Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-04, 09:09
Odblokowanie dowolnego Mio w ciągu 1 minuty
Autor Wiadomość
db09
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 14
Wysłany: 2008-09-05, 18:45   Odblokowanie dowolnego Mio w ciągu 1 minuty

Witam.
Aby ułatwić poszukiwanie innym zamieszczam poradnik jak odblokować Mio Moov. Testowane na 200 oraz 300/310. Nie musicie nic podmieniac, ani edytowac appstartupsec.ini. Po odblokowaniu, na nawigacji wciąż będzie oryginalna mapa, chyba że ją usuniecie .

1. ściągamy paczkę stąd:
http://navmanunlocked.wik...Moov_Unlock.zip
2. Podłączamy nawigację do komputera(ja u siebie mialem ustawione na off na nawigacji)
3. rozpakowujemy powyższą paczkę i klikamy na Setup.exe następnie "Install Deskop".
4. Odłączamy nawigację i mamy piękny deskop .

Skróty:
Aby dodać ikonę na pulpicie, korzystamy ze stronki:
http://strangeraeons.f2s.com/counter.html
wpisujemy na niej ścieżkę do pliku, np.
"\My Flash Disk\iGO8\iGO8.exe" < Jeżeli program jest na pamieci nawigacji
"\Storage Card\iGO8\iGO8.exe" < jeżeli jest na karcie
oraz klikamy calculate. na dole pokaze sie skrot, ktory wklejamy do notatnika i zapisujemy z koncowka .lnk (nazwe wpisujemy taka jaka chcemy na deskopie). wrzucamy plik .lnk na nawigacje:
do Unlock\Desktop\ jeżeli chcemy mieć na pulpicie
lub do Unlock\Programs\ jeżeli w menu start

Uwagi:
W przypadku wystąpienia błędu:

Cytat:
Window 'SmartST_CE' could not be found

Line:
WaitFor("SmartST_CE",2)


nalezy otworzyc w notatniku i wyczyscic plik Autorun.mscr z Program Files\Unlock



Poradnik pochodzi z:
http://navmanunlocked.wikispaces.com
nie znalazłem polskiego tlumaczenia, wiec podaje tutaj .
pozdrawiam i powodzenia!!
Ostatnio zmieniony przez db09 2008-09-12, 14:44, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
tomaczo
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2008-09-11, 08:11   

Ktoś to testował oprócz autora?
 
 
leszek2 
azymut


Dołączył: 01 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-09-11, 14:10   

Odblokowanie działa na Mio Moov 310 i 220.
 
 
db09
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 14
Wysłany: 2008-09-11, 14:17   

Testowane bylo takze na innym pl forum, gdize dodalem ten temat, m.in. na mio 300 oraz na navi Mitac.
wiele bylo takze postow na forum w/w strony, w ktorych ludzie pisali ze im sie udalo
 
 
tomaczo
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2008-09-12, 12:38   

W takim razie poprosiłbym o prawidłowy link do mio 300u... za cholerę nie wiem, która to wersja navmana :-D

Edit: to ta (http://navmanunlocked.wikispaces.com/space/showimage/Mio_Moov_Unlock.zip) paczka?
 
 
db09
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 14
Wysłany: 2008-09-12, 14:44   

Tak, ta paczka i poprawilem link w glownym poscie :)
 
 
tomaczo
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2008-09-12, 16:53   

No i pierwszy problem - komputer nie widzi mio przez active sync (mimo, że dodaje dysk do Mojego komputera) :-/

Edit (po paru godzinach walki :-/ )... oczywiście działa :-D szkoda (choć to też moja własna głupota), że nikt nie napisał, że najpierw trzeba kliknąć "Lock device" i dopiero wtedy można kontynuować przez "Install desktop".

Poza tą drobnostką hula (na Moov 300u).
 
 
Lomas
azymut


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-09-21, 23:12   

tomaczo napisał/a:
Ktoś to testował oprócz autora?


Ja sprawdzałem na Mio Moov 200-jest dobre.
Ale może ktoś poda sposob prostszy ,który gdzieś spotkałem, a polegał na wklejeniu do folderu Program Files Mio Moov 200 trzech foderów: APTECZKA,MAPY i MioMap, oraz przesunięciu istniejącego MioMap do wstawionegi folderu MAPY.
Po zresetowaniu powstawał pulpit z przyciskami na Automapę i MioMap oraz przycisk żarówki do podświetlania ekranu.
Pulpit był przesuwny za pomoca strzałek.
 
 
wolan87
młodszy inspektor GPS
SG560 :)


Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-09-25, 14:19   

Witam mam tylko jedno pytanie:) zrobiłem tak jak pokazuje instrukcja pulpit działa bez zarzutu itd ale activesync nie widzi urządzenia, co zrobić bo jest nie niezbędne do instalacji AM
Pozdrawiam
 
 
jacks
azymut


Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-10-31, 16:32   

Mój sprzęt to Mio Moov 200. Nie mogę niestety zainstalować tego pulpitu. Opcja INSTALL DESKTOP jest nieaktywna, natomiast jest dostepna opcja LOCK DEVICE
Czy te pliki trzeba wypakowac gdzies do konkretnego folderu ? Ja robilem tak, ze podlaczylem Mio do komputera i uruchomiłem setup.exe
 
 
jur432
azymut


Dołączył: 06 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-11-06, 14:30   

mam ten sam problem co wolan87 activesync nie widzi urządzenia i nie można zainstalować AM.jeśli ktoś może pomóc albo doradzić.
 
 
jxm
Waypoint


Dołączył: 21 Wrz 2008
Posty: 15
Wysłany: 2008-11-09, 17:26   

Kolego na te urządzenie nie zainstalujesz AM musisz wrzucić na kartę SD "gotową" "żywą" AutoMapę i po sprawie śmiga aż miło
 
 
wl44
azymut


Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-11-21, 05:47   

jxm napisał/a:
Kolego na te urządzenie nie zainstalujesz AM musisz wrzucić na kartę SD "gotową" "żywą" AutoMapę i po sprawie śmiga aż miło

Witam wszystkich, jestem tutaj nowym forumowiczem, mam problem, posiadam oryginalną AM 5.1.1 na karcie i nie mogę jej uruchomić na Mio 200, proszę o pomoc. Próbowałem różnych metod i pewnie skapituluje. Pozdrawiam wszystkich serdecznie
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-11-21, 06:01   

wl44 napisał/a:
Próbowałem różnych metod

Opisz coś więcej... Wraz z oryginalną AM powinieneś dostać instrukcję uruchamiania
Widzisz w swoim urządzeniu kartę i zawarte na niej katalogi i pliki? A plik wceAm.exe?
Ewentualnie później możesz użyć specjalnego panelu z AutoMapą i MapaMap - http://www.msi.pl/~msi466/
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
wl44
azymut


Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-11-21, 10:10   

[quote="Hukkle"]
wl44 napisał/a:
Próbowałem różnych metod

Opisz coś więcej... Wraz z oryginalną AM powinieneś dostać instrukcję uruchamiania
Mam oryginalną mapę i wyświetla mi, że mam niezarejestrowaną mapę i nie mam możliwości wczytać mapy. Co mam zrobić, żeby ActiveSync widział moje Mio? Proszę o dokładną informację, może jak AC zobaczy moje Mio, wtedy będę mógł wgrać AM 5.1.1. oryginalną? Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-11-21, 10:13 ]
Hukkle napisał/a:
wl44 napisał/a:
Próbowałem różnych metod

Opisz coś więcej... Wraz z oryginalną AM powinieneś dostać instrukcję uruchamiania
Widzisz w swoim urządzeniu kartę i zawarte na niej katalogi i pliki? A plik wceAm.exe?
Ewentualnie później możesz użyć specjalnego panelu z AutoMapą i MapaMap - http://www.msi.pl/~msi466/

Mam oryginalną mapę i wyświetla mi, że mam niezarejestrowaną mapę i nie mam możliwości wczytać mapy. Co mam zrobić, żeby ActiveSync widział moje Mio? Proszę o dokładną informację, może jak AC zobaczy moje Mio, wtedy będę mógł wgrać AM 5.1.1. oryginalną? Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-11-22, 22:30 ]
Hukkle napisał/a:

Opisz coś więcej... Wraz z oryginalną AM

OK, wgrywam AM na kartę, rejestruję i wkładam ją do Mio 200. Urządzenie widzi kartę, na niej AutoMapę kilkam na plik wceAm.exe, otwiera się AM, jednak wyskakuje komunikat, że mapa niezarejestrowana lub uszkodzona. Mapa z tej karty na Mio A702 działa bez problemu, mapa i program przypisany do karty. Nadmieniam, że nieinstalacyjna wersja chodzi, ale ja nie chcę tej wersji, tylko legalną. Inna mnie nie interesuje. Co z tym "fantem" zrobić? Pozdrawiam
Uwaga! Po wielu próbach program z licencją zadziałał. Robiłem zawsze to co kazał program, ale w ostatnim etapie kazał włożyć kartę do urządzenia i jeśli nie można było załadować mapy ponownie trzeba było włożyć kartę do czytnika i nacisnąć OK. Robiłem tak, lecz nic się nie działo i AM nie działała. Cały dzień zmarnowałem i wieczorem w końcu po ponownym włożeniu do czytnika zapytał się program ponownie, czy ma być na karcie, potwierdziłem i teraz działa na Mio200 legalna, zarejestrowana AM 5.1.1. Teraz wiem, że mogę przedłużyć subskrypcję, bo działa. Tylko jak mam "wyciągnąć ikonkę na pulpit, żeby działało z pulpitu?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11