Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Auto Mapa 6.24 (1904)
Autor Wiadomość
MarekW77 
Waypoint
SmartGPS SG610


Wiek: 42
Dołączył: 29 Lis 2010
Posty: 42
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-05-26, 12:18   

Hmm wielka szkoda... A do której wersji działa?
_________________
marecki
 
 
Mancjusz 
Waypoint
Manta 430



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Mar 2010
Posty: 81
Skąd: PL
Wysłany: 2019-05-26, 12:21   

6.24
_________________
Pozdrawiam Mancjusz :-)
 
 
MarekW77 
Waypoint
SmartGPS SG610


Wiek: 42
Dołączył: 29 Lis 2010
Posty: 42
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-05-26, 12:23   

Hmm, a z jakimi mapami?

[ Dodano: 2019-05-26, 12:27 ]
Na 6.24 z mapami 1902 zadziała?

[ Dodano: 2019-05-26, 12:28 ]
Albo 6.24 z 1904?

[ Dodano: 2019-05-26, 15:29 ]
Ok, działa 6.24 1904.
Dziękuję za podpowiedź.

Pozdrawiam
_________________
marecki
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6472
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-05-26, 16:43   

MarekW77, wystarczylo przeczytac półtorej strony watku w ktorym sie udzielasz
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
psgols
Waypoint


Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 29
Wysłany: 2019-05-28, 10:33   

czy jest jakaś dobrze "zrobiona" wersja 6.25.1 która się nie zawiesza w czasie pracy ?
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 247
Wysłany: 2019-05-28, 10:58   

psgols napisał/a:
dobrze "zrobiona" wersja 6.25.1 która się nie zawiesza w czasie pracy ?


Owszem ale tylko na stronie AutoMapa.
 
 
psgols
Waypoint


Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 29
Wysłany: 2019-05-28, 11:07   

Taką wersję 6.25.1 ze strony automapy to ma kolega w oryginale z licencją i tez się mu zawiesza a support automapy twierdzi że to wada jego sprzętu, jakoś wcześniej do czasu wersji 6.25.1 wszystko mu działało jak trzeba. Teraz też np igo mu działa bez problemu a AM 6.25.1 nawet jako oryginał sama siebie zawiesza kilka razy na dzień.
Dlatego zapytałem czy jest może jakaś "zrobiona" w sensie powycinana z tego syfu wersja która się nie wiesza ale może lepiej zapytać taka która najrzadziej się zawiesza bo te udostępnione przez kolegów działają ale około godziny.
Widać zabawa w pakowanie z czasem wysokiej precyzji to też bat na własnych klientów, może lepiej by było napisać że nie są w stanie zabezpieczyć programu dla winCE i rezygnują ze wsparcia.
Dziwne że wersja 6.24 dla PC wyszukuje miasta we Francji a na winCE już nie.
 
 
bzik33
Waypoint


Dołączył: 17 Maj 2010
Posty: 38
Wysłany: 2019-05-29, 09:33   

psgols napisał/a:
Taką wersję 6.25.1 ze strony automapy to ma kolega w oryginale z licencją i tez się mu zawiesza a support automapy twierdzi że to wada jego sprzętu, jakoś wcześniej do czasu wersji 6.25.1 wszystko mu działało jak trzeba. Teraz też np igo mu działa bez problemu a AM 6.25.1 nawet jako oryginał sama siebie zawiesza kilka razy na dzień.

Potwierdzam. Legalna 6.25. na Goclever zaczęła się zawieszać. Wcześniej 6.24 słodzona działała. Coś w tym jest.
 
 
AgnieszkaJez 
Waypoint
Agnieszka


Wiek: 29
Dołączyła: 02 Mar 2008
Posty: 35
Wysłany: 2019-05-29, 23:29   AM6.24(1904) doświadczenia z testów

Jechałam dzisiaj dwie trasy (łącznie 580km - 1x około 4 h, druga około 3 h) na AM6.24 (1904 EU)wersja kolega Patryk, na wysłużonym Smart GPS 720 - zwiechy nie było - , ale podczas jazdy wyznaczoną trasą: Nowy Duninów do Bydgoszcz w punkcie N52st37min29.65sek E18st58min05.72sek powyższa AM zamiast przed mostem skierować do A1 poprowadziła przez most nad A1 w kierunku na miejscowość Pikutkowo,a tuż za mostem informowała już aby zawrócić !!!
Podobne błędy popełniała AM6.24(1902) PL testowana wer. Partyk .
Ponadto na trasie Kutno-Łowicz-do A2 był fotoradar oznakowany, stacjonarny , a AM go nie widziała.
_________________
Agnieszka
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 247
Wysłany: 2019-05-30, 16:50   

