Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-06-18, 22:45
Mio Moov 360 backup, reanimacja
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2012-05-16, 17:16   

ad 1) Jeśli tylko proszą, to znaczy, że nie ma
ad 3) Chyba nie zrozumiałeś tamtego wątku - Windowsa NIE DA SIE wgrac inaczej, niż programatorem do scalaków

Spróbuj inna wersją MioMore ale jeśli nie masz płyty, to skąd ma zainstalować?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
aaaadrian90
Waypoint


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 34
Wysłany: 2012-05-16, 17:22   

zrobiłem juz back up'a wszystko Oki tylko teraz nie chce mi się załadować do końca, zawiesza się na ostatnich 3 kwadracikach, tu o co chodzi ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2012-05-16, 17:26   

Brak licencji do plików mapy lub pliku exe do MioMap
_________________

 
 
aaaadrian90
Waypoint


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 34
Wysłany: 2012-05-16, 17:32   

tzn? jak mam to ominąć?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2012-05-16, 18:20   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22667
_________________

 
 
kubaki85
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-06-18, 22:13   Mio N179 czesciowa reanimacja, nie mozna skopiowac plikow

Witam

Po przeczytaniu setkow postow nie znalazlem rozwiazania w sprawie takiej ktora mi sie przydarzyla.

Mam Mio N179, poczatkowo wisialo na pomaranczowym tle, udalo sie zwarciem do masy wgrac rom, jest komunikacja z komputerem, jednak sa takie istotne problemy:

1. Nie idzie nic skopiowac na urzadzenie, pokazuje wolna pamiec prawie 2gb jednak kopiowanie jak ruszy to czasem pokazuje 9 godzin do konca, albo od razu komunikat "dysk jest pelny"

2. Jesli jest wlozona jakakolwiek karta pamieci zamiast startowac system to odpala sie samoczynnie menu serwisowe (to niebieskie)

Poradzcie co z tym zrobic bo juz rece opadaja, a wiem ze sa tutaj tacy co chyba przechodzili przez podobne przeboje :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2014-06-18, 22:20   

Te objawy wskazują na uszkodzona pamięć i programowo nic nie zrobisz. Serwis lub poszukaj na Allegro tego modelu z rozwalonym ekranem i z dwóch zmontuj jeden.

N179 to wersja softu. Urządzenie to na przykład Mio M200 lub Moov 310. O jakim myslisz?


EDIT 22:45 COBIA 420 to M360 - scalam
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-06-18, 22:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kubaki85
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-06-18, 22:33   

No to bedzie 310 lub 500, soft pokazuje Cobia420.

Zadnej nadziei ani mozliwosci na uratowanie jej? na allegro jest tylko jedna uszkodzona :/
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2014-06-19, 00:39   

jest możliwość po załadowaniu romu były jakies pliki na navi ? jaki rom wgrałes daj foto navi
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
kubaki85
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-06-19, 11:13   

Jest postep, zostawilem na noc kopiownaie zawartosci n179 z chomika i teraz juz startuje pasek mio 2008, dochodzi do konca i od nowa ale podejrzewam ze jest to spowodowane brakiem tejze mapy bo sama paczka miala jakies 15mb.

Pozostaje staly problem czyli- karta w srodku-uruchamianie menu serwisowego

Ale od poczatku, po zaladowaniu romu byl tylko plik device.xml, rom ktory poszedl to mio moov 360 rom, byl to jedyny ktory chcial isc i przez opcje 0>1 bo przy 0.0 ciagle byl blad n ot enough memory.





Wgralem teraz dokladnie ten rom:

http://www.4shared.com/fi...M_V1000019.html

Probuje skopiowac na urzadzenie teraz oryginalna zawartosc jednak wciaz jest problem z niebieskim menu gdy jest jakakolwiek karta w srodku.
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2014-06-19, 12:30   

na moim chomiku masz plik do off uppgrade screen http://chomikuj.pl/Tom.a4...,1661614347.rar zmieniasz tylko nazwe folderu na cobia 420 czyli taki jaki ma twoj sprzet ale żeby skorzystać z offa musisz poczytać ten temat i uruchomić mio do mapy następnie sd z plikiem do mio salej już z górki

[ Dodano: 2014-06-19, 12:34 ]
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18424
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
kubaki85
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-06-19, 13:14   

Ok pobralem, czekam az wrzuci sie zawartosc oryginalna, dodam ze pobieralem stad:

http://chomikuj.pl/koala1...,1306678091.zip

Dam znac jak sie skopiuje i bede probowal z karta, rozumiem z tematu ze wlozyc w momencie czarnego tla karte sd? i wtedy co?
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2014-06-19, 13:32   

jak odpali ci mapa wkładasz sd do navi czekasz az odpali się okienko klikasz supermode i ok az navi się zawiesi wtedy reset mio sd ze srodka i restart
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
kubaki85
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 12
Wysłany: 2014-06-19, 16:53   

Mam problem z mapami bo nie moge znalezc pasujacej i restartuje sie na 17 kwadraciku, ale pomijajac to teraz jak dokladnie ma sie nazywac folder na karcie sd w celu usuniecia menu serwisowego??
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2014-06-19, 17:05   

cobia_420_64 i w nim piki
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11