Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Auto mapa nie moze znalesc sygnalu GPS
Autor Wiadomość
mortyl
azymut


Dołączył: 27 Sty 2012
Posty: 2
Wysłany: 2019-10-15, 18:09   

Modecom MX4 też łapie. Tak samo wersja 6.24 R1a.
Identyczny program na Goclever oraz Hykker nie łapie.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2019-10-15, 18:14   

no_taki napisał/a:
na legalu mozna tylko misiać .
U mnie na legalu jest wszystko w porządku.
Modecom MX3
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
QbasQ1 
GPS instruktor



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 661
Skąd: sosnowe klimaty
Wysłany: 2019-10-15, 19:17   

Mam legalną. Kilka razy próbowałem i nie złapałem sygnału
_________________
ALGA An50 Pro (480x272) oraz Galaxy S5 - Android 6.0.1
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6621
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-10-15, 19:23   

Czyli, z tego co piszecie wyglada ze to kwestia urzadzenia na ktorym jest AM, a pewnie precyzyjnie rzecz ujmując kwestia modulu GPS w nim zaistalowanego.
Slowem babol nad babole w AM ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
tomeks215
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2012
Posty: 11
Wysłany: 2019-10-15, 20:29   

U mnie tak samo włączam rano i dupa cały czas szuka sygnału GPS. W urządzeniu wszystko o'k 11 satelitów znalezionych. Modecom MX4
 
 
Lepczynski
azymut


Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2019-10-15, 20:55   

To samo na 2 urządzeniach, na Larku i na Navroadzie. AM mimo że widzi satelity nie potrafi obliczyć położenia.
Na tych samych urządzeniach zainstalowałem iGO Primo i śmiga bez problemu, więc to raczej nie jest wina modułu GPS tylko samego programu AM...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18874
Wysłany: 2019-10-16, 05:55   

Taka propozycja - poza urządzeniem, podawajcie wersje programu oraz ustawienia portu (Auto COM, czy sam COM). Może znajdziemy jakąś prawidłowość.

Peiying Alien X13-12056 + AM 6.24.0 (2917), port COM - sygnał OK
_________________

 
 
Lepczynski
azymut


Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2019-10-16, 06:39   

Dziś rano na obu urządzeniach wszystko wróciło do normy, łapią sygnał piorunem. Tak że myślę że ktoś musiał w satelitach grzebać? :)
 
 
steve73
Waypoint


Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 90
Wysłany: 2019-10-16, 07:31   

Tak dziś rano wszystko wróciło do normy.Działa !! ;)
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6621
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-10-16, 12:32   

Ciecawostka jest to, ze przez caly czas wczoraj same urządzenia potrafily wyliczyc pozycje, a inne programy z nich skorzystać.
Wniosek. W AM jest babol jednak
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 254
Wysłany: 2019-10-16, 15:29   

14.10.2019 i 15.10.w godzinach przed południowych jeździłem z AM na Modecom MX3 na trasach Rabka-Zdr.>Łańcut>Rymanów>Sandomierz i nic takiego nie zauważyłem zawsze pokazywała właściwie.Może to były zakłócenia regionalne, w ubiegłym roku jesienną porą czasem zdarzało się takie coś że nie było połączenia GPS jadąc w okolicach Dęblina przez jakieś 20 do 40 minut.
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2019-10-16, 15:39   

wczoraj pisałem..chyba autorzy am nie opłacili frycowego za październik.

dziś rano było jeszcze kiepsko ale w tej chwili wsio działa na 2 urzadzeniach
 
 
tadgra 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 64
Dołączył: 12 Kwi 2013
Posty: 5
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-12-18, 18:01   

Dostałem od zięcia wiekową nawigację Nokia 500 PD14 z odblokowanym WIN CE i aktualną Automapą no i jest problem bo nie łapie fix-a. Prawdopodobnie jest to związane z resetem tygodni z kwietnia br tzw WNRO. Aby naprawić problem łapania FIX-a w starych nawigacjach, trzeba uaktualnić oprogramowanie modułu GPS. System a tym bardziej mapy nie mają z tym nic wspólnego. W moim TTGo 710 jak i w Nokii były zainstalowane GPS F/W 3.2.4 i to stanowi problem. Dla TTomów niemieccy koledzy opublikowali Patch dla GPS: Flash_F/W_3.5.0 a za moment dołożyli Flash_F/W_3.6.0. Ten drugi podobno jest trochę wolniejszy w łapaniu fix-a ale odbiornik jest czulszy i widzi więcej satelitów. Ja wgrałem ten drugi i moim zdaniem jest rewelacyjny. Fix-a łapie szybko a TT widzi 8-11 satelitów, nigdy nie gubi sygnału i uruchamia się za każdym razem już drugi tydzień. Dla Nokii nic nie znalazłem. Może ktoś coś wie w tym temacie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9