Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AutoMapa 6.25.1
Autor Wiadomość
Patryk Ernst 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 20 Gru 2018
Posty: 78
Skąd: World
Wysłany: 2018-12-29, 19:54   

Pisałem o tym wyżej ale .....nadaremno jak widac !!!
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 54
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2018-12-29, 19:58   

Patryk Ernst,
Co niektórym trzeba kilka razy powtórzyć, by dotarło.

no_taki napisał/a:
... jesli w wersji na PC program także ma swój limit dostepnej pamięci , to niewazne czy masz wolne 4 czy 40 GB . Program będzie mogl korzystac tylko z takich zasobow jakie mu przydzielisz.
Gdybam, bo - jak pisalem - nie siedze w AM

Dokładnie tak jest, jak piszesz.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 808
Wysłany: 2018-12-29, 19:58   

Patryk Ernst napisał/a:
Nawet pewnie nie zerknąłeś do tego panelu,

Fakt nigdy (prawie nigdy, wiem tylko że jest taka opcja w stawieniach) tam nie zaglądałem i nie "mieszałem" bo nigdy nie zachodziła taka potrzeba. Zawsze (przez kilka ostatnich lat instalacja na komputerze to "normalnie" jak pozwala instalator, często tylko aktualizacja. Na nawigacji (karcie SD) cały czas tylko aktualizacja dostępnej wersji (bez usuwania poprzedniej wersji, formatu karty itp.) i nigdy nie było ŻADNYCH problemów.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6470
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-12-29, 20:04   

wojtek... nie szkoda klawy ??
Po prostu przesuń ten cholerny suwak i daj znać ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Patryk Ernst 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 20 Gru 2018
Posty: 78
Skąd: World
Wysłany: 2018-12-29, 20:07   

Ale jak widac nadszedł ten czas i chciałem dobrze nie tylko dla Ciebie ale pewnie czytają to inni więc i dla nich ale nie wszyscy jak i Ty to robią.

wojtek1234321 napisał/a:
Zawsze (przez kilka ostatnich lat instalacja na komputerze to "normalnie" jak pozwala instalator, często tylko aktualizacja. Na nawigacji (karcie SD) cały czas tylko aktualizacja dostępnej wersji (bez usuwania poprzedniej wersji, formatu karty itp.) i nigdy nie było ŻADNYCH problemów.


Więc czas zmienic normalność ba nową normalność i zastosować sie do wytycznych opisanych !!

[ Komentarz dodany przez: no_taki: 2018-12-29, 20:21 ]
-----------------------------------------
dołozylem tagi [quote] dla lepszej czytelności
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2018-12-29, 20:24, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 808
Wysłany: 2018-12-29, 20:41   

Sznuki napisał/a:
Po co zgłaszasz problem, skoro nie wykorzystujesz podpowiedzi
Patryk Ernst napisał/a:
Więc czas zmienic normalność ba nową normalność i zastosować sie do wytycznych opisanych !!

\?
no_taki napisał/a:
Po prostu przesuń ten cholerny suwak i daj znać ;-)

No więc normalność zmieniona, podpowiedzi wykorzystane, zmieniono zgodnie z zaleceniami na takie ustawienia (zgodnie z zaleceniami):



Pierwsze uruchomienie (instalacja od nowa, oczywiście na komputerze, zgodnie z poradnikiem, usunięte wszystkie pozostałości po poprzedniku), niby działa w porządku, kilka przesunięć mapy skasowana jedna trasa, wyznaczona druga, kilka przesunięć mapy i wynik taki:



Po krótkiej chwili:



Te wszystkie "objawy" wystąpiły nawet wcześniej niż przy poprzednich próbach. Poprzednio, bez zmiany ustawień pamięci (standardowo limit był ustawiony na 10 MB) te niedogodności występowały po drugim, trzecim uruchomieniu programu, teraz program nawet nie był zamknięty, wszystko po pierwszym uruchomieniu.

[ Dodano: 2018-12-29, 21:34 ]
Sznuki napisał/a:
Dodam, że wiele osób już się przewiozło na tym, że zostawili na kompie, czy navi te pierwsze wersje 6.25 Cracked, które różni "netkrążcy" uzdrawiali jakimiś dziwnymi sposobami i doinstalowywali do programu tylko mapy.
Podstawa to instalacja "na czysto" Programu i mapy.

Na komputerze miałem 6.24. uaktualniłem (poprzednio) tym właśnie 6.25.1 dzisiejszym finałem, gdy nie działała jak trzeba - odistalowałem, wyczyściłem pozostałości których nie usuwa instalator i dopiero instalacja, czyli chyba jednak "na czysto"? Po tych waszych poradach też deinstalacja, usuwanie pozostałości, ponowna instalacja, uruchomienie programu, zmiana ustawień zgodnie z zaleceniami i mam wynik tak jak wyżej.
 
