Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Auto mapa nie moze znalesc sygnalu GPS
Autor Wiadomość
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-06-14, 15:59   

elektro69 napisał/a:
kandid napisał/a:
Lepiej bys napisał czy masz sygnał czy nie.

poczytaj :
http://www.my-navia.pl/vi...786&view=newest


kandid napisał/a:
nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to że u taksówkarzy na ich wypasionych GPSach też nie łapię sie sygnał od rana.

No to wszyscy taksówkarze mają "wypasione" Lark-i. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
Ostatnio zmieniony przez renron 2009-06-14, 16:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Dj_Kris007
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 218
Wysłany: 2009-06-14, 16:00   

Awaria jednego satelity nic nie zmieni... nawigacja zawsze śledzi 3-12 na raz więc jeden satelita nie robi różnicy...
_________________
sprzęt:
- Samsung Galaxy S3mini
mapa:
- m.in. aAM 1.5
 
 
 
kandid 
Waypoint


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-06-14, 18:03   

renron napisał/a:
elektro69 napisał/a:
kandid napisał/a:
Lepiej bys napisał czy masz sygnał czy nie.

poczytaj :
http://www.my-navia.pl/vi...786&view=newest


kandid napisał/a:
nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to że u taksówkarzy na ich wypasionych GPSach też nie łapię sie sygnał od rana.

No to wszyscy taksówkarze mają "wypasione" Lark-i. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Zanim zaczniesz obrażać Larki - patrz na to forum -daty dzisiejsze

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1269753.html

elektroda.pl/rtvforum/topic1269753.html
_________________
HTC TOUCH DIAMOND
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-14, 18:13   

kandid napisał/a:
patrz na to forum -daty dzisiejsze

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1269753.html

A co wspólnego ma podany przez Ciebie link z rzekomym brakiem sygnału w Łodzi :?:
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
kandid 
Waypoint


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-06-14, 18:19   

Cybant napisał/a:
kandid napisał/a:
patrz na to forum -daty dzisiejsze

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1269753.html

A co wspólnego ma podany przez Ciebie link z rzekomym brakiem sygnału w Łodzi :?:


JKJP - WSZYSTKIM DZIS PADA NAWIGACJA - MOZE NIE TYLKO W ŁODZI - ZROBIŁEM REKONESANS PODZWONILEM I NIKOMU DZIS NIE LAPIA SIE SATELITY - CZYTAJCIE KUR@#@ ZE ZROZUMIENIEM :evil:
_________________
HTC TOUCH DIAMOND
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-14, 18:27   

Kolego wyłącz CapsLock bo chyba wiesz co to oznacza a jeśli nie to się dowiedz.
Nie wszystkim kolego nie wszystkim pada nawigacja. Ponad 2 godziny temu wróciłem z prawie 400km trasy i cały czas nawigacja pracowała cacy. Przejeżdżałem m.in całkiem niedaleko Łodzi i nic złego się nie działo więc skończ robić szum i nie przytaczaj przykładów braku sygnału GPS spowodowanego działalnością właścicieli nawigacji.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
Ostatnio zmieniony przez Sahem 2009-06-14, 18:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kandid 
Waypoint


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-06-14, 18:39   

Cybant napisał/a:
Kolego wyłącz CapsLock bo chyba wiesz co to oznacza a jeśli nie to się dowiedz.
Nie wszystkim kolego nie wszystkim pada nawigacja. Ponad 2 godziny temu wróciłem z prawie 400km trasy i cały czas nawigacja pracowała cacy. Przejeżdżałem m.in całkiem niedaleko łodzi i nic złego się nie działo więc skończ robić szum i nie przytaczaj przykładów braku sygnału GPS spowodowanego działalnością właścicieli nawigacji.



To się okaże czy wszystko jest cacy....
_________________
HTC TOUCH DIAMOND
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-14, 18:48   

kandid napisał/a:
To się okaże czy wszystko jest cacy....

Bardzo Cię proszę :-) daj sobie na wstrzymanie z tą polemiką. Nic się nie okaże bo jest cacy :-)
Minutę temu, wyjście na balkon, uruchomienie AutoMapy, po 30 sekundach sygnał ok. Wyłączenie AM i uruchomienie iGO8 i sygnał po niecałej minucie, wyłączenie iGO i uruchomienie MioMap i sytuacja podobna.
Poczytałem przez ostatnią godzinę forum i nie widzę by problem z sygnałem GPS zgłaszali właściciele innych nawigacji niż Lark więc panika nie jest potrzebna :-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-06-14, 18:51   

kandid napisał/a:
Zanim zaczniesz obrażać Larki - patrz na to forum -daty dzisiejsze

Jak byś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział że nie jest to obraza Larków, tylko wyeksponowanie Twojego stwierdzenia o wypasionych nawigacjach :shock: taksówkarzy, a że Tobie Lark nie łapie sygnału to użyłem takiej analogii jako że i taksówkarze wg Ciebie nie mają sygnału GPS.
To tyle w tym temacie. :-P
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-06-15, 19:02   

http://www.idg.pl/news/34...przyszlosc.html
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
explo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Paź 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-10-30, 21:15   nie może wykryć GPS AM 5.5.3

Mam urządzenie GPS - Evesham. Po zainstalowaniu nowej wersji AM 5.5.3, ale GPS nie może wykryć sygnału. Wcześniej był stary l wersja 5.0.5 (com 1 i speed band 115200 bps), był sygnał i wszystko było dobrze. Co się stało z nowej wersji? dlaczego nie ma sygnału? muszę coś zmienić gps.setting / gps.info plików?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-10-30, 21:22   

Zainstalowałeś czy wgrałeś gotowca, jeżeli to drugie to usuń dwa pliki z folderu Settings Files, gps.settings i gps.info, jeżeli to była wersja instalacyjna to pokombinuj z portami COM i prędkością bps.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
explo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Paź 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-10-30, 21:32   

został zainstalowany WEce 4.2 i HiEndAutostart, nie może to być problem? GPS może znaleźć tylko com1, sprawdziłem wszystkie prędkości, ale bez rezultatu - wyszukiwanie sygnału!
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-10-30, 21:35   

Nie znam tej nawigacji więc trudno coś powiedzieć, może znajdzie się ktoś na forum co miał do czynienia z taką i odpowie.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
explo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Paź 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-10-30, 21:49   

być może polecam jakiś najlepsze program, który wykrywa portu GPS i prędkości. Używam ActiveSync do połączenia GPS z PC.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9