Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: no_taki
2020-10-10, 18:08
iGO_Luna mi nie działa - czyli watek o problemach
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6745
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-10-04, 16:16   iGO_Luna mi nie działa - czyli watek o problemach

Przejrzalem skin wal24. Jest naprawdę dopracowany . Jestem pod wrażeniem !

Jednej rzeczy tylko nie rozumiem
lang pobrany z paczki i niezaleznie czy SAVE zostal stary , czy został usuniety jest tak ;-)



Zapomiales podmienić langu ? :mrgreen:
_________________
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2020-11-14, 19:30, w całości zmieniany 6 razy  
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1129
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2020-10-04, 17:51   

Ja pierw wymieniłe lmang i dopiero odpaliłem Lune i miałem ok
_________________
"Modecom MX2" i SG A51, Redmi 8
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6745
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-10-04, 18:25   

Jest kwestia:
Lang i skin wal24, najnowasza wersja, jaką dostałem od Niego kilka minut temu


Frazy nadal po angielsku niezaleznie od zawartości SAVE

Dla jasności: zawartość [folders] , żeby nie było ze coś dziwnego przekierowuję

Kod:
[folders]
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/EF82-12E6/Luna"


w folderze Luna



więc żadnych dziwactw. Co się dzieje ?
Prosze o pomoc. Jak u Kolegów jest z tłumaczeniem fraz ??

P.S angielski nie jest i obcy , więc kwestia nie w tym, ze nie rozumiem komunikatów, ale w tym co się do cholery dzieje ?? !!
_________________
 
 
mariano52
Waypoint


Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 105
Wysłany: 2020-10-04, 20:14   

U mnie jest dobrze, wszystkie napisy są po polsku.

[folders]
data_folder_name="iGO_Luna"
has_secondary_root=1 ;1 dla urządzń bez root'a
android_secondary_root_path="/storage/1FC3-9D1A/addons"

 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1129
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2020-10-04, 20:44   

Ja mam wszystko w pamięci wewnętrznej i jest ok
_________________
"Modecom MX2" i SG A51, Redmi 8
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1490
Wysłany: 2020-10-05, 07:41   

no_taki napisał/a:
Prosze o pomoc. Jak u Kolegów jest z tłumaczeniem fraz ??

Miałem podobnie kilka dni temu, ale usunięcie save pomogło.
Obecnie lang i voice od @wal24 działa świetnie na wszystkich skinach. (z paczki iGO Luna od @wal24)
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6745
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-10-05, 08:01   

Doszedłem co się dzieje, ale za czorta nie wiem dlaczego :shock:
Otóz Luna czyta sobie zawartość folderu content/lang z iGO_Gift :-D
Czemu się tak dzieje - nie mam pojęcia ( [folders] z Luny jest powyżej), w kazdym razie podmiana langu na najnowszy wal24 w iGO_Gift spowodowala , ze w iGO_Luna frazy zmieniły się na polskie

Cholera .. cuda normalnie :mrgreen:
Jelsi ktoś nie wierzy to prosze bardzo:





A Luna na to (( lang Primo wrzucilem do Gifta tylko po to, by bylo wszystko widoczne ):



No... takiego numeru to iGO mi jeszce nie zrobilo :mrgreen:
:mrgreen:

P.S Więc.. dla potwierdzenia teoretycznie zepsulem program :



A luna na to :



:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_________________
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1129
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2020-10-05, 09:29   

A może jednak Gift ma priorytet nad Luną :-/
_________________
"Modecom MX2" i SG A51, Redmi 8
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6745
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-10-05, 10:50   

Raczej - jak mi się wydaje - to kwestia "gryzienia się " programów.
Myslalem, by przeinstalować Gifta, z wyczyszczeniem pamieci etc i zobaczyc co się stanie , ale doszedlem do wniosku, ze skoro programy mogą się gryźć, to na ta chwilę sytuację mam opanowaną i wiem co i jak.
Czort jeden wie co się stać może po takiej reinstalce, wiec zostawię wszystko tak jak jest :-)
_________________
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1490
Wysłany: 2020-10-05, 16:21   

no_taki napisał/a:
Raczej - jak mi się wydaje - to kwestia "gryzienia się " programów.

Myślę że nie programów a raczej content.
Ja mam content dla wszystkich nextgenów na karcie - ale cała Luna jest w pamięci - i żadnych problemów. :mrgreen:
Wszystko co na fotce działa perfekcyjnie
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6745
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-10-05, 17:20   

Cytat:
Myślę że nie programów a raczej content.


Przecież są oddzielne .
Gifta mam w całości w pamięci, bo inaczej nie zadziała mapchanger, a Lune, jak widać , z podzialem.
Oba programy nie mają jakiegokolwiek elementu wspólnego.


Teoretycznie bo luna sama sobie taki wspólny element znalazła :mrgreen: :mrgreen:

P.S Mam jeszce Primo i ono ma wspólny content , w większości, z Giftem .
Co ciekawe , pomimo braku roota w Primo działa sekcja :

Kod:
[folders]
content="/storage/emulated/0/iGO_Gift/content"
has_secondary_root=1

Pod warunkiem, ze jednak w Primo pozostanie drugi, szczątkowy content, a w nim jedynie global_cfg i lang własnie

Ale to nie temat o Primo :-)
_________________
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1129
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2020-10-10, 15:00   Luna nie działa po aktualizacji skina i innych skladników

Koledzy nie mam ju z pojęcia co się dzieje po pobraniu ostatniej aktualizacji Luna zaczęła "świrować" otóż po uruchomieniu pasek ładowania programu idzie do połowy po czy program się wyłącza i tak w koło a tel. to SG A51 cała Luna jest w pamięci wewnętrznej natomiast ten sam program jest w Xanimi Redmi 8 i tu jest ok ba nawet po skopiowaniu z Redmi i wrzuceniu do Samsunga (co zarobiłem) wczoraj to było ok lecz już dzisiaj jest tak samo jak opisałem na początku. Zauważyłem, że w Redmi nie zapisuje ustawień :-(
O co tu chodzi co jest nie tak.
_________________
"Modecom MX2" i SG A51, Redmi 8
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2020-10-10, 18:12, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1490
Wysłany: 2020-10-10, 15:19   

Sprawdź RAM w telefonie. Samsung ma taką aplikację "Pielęgnacja urządzenia" i w niej jest opcja sprawdzania i czyszczenia RAM. Wyłóż sobie tą ikonę na pulpit i często używaj.

 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1129
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2020-10-10, 15:56   

W A51 jest akurat inaczej ale dzięki za wskazówki choć pomimo wyczyszczenia nic to nie dało :-( a mogłem wczoraj nie robić tej aktualizacji :-( :-(
_________________
"Modecom MX2" i SG A51, Redmi 8
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6745
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-10-10, 16:02   

Czy zmieniałeś sys.txt na ten od wal24 po zmianie wersji skina ?
Jest jeszce jedna mozliwość. Odinstaluj wszystkie wersje wersje iGO jakie masz w tel ( foldery zostaw ) , zrestartuj tel, usuń SAVE z luny i zainstaluj Lunę od nowa Tylko lunę !!
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11