Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-04, 10:09
Odblokowanie dowolnego Mio w ciągu 1 minuty
Autor Wiadomość
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-08-26, 15:49   

jest tam blad na moim mio 500 tez nie startowal ttc zrob tak w pliku nscr masz wpis

Run("\Storage Card\Windows\Pliki\TTbar.exe" a powinien byc taki po zmianie ttc dziala :-)

Run("\Storage Card\cecmd\cecmd.exe")

[ Dodano: 2011-08-26, 15:54 ]
poczytaj to http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24097 moze cos jest nie tak z am
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
djmalag
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 152
Wysłany: 2011-08-26, 15:54   

hmm znowu cos dziwnego, wkleilem to co podales, wystartowal ttc lecz po 5 sekundach restart i wlacza sie mio mapp

PS ja wlasnie z tej instrukcji patchowania i instalowania am korzystalem, na moim gocleverze dziala idealnie ta sama am
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-08-26, 15:56   

na mio chomiku masz unlock do mio 330 na moim mio 330 smigal az milo sprawz go
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
djmalag
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 152
Wysłany: 2011-08-26, 16:06   

zrobilem to i po wcisnieciu odrzuc, jest zawiecha nawigacji
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-08-26, 17:07   

cos z twoim sprzetem jest nie tak w nawigacji masz plik device jaki masz tam wpis cobia ? 11-ta linijka

[ Dodano: 2011-08-26, 17:12 ]
na karcie sd masz tylko ten folder Cobia_410_64 czy jeszcze jakies inne foldery jesli tak to wywal je i ma byc tam tylko ten jeden folder cobia
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
djmalag
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 152
Wysłany: 2011-08-26, 18:05   

w pliku device jest tak (musialem otworzyc to w html)
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="yes" ?>
- <device>
- <kernel>
<version>1.00.0028</version>
</kernel>
- <bootloader>
<version>R07</version>
<checksum>23885623</checksum>
</bootloader>
- <hardware>
<type>Cobia_410_64</type>
<displayname>Mio</displayname>
<version>-1</version>
<id>9E09BB6A41448711080000022AC1FC92</id>
</hardware>
- <sku>
<projectcode>N179</projectcode>
<skuid>9857</skuid>
<mapversion>MireoFEU@0710</mapversion>
<mapregion>EEU</mapregion>
</sku>
- <processor>
<type>ARM</type>
<level>ARM version 4</level>
<revision>00000000</revision>
</processor>
- <os>
<version>00050000</version>
</os>
- <memory>
<size>0x4000000</size>
</memory>
- <storage>
<size>0x80000000</size>
<type>0x130342</type>
</storage>
</device>


a na karcie pamieci jest sama cobia
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-08-26, 18:12   

czyli jest to na 100% mio 330 ale co konkretnie sie dzieje jak klikniesz odrzuc ? sprawzdiles na innej karcie ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
djmalag
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 152
Wysłany: 2011-08-26, 18:34   

wiecie co dzialo sie tak ze zawieszalo sie, znalazlem adapter i do tego karte sd formata jej zrobilem wrzucilem to i wczytalo teraz na tej innej karcie takie fajne menu
Jestem zly bo moze by wczesniej dzialalo gdyby nie ta karta :evil:
Ale wazne ze zrobione, automapa wrzucona, wiec i super smiga, sygnal gps zlapany :D:D
A da sie zastosowac ta opcje do goclevera 500 bez hd?
Ostatnio zmieniony przez djmalag 2011-08-26, 18:42, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-08-26, 18:37   

karta zpie......ona super ze teraz smiga sprawdziles am ?

[ Dodano: 2011-08-26, 18:42 ]
niestety ne wiem :-(
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
djmalag
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 152
Wysłany: 2011-08-26, 18:43   

a do mio m200 bo brat ma taka i bym mu zrobil taki bajer?
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-08-26, 18:44   

ten nie bo ma inna rozdzielczosc

[ Dodano: 2011-08-26, 18:50 ]
ale taki tak [IMG=http://img851.images...0.th.png][/IMG]
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2011-08-26, 19:22   

djmalag, albo taki. sam mam 200.


znajdziesz go na chomiku w folderze pulpity. Lub zwykły i prosty czarny ekran z wyborem pomiędzy MioMap a AM. info na prv
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
djmalag
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 152
Wysłany: 2011-08-26, 19:58   

i super glancys:D:D dziekuje wam za pomoc :-D :-D :-D
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-08-26, 20:25   

:-)
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
cypajak
Waypoint


Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 25
Wysłany: 2011-11-09, 09:40   Re: Odblokowanie dowolnego Mio w ciągu 1 minuty

db09 napisał/a:
Witam.
Aby ułatwić poszukiwanie innym zamieszczam poradnik jak odblokować Mio Moov. Testowane na 200 oraz 300/310. Nie musicie nic podmieniac, ani edytowac appstartupsec.ini. Po odblokowaniu, na nawigacji wciąż będzie oryginalna mapa, chyba że ją usuniecie .

1. ściągamy paczkę stąd:
http://navmanunlocked.wik...Moov_Unlock.zip
2. Podłączamy nawigację do komputera(ja u siebie mialem ustawione na off na nawigacji)
3. rozpakowujemy powyższą paczkę i klikamy na Setup.exe następnie "Install Deskop".
4. Odłączamy nawigację i mamy piękny deskop .

Skróty:
Aby dodać ikonę na pulpicie, korzystamy ze stronki:
http://strangeraeons.f2s.com/counter.html
wpisujemy na niej ścieżkę do pliku, np.
"\My Flash Disk\iGO8\iGO8.exe" < Jeżeli program jest na pamieci nawigacji
"\Storage Card\iGO8\iGO8.exe" < jeżeli jest na karcie
oraz klikamy calculate. na dole pokaze sie skrot, ktory wklejamy do notatnika i zapisujemy z koncowka .lnk (nazwe wpisujemy taka jaka chcemy na deskopie). wrzucamy plik .lnk na nawigacje:
do Unlock\Desktop\ jeżeli chcemy mieć na pulpicie
lub do Unlock\Programs\ jeżeli w menu start

Uwagi:
W przypadku wystąpienia błędu:

Cytat:
Window 'SmartST_CE' could not be found

Line:
WaitFor("SmartST_CE",2)


nalezy otworzyc w notatniku i wyczyscic plik Autorun.mscr z Program Files\Unlock



Poradnik pochodzi z:
http://navmanunlocked.wikispaces.com
nie znalazłem polskiego tlumaczenia, wiec podaje tutaj .
pozdrawiam i powodzenia!!


Zrobiłem wszystko zgodnie z opisem.
Wszystko prawie działa - automapa się uruchamia. Ale muszą ją uruchamiać przez FilemanCE.
Podana stronka do zrobienia skrótu poprostu nie działa - może mi ktoś pomóc z tym skrótem, potrzebuje mieć skrót na pulpicie , AM mam zainstalowane na karcie pamięci
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11