Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Vordon 7.
Autor Wiadomość
karla
azymut


Dołączył: 23 Lis 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-11-23, 09:16   Vordon 7.

Cześć, właśnie przyszła paczka z nawigacją vordon 7.
Jestem zielona w tym temacie i już po pierwszym włączeniu - mam parę pytań.. ;)

1. Po wejściu w windowsa, jak wrócić do normalnego panelu/menu nawigacji? Nie widzę żadnej odpowiedniej ikonki..

2. Otwieracjąc okna w windowsie i najeżdżając na "krzyżyk" - okna się nie zamykają, czy jest jakaś inna możliwość, aby to zrobić?

3. Do jakiego folderu na karcie należy zgrywać pliki (np. mp3 , pdf) aby później były wykrywalne w urządzeniu?

4. Ile czasu zajmuje mniej więcej złapanie sygnału gps? Na razie jestem uziemiona, nie mogę tego sprawdzić na dworze, a w domu totalnie nic mi nie wykrywa...

będę wdzięczna za jakiekolwiek odpowiedzi,
pozdrowionka;)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-10-11, 07:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-11-24, 09:32   

1- Zazwyczaj jest taka ikona, która nazywa się EXIT, lub GPS (GPS_2) na pulpicie. Jeśli nie ma, pozostaje reset (rysik w dziurkę z tyłu obudowy).
2- Tak być nie powinno. Okna mają się zamykać po kliknięciu w krzyżyk w prawym górnym rogu. Na pewno klikasz we właściwym miejscu? Spróbuj kilka razy (nawigacje często słabo łapią kliknięcia w rogach).
3- Powinna przeglądać całą kartę pamięci, więc nie ma znaczenia gdzie wrzucisz pliki.
4- Przy pierwszym uruchomieniu (factory start) może potrwać nawet kilkanaście minut (zwykle kilka). Nawigacja musi pobrać dane o układzie satelitów, a to wymaga dłuższego i stabilnego połączenia przynajmniej z jednym z nich. W domu nic z tego raczej nie będzie.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-11-24, 10:18   

2. wykonaj kalibracje ekranu :)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
karla
azymut


Dołączył: 23 Lis 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-11-24, 22:28   

Dzięki, Chłopaki ;)

Faktycznie muszę trochę posiedzieć na tym sprzętem, żeby całkowicie się z nim zaprzyjaźnić ;) na razie nie mam okazji wypróbowania jej w terenie, ale jeśli później (o.la.boga!) będą jakieś problemy, zgłoszę się tutaj z pewnością.... ;-)

[ Dodano: 2013-12-13, 20:16 ]
No i mam kolejny problem...
czy można włączyć playlistę mp3 i jednocześnie nawigację drogi?
Próbowałam, ale jakoś mi nie wychodzi..może nie ma tutaj takiej opcji i muzyki można słuchać jedynie "oddzielnie"..?

zorientowanych proszę o pomoc.. :)
 
 
wrobelj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 70
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 10
Skąd: Trzebinia
Wysłany: 2014-03-16, 17:20   Vordon 7.

Witam! Mam taki problem, po wejściu do ekranu systemy mam kilka ikon i możliwość sprawdzenia zawartości karty pamięci, oraz pogrania w różne gierki, które są na karcie. Problemem jest to ,że nie mogę wyjść z ekranu systemowego, ponieważ ikona EXIT wyłącza całkowicie nawigację i trzeba ją załączać na nowo.Czy istnieje możliwość żeby ten przycisk nie wyłączał nawigacji tylko przełączał do ekranu początkowego z menu nawigacji. Drugi problem to po uruchomieniu gry na nawigacji mam ekran gry wielkości 1/4 ekranu nawigacji. Jak można zrobić ,żeby ekran gry był na całym ekranie nawigacji. Nawigacja to VORDON 7 model TP-G1071.Za odpowiedzi serdecznie dziękuję.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9640
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-03-17, 07:11   

Z reguły z fabrycznego wejścia do Windowsa nie da sie powrócić do menu inaczej niż przez wyłączenie urządzenia.
Możesz poszukac pliku exe odpowiedzialnego za menu i go uruchomić

A gry wgraj na Twoją rozdzielczośc ekranu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wrobelj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 70
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 10
Skąd: Trzebinia
Wysłany: 2014-03-20, 22:10   

