

Folder MobileNavigator plik wykonawczy MobileNavigator.exe
Jednak przy korzystaniu z AutoMapy zanim ją odpalimy proponuję wgrać do radia najnowszy soft ze strony blaupunkta
Kod:
http://www.blaupunkt.com/us/nc/support/car-audio/downloads/updates/?uid=6550&tx_ddfservicedoku_pi1[view]=single

(tylko nie wersja Beta!)
Bez tej operacji Automapa lubi podczas nawigowania się zawieszać po aktualizacji wszystko działa jak należy. Gdybyś chciał używać iGo aktualizaca nie jest wymagana. Pozdrawiam
 
 
myrsik
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 142
Wysłany: 2016-02-21, 12:22   

Dzięki.

Czyli ten soft:

1011303530001_SW_20151103.zip

?

A jak z plikami mp3?

Mogę wrzucić na tę samą kartę , gdzie jest AM? Gdzieś wyczytałem, że te pliki uniemożliwiają odpalenie navi...

EDIT:
Soft zaktualizowałem, nawi działa jest tylko jeden problem: lektor ustawiony na maxa w AM. Nie potrafię tego wyregulować - radio działa cicho na ustawieniu głośności na 1 i jak jest manewr to navi ryczy (dosłownie!). Ustawienie głośności w nawi na 0% wyłącza dźwięk, ale już minimum 1% daje maxymalne ryczenie.

Regulacją w menu radia też nic nie daje (można obniżać poziom radia, cd, bt, nawi +/-6).

Jakieś pomysły?

pzdr

edit2:

- nowa instalacja
- zmiana karty
- wywalenie radarów
- zmniejszenie rozmaru mapy ( z eu tylko PL)

nic nie pomaga
 
 
iron210
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 77
Wysłany: 2016-02-21, 22:07   

Co do jednoczesnego korzystania z plików mp3 na karcie i nawigacji ręki nie dam sobie uciąć ale na 99% nie da rady, ponieważ po wgraniu mapy na kartę przy wyborze źródła w radiu ikonka "SDHC" zmienia się na "NAVI". A jaki masz procent głośności ustawiony w ustawieniach Automapy? Jeżeli masz np. 50% spróbuj ją zmniejszyć. Ja mam stację 2-Din z Clariona i gdy używałem iGo bądź Automapy było ok ale gdy wrzuciłem mały panel z możliwością wyboru pomiędzy tymi programami to też głośność była nie do wytrzymania i w ustawieniach dźwięku w Automapie musiałem ustawić głośność na 1% dopiero wtedy było ok.
 
 
Dzaba83 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 44
Wysłany: 2016-08-13, 17:40   BLAUPUNKT SAN DIEGO 530

Witam

kupilem radio nawigacje samochodowa

BLAUPUNKT SAN DIEGO 530

jest wyjscie na karte SD nie mam map do nawigacji

jak do tego wgrac mape IGO ??

mozna tez podobno AM ale producent pisze ze am moze nie dzialac poprawnie z tym urzadzeniem i proponuje mape IGO
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4561
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-08-13, 17:57   

Dzaba83 napisał/a:
mozna tez podobno AM
iron210 napisał/a:
Jednak przy korzystaniu z AutoMapy zanim ją odpalimy proponuję wgrać do radia najnowszy soft ze strony blaupunkta
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=460494#460494
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Dzaba83 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 44
Wysłany: 2016-08-13, 18:20   BLAUPUNKT SAN DIEGO 530

Dzieki


chcialbym jeszcze spróbować mapy IGO nogdy na niej nie jezdzilem zawsze am
zawsze cos nowego


pobieram z dzialu dowland iGO HERE EUROPE 2016.Q2 FULL


ona bedzie dobra to san diego 530 ??

wystarczy ja wrzucic na karte czy jak przebiega instalacja aby odplalila mi na san diego 530


bo jesli bede chcial AM to czytalem ze podczas instalacji trzeba wybrac profil blaupunkt new york 800

[ Dodano: 2016-08-13, 18:22 ]
co do instalacji softu jak sie instaluje z karty SD ??

[ Dodano: 2016-08-14, 12:48 ]
sciagnalem soft z tej stronki i zeby rozpakowac pptrzebne jest haslo
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6868
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-08-15, 21:04   

Dzaba83 napisał/a:
jak do tego wgrac mape IGO ??

Dzaba83 napisał/a:
chcialbym jeszcze spróbować mapy IGO

Dzaba83 napisał/a:
proponuje mape IGO


Szanowny Kolego.. zanim zaczniesz cokolwiek robic , wypadałoby odrózniac mapę od programu nawigacyjnego

Bo wrzucenie samej mapy bez programu jest cokolwiek bez sensu.

