Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Sposób na dostęp do ResidentFlash2
Autor Wiadomość
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2008-08-25, 21:52   Sposób na dostęp do ResidentFlash2

Trzy sposoby na dostęp do plików z ResidentFlash2

1. Dostęp za pomocą explorera:
a. klikamy na My Device
b. klikamy na ResidentFlash
c. klikamy na pole adres w okienku exploratora

d. za pomocą klawiaturki dopisujemy 2 na końcu ResidentFlash i naciskamy enter na klawiaturce ekranowej



2. Dostęp za pomocą CeCommandera:
klikamy na folder ResidentFlash i w pasku z ścieżką dopisujemy 2 na końcu ResidentFlash



3. Sposób hardcore'owy:

W rejestrze kasujemy klucz MountHidden z HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\StorageManager\Profiles\FlashDrv\MYFATFS\




i zapisujemy zmiany w rejestrze (ja to robię klasycznie: przyciskiem power wprowadzam w uśpienie, nastepnie powerem budzę urządzenie i suwaczkiem on/off wyłączam i zmiany są już utrwalone).
W następnym kroku (po restarcie) wchodziny do Control Panel \ storage manager i tam robimy odmontowanie ResidentFlash2 (part01 na DSK1) : properties / Dismount





potem montujemy z powrotem



i od tego momentu aż do restartu ResidentFlash2 stoi przed nami otworem. Możemy kopiować z niego i do niego pliki, możemy uruchamiać itp.


..
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-12-03, 12:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
skoya 
azymut


Dołączył: 30 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-12-03, 11:47   

ale ja tego wpisu ............MYFATFS......w ogóle nie mam to co mam zrobić?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2009-12-03, 12:11   

Skorzystaj z metody 1 lub 2
A jaka masz nawigację?
_________________

 
 
skoya 
azymut


Dołączył: 30 Gru 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-12-03, 14:09   

mam larka 50.1 i windows CE6
pierwszą metodą robiłem widziałem partycję ale po resecie dalej jej nie wyświetlało przy 2 metodzie w residentflesch2 jest jakiś dziwny katalog zamiast YFAP20 jakieś dziwne chińskie znaki.
A tak wogóle teraz zauważyłem że zniknęła mi mapa map :shock:
 
 
S@K
azymut


Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-04, 22:46   

Witam,
Mam Larka 50.2 i nie mogę sobie poradzić z wejściem do tej ukrytej partycji ResidentFlash2 próbowałem przez dwa programy (Commandera, Explorera) i nie widzę tego folderu. Dodatkowo zauważyłem, że mam tylko part00*.
Chciałbym zrobić tak żeby z głównego menu wciskając przycisk tekstów a uruchamiać (mobilenavigator.exe) proszę o pomoc ponieważ jestem trochę zielony.

Pozdrawiam,
S@K
 
 
kandelabr
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lis 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-12-05, 21:09   

Równiez mam ten problem w Larku 50.2
W ogóle nie widzi ResidentFlash2
 
 
gienek121 
GPS instruktor



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 592
Wysłany: 2009-12-05, 21:21   

Skad wiecie,ze w Tym modelu jest residentFlash2 a nie jakas inna nazwa ukrytej partycji ?

Ja osobiscie wchodze na ukryta partycje przez MyMobilera z lapa :mrgreen: za leniwy jestem nainne metody
 
 
S@K
azymut


Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-05, 22:34   

Witam,

Ja nie wiem czy tam jest ta partycja bo w żaden sposób nie mogę w nią wejść .
Chyba, że są inne sposoby na to żeby z oryginalnego menu przez np. teksty uruchamiać inną aplikacje, ale jakie ....
Lark 50.2

Pozdrawiam,
S@K
 
 
aiyagi
azymut


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-12-06, 23:30   

w rejestrze 50.2 nie ma nigdzie wpisu o partycji ResidentFlash2 ani niczego co mogłoby wskazywać na ukryta partycję
 
 
icepajak
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lip 2009
Posty: 32
Wysłany: 2010-02-01, 19:56   

Sprawdźcie w programie CE ProcessV skąd uruchamiają się procesy wtedy będziecie pewni czy macie jakąkolwiek dodatkową partycje.

:evil:
_________________
Lark 50.1 WinCe6
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-01, 20:00   

Mozna sprawdzić w rejestrze :-) .
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Damian1010 
Waypoint
Lark 50.2


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-02-03, 20:42   

icepajak napisał/a:
Sprawdźcie w programie CE ProcessV skąd uruchamiają się procesy wtedy będziecie pewni czy macie jakąkolwiek dodatkową partycje.

:evil:

Sprawdzilem wlasnie tym programikiem co poleciles i co zalwazylem wszystkie procesy uruchamiane sa z folderu windows(jest ich 11) czyli na to wychodzi ze nie ma partycji ukrytej co jeszcze zalwazylem po odpaleniu transmitera FM i sprawdzeniu procesow nie pojawil sie zaden dodatkowy proces, a wpisujac w wyszukiwarke plik Fm.exe nie moze go odnalesc odnajduje tylko bibliioteke do tego pliku FmDev.dll to chyba oznacza ze lark ta opcje jak i wiele innych zaszyl w pliku gps2.exe

edit: porownalem jeszcze rejestr z larkiem 50.1 i tam gdzie w nim jest sciezka do jakiegos pliku znajdujacego sie w ResidentFlash2 w 50.2 sa te same pliki ale w windows, wychodzi na to ze nie ma zadnej ukrytej partycji
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
  Wysłany: 2010-06-28, 22:19   ResidentFlash2 na Win7

Może ktoś wie. Jak dojść do ukrytej partycji ResidentFlash2 Larka 50.1 pod Windows 7?
Próba wykorzystania Total Commandera tak jak pod XP nie daje efektu.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-02, 21:49   

kolabio napisał/a:
Próba wykorzystania Total Commandera tak jak pod XP nie daje efektu.
Daje efekt jesli na komputerze masz komunikacje z Larkiem za pomoca Windows Moblile Device Center i jesli w TotalCommander'rze jest wtyczka WinCE - sciagnij TC w wersji PowerPack2 stad: http://totalcmd.pl/powerpack
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2010-07-03, 23:57   

Dzięki janusz_40. Masz rację, zupełnie zapomniałem o tej wtyczce bo robiłem to ostatnio 2 lata temu a potem miałem Mio. Jeszcze raz dziękuję.
Wtyczkę winCE ściągnąłem ze strony TC.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10