Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Fotoradary
Autor Wiadomość
kaper311
azymut


Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 2
Wysłany: 2014-05-17, 14:00   dodawanie paczki fotoradarów do sygic 13.2.0

Witam,
Mam problem z wstawieniem fotoradarów do sygic 13.2.0 używany na samsungu ace II android. Navi śmiga bez problemu, lecz niestety mimo usilnych starać nie potrafię znaleźć sposobu bądź instrukcji jak załadować fotoradary do map. Szczególnie zależy mi na Skandynawii. Przekonwertowałem plik fotoradarów z upi na ov2 wstawiłem do pliku z mapami ale nie są widoczne na mapie. Nie znalazłem również opcji w ustawieniach do zmiany widoczności punktów. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to zrobić??
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 10
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 523
Skąd: EU
Wysłany: 2014-05-18, 17:54   

kaper311 napisał/a:
nie potrafię znaleźć sposobu bądź instrukcji jak załadować fotoradary do map.

Jeśli chodzi o oryginalne, zaszyte w mapie > pokaż zawartość content.info.
Jeśli dodatkowe bo:
kaper311 napisał/a:
Przekonwertowałem plik fotoradarów z upi na ov2 wstawiłem do pliku z mapami ale nie są widoczne na mapie.

Sygic to jeden z niewielu programów nawigacyjnych z rozbudowanym i przejrzystym działem < Support > w którym znajdziemy odpowiedzi na większość problemów związanych z obsługą programu. Dodatkowe POI, możemy pobrać z:
- POI Plaza,
- MapaRadar,
- POI Handler
- Pocket GPS World,

i innych tego typu stron.
1. Wyszukujesz interesujące Cię POI, np. PL-Speedcam Built-in Police Car (z POI Plaza):
- download,
- wybierasz program nawigacyjny < Sygic > rozszerzenie pliku .upi.
2. Pobrane archiwum (wypakuj), będzie zawierać trzy pliki; potrzebne są tylko dwa:
- PL-SpeedcamBuilt-inPoliceCarRadiowoz.upi
- PL-SpeedcamBuilt-inPoliceCarRadiowoz.bmp
(ikona),
pliki należy umieścić w Sygic\ Maps\ import - jeśli brak tego ostatniego folderu > to go tworzymy.
3. Włącz program Sygic (zobaczysz komunikat):
- Wykryto nową bazę POI. Czy chcesz ją zaimportować? > klik na OK,
- Pomyślnie zaimportowano bazę POI. > klik na OK,
- wejdź w Ustawienia,
- Ulubione POI > zaznacz \ wybierz; to co dodałeś,
- Powiadomienia i Dźwięki > Punkty zainteresowania POI (zaznacz Powiadomienia) i ustaw dźwięki powiadomienia dla poszczególnych kategorii.

-------------------------------------
Możesz zrobić własny dźwięk > plik dźwiękowy z rozszerzeniem .ogg (Sygic\ Res\ sounds).
Nie mam map:
kaper311 napisał/a:
Szczególnie zależy mi na Skandynawii.

opis jest uniwersalny. Program akceptuje pliki z rozszerzeniem .upi \ .rupi.
_________________

 
 
kaper311
azymut


Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 2
Wysłany: 2014-05-24, 18:47   

dzieki opis bardzo pomocny. Wszystko działa :)
 
 
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 365
Skąd: PL
Wysłany: 2019-05-25, 19:45   

Biedronki z poipoint



biedronka.rar
https://www54.zippyshare.com/v/EmBwJKnR/file.html

[ Dodano: 2019-06-01, 22:55 ]
fotoradary stacjonarne na 1.06.2019 z bazy SCDB


SYGIC_fotoraadar_geranium.rar
https://www85.zippyshare.com/v/hCJ3tzAt/file.html
 
 
pakob 
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2013
Posty: 123
Skąd: Lublin
Wysłany: 2022-01-12, 20:22   Fotoradary

w starych wersjach sygica można było dodawać fotoradary z podziałami na mobilne,stacjonarne itp -teraz tworząc folder import z wrzuconą tam paczką fotoradarów i skopiowaniu tego import do maps nie mam komunikatu po otwarciu Sygica o imporcie nowych punktów POI- czy w nowych wersjach (20xxx) już tego nie można robić?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2022-01-13, 06:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
pakob 
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2013
Posty: 123
Skąd: Lublin
Wysłany: 2022-01-13, 18:11   

z całym szacunkiem ale tak właśnie uczyniłem jak w połączonym wątku-tyle tylko że u mnie to nie zadziałało. Napisałem wyraźnie,że kiedyś nie było problemu ,pliki się importowały po stworzeniiu takiego folderu i wgraniu do niego odpowiednich plików .upi i .bmp Teraz u mnie jakiś problem i dlatego prosiłem kolegów o pomoc.
PS wczoraj robiłem to na wersji posłodzonej i może to ma wpływ, w związku z dostępem do fotoradarów mobilnych- posiadam też oryginał i trzeba by sprawdzić
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1680
Wysłany: 2022-01-13, 18:40   

pakob, nie tylko tobie to nie działa. Poczekamy, może wypowiedzą się autorzy modów na gps.power.
 
 
pakob 
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2013
Posty: 123
Skąd: Lublin
  Wysłany: 2022-01-13, 18:51   

szwagier 22 podejrzewałem,że tu tkwi problem :roll:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11