[ Dodano: 2016-08-15, 21:09 ]
Dzaba83 napisał/a:
pobieram z dzialu dowland iGO HERE EUROPE 2016.Q2 FULL
ona bedzie dobra to san diego 530 ??
wystarczy ja wrzucic na karte czy jak przebiega instalacja aby odplalila mi na san diego 530


Tak ciężko jest przeczytać temat na cztery posty ?
Czy może czujesz się kimś tak wyjatkowym, że ktoś z nas ma tu przepisac raz jeszce - specjalnie dla Ciebie - to co napisano w drugim od gory poście na tej stonie.
No bez jaj !!!!
_________________
 
 
iron210
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 77
Wysłany: 2016-08-17, 23:27   

Jeśli chcesz korzystać z Automapy podczas instalacji nie musisz wybierać żadnego dodatku. Wystarczy zmienić nazwy folderu i pliku wykonawczego. Jeśli ściągnąłeś nowy soft po rozpakowaniu masz 4 pliki. Dwa z nich to instrukcje instalacji tego softu w radiu w formacie .pdf jeden w języku angielskim drugi w języku niemieckim. W pliku tym podane jest również hasło potrzebne do wypakowania archiwum SD.zip
Wszystko jest tam "łopatologicznie" opisane krok po kroku więc jeżeli nie dasz rady tego zrobić po jej przeczytaniu to raczej my na forum też nie będziemy w stanie Ci pomóc
 
 
Dzaba83 
Waypoint


Wiek: 37
Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 44
Wysłany: 2016-09-24, 18:14   

zainstalowalem soft nie wersje beta auto mapa dziala



a zeby zainstalowac igo to trzeba sciagnac program igo primo i mapy here ???


wypakowac i wrzucic na karte czy instalowac ??
 
 
zbigi301
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-08-24, 00:11   

Dotyczy głośności mam wszystko pościszane ale to nic nie daje komunikaty automapy nadal są bardzo głośne nawet jak ściszam muzykę w tle co z tym zrobić czy jest gdzieś edycja w plikach WolfNCU 4.1f w Blaupunkt san diego530?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18903
Skąd: 3City
Wysłany: 2017-08-24, 07:09   

Dlaczego uważasz, ze problemom z głośnością jest winny panel, a nie współpraca Automapy z urządzeniem?
Bo moim zdaniem panel nie ma z tym nic wspólnego: http://www.my-navia.pl/vi...p=460501#460501


P.S. Przeniosłem z wątku o panelu WolfNCU
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-08-24, 14:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zbigi301
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-08-24, 11:27   

czyli nic się nie da zrobić?
w programie wolf domyślnie głośność jest ustawiona zawsze na max gdzie mozna to zmienic aby była na minimum?

może tu?
[ButtonVolUp]
Action=VOLUME-UP
UpImageFile=volume_UP.bmp
TextColor=255,0,0
Position=595,402
Size=76,60
TransColor=0,0,0
TextSize=23
TextAlign=Center
Visible=Y
TextBackColor=0,0,0
TextHAlign=Center
Border=N
DownImageFile=volume_UP1.bmp

[ButtonVolDn]
Action=VOLUME-DOWN
UpImageFile=volume_Dn.bmp
TextColor=255,255,255
Position=134,402
Size=76,60
TransColor=128,128,0
TextSize=21
TextAlign=Center
Visible=Y
TextBackColor=0,0,0
TextHAlign=Center
Border=N
DownImageFile=volume_Dn1.bmp

[ButtonSndProgress]
Action=CHANGE-SND-PROGRESS
Motion=SLIDER-SOUND-PROGRESS
TextColor=255,0,0
Position=410,356
Size=153,4
TransColor=Auto
TextSize=23
TextAlign=Center
Visible=Y
TextBackColor=0,0,0
TextHAlign=Center
ForeColor=153,253,11
BackColor=153,253,11
Border=N

[ButtonVolume]
Action=CHANGE-VOLUME
Motion=SLIDER-VOLUME
TextColor=252,39,4
Position=242,356
Size=162,4
TransColor=Auto
TextSize=21
TextAlign=Center
Visible=Y
TextBackColor=252,39,4
TextHAlign=Center
ForeColor=252,39,4
BackColor=252,39,4
FontName=Tahoma
Border=N
Ostatnio zmieniony przez zbigi301 2017-08-24, 22:50, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6868
Skąd: znikąd
Wysłany: 2017-08-24, 14:01   

Czy ja dobrze Cie rozumiem ?
Sciszenie głosnosci w samym radiu nie scisza komunikatow ?
_________________
 
 
zbigi301
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Sie 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-08-24, 21:30   

no_taki napisał/a:
Czy ja dobrze Cie rozumiem ?
Sciszenie głosnosci w samym radiu nie scisza komunikatow ?


dokładnie muzyka sciszona na 1 a komunikaty dalej jak na peronie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12