AgnieszkaJez napisał/a:
Nowy Duninów do Bydgoszcz w punkcie N52st37min29.65sek E18st58min05.72sek powyższa AM zamiast przed mostem skierować do A1 poprowadziła przez most nad A1 w kierunku na miejscowość


U mnie trasa szybka wyznacza i prowadzi prawidłowo przed wiaduktem skręt w lewo i wjazd na A1.

[ Dodano: 2019-05-30, 17:09 ]
AgnieszkaJez napisał/a:
Ponadto na trasie Kutno-Łowicz-do A2 był fotoradar oznakowany, stacjonarny , a AM go nie widziała.


W miejscowościach Kutno przy wyjeździe,Bedlno i Zduny jest fotoradar i jest ostrzeganie.
 
 
ipaq316 
Waypoint
ipaq316


Dołączył: 14 Sty 2009
Posty: 27
Wysłany: 2019-05-31, 19:36   

Witam.
Zainstalowałem AM 6.24 z mapami 1904, pobrana z naszej linkowni. Wszystko ładnie chodzi na urządzeniu HP Ipaq316. Ale zauważyłem mały problem z wyliczeniem godziny dojazdu do celu. Otóż AM pokazuje mi dojazd do celu o 1 godz. później. Sprawdziłem godzinę wyświetlaną na AM i jest dobra. Czy ktoś ma ten problem czy może mam coś źle ustawione
 
 
Sznuki 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 54
Skąd: Kosmos
Wysłany: 2019-05-31, 20:30   

ipaq316 napisał/a:
Wszystko ładnie chodzi na urządzeniu HP Ipaq316. Ale zauważyłem mały problem z wyliczeniem godziny dojazdu do celu. Otóż AM pokazuje mi dojazd do celu o 1 godz. później. Sprawdziłem godzinę wyświetlaną na AM i jest dobra. Czy ktoś ma ten problem czy może mam coś źle ustawione

To wina softu urządzenia. Podobny problem występuje na oryginalnym fabrycznym sofcie Modecoma SX 7.1 Najdziwniejsze jest to, że gdy obowiązywał czas zimowy, wszystko było OK, natomiast problem się pojawia przy czasie letnim.
W przypadku Modecoma, zainstalowałem udostępniony na ich stronie soft "testowy" - problem znikł.
Sprawdź na stronie producenta swojego urządzenia, czy nie udostępnili jakiejś aktualizacji, eliminującej ten problem.
 
 
jablo
Waypoint


Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 33
Wysłany: 2019-06-01, 08:35   

ipaq316 napisał/a:
Witam.
Zainstalowałem AM 6.24 z mapami 1904, pobrana z naszej linkowni. Wszystko ładnie chodzi na urządzeniu HP Ipaq316. Ale zauważyłem mały problem z wyliczeniem godziny dojazdu do celu. Otóż AM pokazuje mi dojazd do celu o 1 godz. później. Sprawdziłem godzinę wyświetlaną na AM i jest dobra. Czy ktoś ma ten problem czy może mam coś źle ustawione


Witam,

u mnie na IPAQ 316 występuje ten sam problem.
 
 
januszpe 
Waypoint
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 195
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2019-06-01, 23:09   

jeśli dobrze kumam to ktoś pisał na jakimś forum, chyba Komputerświat, ze niektóre nawigacje mogą mieć problemy z czasem, coś tam chodziło o jakieś zmiany, korekty czasu, 13 letnie czy coś w tym rodzaju.
Tak, sprawdziłem od 1 kwietnia problemy z czasem lub datą
Nareszcie mam plusa u Olivi, tojuż coś!!!
Ostatnio zmieniony przez januszpe 2019-06-01, 23:22, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2019-06-01, 23:12   

januszpe napisał/a:
jeśli dobrze kumam
Dobrze kumasz :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=484390#484390
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 10