Witam! Proszę o podanie linków do gier na tą nawigację. Rozdzielczość podobno 480X800. W jaki sposób mogę wejść do systemu jeżeli komputer widzi tylko kartę i jej zawartość i nic więcej.
_________________
Jurek
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18912
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-03-21, 06:55   

1. Linki do gier podajemy w dziale z grami.

2. Do którego systemu chcesz wejść i z jakiego poziomu - nawigacji czy kompa?.
Może opisz, co chcesz zrobić, łatwiej będzie Ci pomóc.
_________________

 
 
wrobelj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 70
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 10
Skąd: Trzebinia
Wysłany: 2014-03-21, 19:07   

Witam! W nawigacji po wejściu do systemu(nie przez kompa) mam kilka katalogów, które otwieram poprzez klikanie i jest ikona opisana EXIT po naciśnięciu której następuje wyłączenie nawigacji, a ja chciał bym, żeby po naciśnięciu tej ikony przechodzić do menu nawigacji, a nie wyłączać jej.Na nawigacji po podłączeniu do kompa mam katalog AmLoader, w którym znajduje się plik Jock bez rozszerzenia i o objętości 0, oraz plik wceaml o rozszerzeniu exe oraz o objętości 646 656 M. Za odpowiedź dziękuję.
_________________
Jurek
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18912
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-03-21, 19:16   

wrobelj napisał/a:
mam katalog AmLoader, w którym znajduje się plik Jock
Przełącz nawi w tryb ActiveSync i wówczas zobaczysz więcej. Na przykład folder Windows. I włącz pokazywanie rozszerzeń
wrobelj napisał/a:
ja chciał bym, żeby po naciśnięciu tej ikony przechodzić do menu
Wyslij maila do producenta, może kiedyś coś takiego zrobi. A na razie poszukaj wszystkich plików EXE łącznie z tymi, w folderach ukrytych
_________________

 
 
wrobelj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 70
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 10
Skąd: Trzebinia
Wysłany: 2014-03-23, 16:17   

Witam! Niestety po przełączeniu na ActiveSync uruchamia się "Cntrum obsługi urządzeń z systemem mobilnym" i próbuje się połączyć, ale mu nie wychodzi i nawet po godzinie się nie połączyło. System w moim PC to Windows 7 64b. Jak nawigacja jest wyłączona z ActiveSync, to mogę tylko zobaczyć to co jest na karcie a dalej nie mogę wejść. Co do gier to nie znalazłem gier o takiej rozdzielczości do VORDONA 7. Za odpowiedzi dziękuję.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9640
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-03-24, 06:51   

Cytat:
nie znalazłem gier o takiej rozdzielczości do VORDONA 7.
Do Vordona nie znajdziesz żadnych gier - programy pisze się pod system operacyjny i ewentualnie rozdzielczość wyświetlacza, nie urządzenie.
Widocznie nikt inny też nie znalazł i sie nie podzielił.

wrobelj napisał/a:
po przełączeniu na ActiveSync uruchamia się "Cntrum obsługi urządzeń z systemem mobilnym" i próbuje się połączyć, ale mu nie wychodz
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 2
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wrobelj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 70
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 10
Skąd: Trzebinia
Wysłany: 2014-03-24, 20:06   

Witam! Wszystkie posty dotyczą programu ACTIVESYNC, który działa tylko pod Windows XP. Natomiast pod Windows 7 działa tyko program Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile. Jak pisałem już w poście mój system to Windows 7 64b.Program Active nie można zainstalować na tym systemie, a połączenie przez Centrum jakoś nie wychodzi.
_________________
Jurek
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18912
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-03-24, 20:17   

Nie wszystkie posty dotyczą AS. Na przykład ustawienie firewalla czy AFD. Albo USB 2.0/3.0. Albo hub. Albo kabel.
W ostateczności poszukaj kumpla/laski z WinXP lub Win7 32-bit
_________________

 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-03-25, 09:08   

Zazwyczaj można dodać ikonkę przejścia do menu (bez resetowania), ale w przypadku nawigacji z AV in, powoduje to wyświetlanie komunikatu o błędzie obsługi AV (playcam......). Dlatego właśnie producent wybrał reset.
Nie wiem jednak co masz za problem z tym resetem. Przecież tego się nie robi 10 razy na godzinę, tylko sporadycznie, gdy chcesz coś np. skopiować, po czym wrócić do menu.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11