 
Patryk Ernst 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 20 Gru 2018
Posty: 78
Skąd: World
Wysłany: 2018-12-30, 11:17   

Mam 6.25.1 z mapa eu na kompie z windowsem 7 i musze stawierdzić że nic się nie dzieje .Nie mam zawiechy ani by sie program wywalił.Działa normalnie.
 
 
Mancjusz 
Waypoint
Manta 430



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Mar 2010
Posty: 81
Skąd: PL
Wysłany: 2018-12-30, 13:38   

Witam.

Od czasu pojawienia się wersji 6.25 na moim MX3HD dzieją się cuda wianki. Objaw nr 1 obraz mocno zwalnia, zatrzymuje się, skokowo się pojawia ale dużo wolniej niż elementy drogi (np rondo). W tym czasie Marzenka jeszcze daje radę i na bieżąco podpowiada drogę. Objaw nr 2 Marzence brakuje głosu, a urządzenie praktycznie staje. Próbowałem dzisiaj w czasie pracy wybrać POI - dom i navi stanęła na tym klawiszu. Pomógł restart urządzenia. Poszedłem drogą, którą ktoś opisał, mianowicie zainstalowałem AM dziewicę ver 6.24, podmieniłem mapy z ver 6.25.1, potraktowałem patcherem a potem skopiowałem katalogi Settings, voices i Profiles (jeśli dobrze je cytuję z pamięci) do katalogu Automapa Eu. Nawi się podniosła z nową mapą i moimi ustawieniami i nie buntuje się :)
BTW - w moim urządzeniu max pamięci dla AM to 20 MB max.
_________________
Pozdrawiam Mancjusz :-)
 
 
Felix57 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 63
Dołączył: 31 Sty 2013
Posty: 9
Wysłany: 2018-12-30, 23:55   

Mam pytanie czy u was też występuje problem braku możliwości wyboru numerów posesji na niektórych ulicach np. Rzeszów aleja Armii Krajowej czy Katowice pierwsza ulica na literę S.
U mnie na Androidzie jak i win CE oraz komputerze nawet z programem 6.24 jest to samo.
BABOL MAPA czy coś u mnie nie tak


Dzięki za zainteresowanie już wiem ze to problem mapy czyli BABOL.
Ostatnio zmieniony przez Felix57 2018-12-31, 11:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 54
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2018-12-31, 00:23   

Felix57,
Potwierdzam - mam to samo w 6.24 z najnowszą mapą 1812.
Natomiast w 6.25 z identyczną mapą, bez względu czy w przypadku Rzeszowa wybierzemy jako ul. al. AK , czy aleja Armii Krajowej, zobaczymy dalej prawidłowe nazwy alei wraz z numeracją
Ostatnio zmieniony przez Sznuki 2019-01-01, 12:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 193
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-12-31, 09:41   

nie wiem jak w wince ale na Androidzie 5.3.5(oryginał) mapa 1812 w podanych przez Was adresach wszystko jest ok.
Sprawdziłem na 6.24 ta sama mapa PL z Androida i faktycznie nie ma numeracji ale wynika z tego że to wina, w takim razie, współpracy mapy 1812 z 6.24
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 54
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2018-12-31, 10:52   

Ja te adresy sprawdzałem na oryginalnych i licencjonowanych wersjach 6.24 i 6.25.1 (obie z mapą 1812 PL) zainstalowanych z oryginalnych instalatorów na WinCE. W przypadku 6.24 efekt jak opisał wyżej Felix.

Natomiast w 6.25 jest prawidłowo
Ostatnio zmieniony przez Sznuki 2019-01-01, 12:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 193
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-12-31, 12:36   

co prawda nie jest to o Androidzie ale dla przykładu tylko,pokazuję że adresy działają w mapie 1812 prawidłowo ale tylko w legalu!



P.S. Widzę że już 1810 z Andkiem 4.5 źle pokazuje adresy w sposób prezentowany przez Was ale wytycza drogę i prowadzi dobrze
Ostatnio zmieniony przez januszpe 2018-12-31, 16:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Fidox1988 
Waypoint



Wiek: 32
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 71
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2018-12-31, 15:50   



U mnie to samo AM 6.24 1812 PL na PC Win 7. Pięknie... ciekawe ile jeszcze takich kwiatków jest :roll:
_________________

 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 193
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2018-12-31, 16:40   

no to widzę że wszyscy zaczynamy pomału chorować na tą samą chorobę. Cóż AM nie próżnuje. Brak działania Twórców magików powoduje rozwój niedocukrzycy! A to bardzo groźna choroba!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 15