Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-18, 15:10
GoClever 4384FM
Autor Wiadomość
jakris250
[Usunięty]

Wysłany: 2009-04-06, 18:44   

...
Ostatnio zmieniony przez jakris250 2009-04-10, 17:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
spunk
azymut


Dołączył: 06 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-04-07, 06:29   

Jezeli po wyjeciu karty nadal widziane sa foldery to na 90% czytnik.
Jak sprawdzic - instrukcja serwisowa i pomiar sygnalow. Jak gwara to do serwisu.
Ale moja teoria opiera sie na telefonach i czytnikach micro mmc. Taki objaw to zawsze byl czytnik.
Jak po gwarancji to mozna wymienic czytnik w jakims serwisie np. telefonow, ale wazne zeby wiedzieli co robia.
 
 
tesserak
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-04-20, 19:58   

Jest taki problem: jak navi poleży trochę, to bateria pada całkowicie i żeby wystartować, trzeba restart. Niby nie problem, ale jak mam powgrywanych trochę programów jak GAPI czy uBook w folderze Program Files, to one znikają. Byłoby dobrze, gdyby były całkowicie kasowane, ale wydaje mi się, że tak nie jest. Plików programów nie widać, ale nadal system pokazuje, że są zainstalowane, a odinstalować się nie da. Można je za to zainstalować na nowo i wszystko ok. Do czasu. Po kilku takich restartach dalszych instalacji już nie da się zrobić, bo system pokazuje, że brak miejsca na dysku. Chociaż jest cztery partycje, to nie da się zainstalować na żadnej, nawet na karcie. Wychodzi więc na to, że nie wszystkie pliki programów są kasowane przy restarcie, albo gdzieś jakieś dziwne wpisy (w rejestrze?) zawadzają, albo coś jeszcze, nie wiem. Może ktoś wie coś na ten temat, jak możnaby z tym poradzić? Bo na razie jedynym wyjściem jest wgranie całego softu od nowa.
_________________
GoClever 4384FM
HC-A3-43-01-1225081208
UUID: 4384F20081001580
 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-04-20, 20:05   

Instaluj programy na karcie to nie będzie takiego problemu. A na razie chyba musisz wywalić te programy i pewnie wpisy z rejestru pokasować.
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-04-20, 20:15   

Klucze
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Apps
HKEY_CURRENT_USER/Software/Apps
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tesserak
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-04-20, 20:41   

Działa, pomogło, wykasowanie wpisów w rejestrze zadzaiałało i można zainstalować. Nie ma kłopotu z brakiem miejsca. Co do instalowania na karcie GAPI, to chyba kiedyś próbowałem, ale nie wiem dlaczego tak nie robię, chyba po restarcie i tak nie działało. Ale pewny nie jestem, sprawdzę jutro, albo następnym razem, bo na razie wszystko działa. Prawie wszystko, bo znowu muszę wpisać klucz do CorePlayer, ale jeśli dobrze pamiętam, gdzieś na forum było jak zrobić, żeby po restarcie klucz nie znikał. Poszukam, chyba, że podacie namiary gdzie to jest :-D .
_________________
GoClever 4384FM
HC-A3-43-01-1225081208
UUID: 4384F20081001580
 
 
szakal64 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 283
Skąd: Z kosmosu
Wysłany: 2009-05-05, 08:38   

Panowie, przy wgrywaniu nowego softu, karta na którą ściągam soft ma być czysta czy z mapą?
_________________
Modecom MX4 HD

http://filefox.pl/poleca/szakal64
Ściąganie plików przy pełnej prędkości za grosze!!!
 
 
andyidu 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 26
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-05-05, 09:12   

szakal64 napisał/a:
Panowie, przy wgrywaniu nowego softu, karta na którą ściągam soft ma być czysta czy z mapą?

Witam
Robiłem kilka razy update i zawsze karta była "czyściutka". Nigdy nie miałem problemów z wgrywaniem softu, dlatego polecam wgrywać soft na "wyczyszczoną" kartę.
Pozdrawiam
_________________
GoClever Navio 505
 
 
tesserak
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 13 Mar 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-05-05, 09:14   

Na karcie może być mapa. Wgrywałem najpierw soft na czystą kartę, ale ponieważ mam jedną pasującą, więc w końcu znudziło mi się kasować wszystko za każdym razem i jeśli muszę zmienić soft, to kasuję tylko tyle, aby było miejsce na nowy soft. Działa bez problemów. Potem tylko trzeba pamiętać które pliki usunąć.
_________________
GoClever 4384FM
HC-A3-43-01-1225081208
UUID: 4384F20081001580
 
 
spawach 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 14
Wysłany: 2009-05-14, 19:37   

A ja mam problem z nawigacja 4384FM chcialem zrobic aktualizacje ale stanela na 1/4 i sie zawiesila zrobilem reset po 30 min i niestety juz nie wstala. ponowna aktualizacja nie chce sie odpalic
 
 
ziwoj
azymut


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 4
Wysłany: 2009-05-30, 22:22   

http://rapidshare.com/fil...leNavigator.rar

menu przekopiować na karte
programy do dopowiednich katalogów
automapa do AutoMapa EU
igo do igo8
mapa map do MobileNavigator1 tu potrzebny będzie keygen aby zadzialalo
nic nie trzeba zmieniać w nawi wszystko jest na karcie a po wybraniu z menu navigation gdzie normalnie otwiera się mapamap mamy następne menu



menu.JPG
Plik ściągnięto 51 raz(y) 20,05 KB

 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-05-31, 05:49   

spawach napisał/a:
A ja mam problem z nawigacja 4384FM chcialem zrobic aktualizacje ale stanela na 1/4 i sie zawiesila zrobilem reset po 30 min i niestety juz nie wstala. ponowna aktualizacja nie chce sie odpalic


Naładuj nawigację na full.
Odłącz od wszelkich kabli.
Wywal wszystko z karty.
Wgraj update na kartę.
Rozpocznij aktualizację tańcując z przyciskami.
jak nie pomoże jeszcze raz i jeszcze raz, gdy robiłem nawigację znajomego weszło dopiero za 5 razem.
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
yreek 
azymut


Wiek: 30
Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-07-02, 18:09   

Sance napisał/a:
spawach napisał/a:
A ja mam problem z nawigacja 4384FM chcialem zrobic aktualizacje ale stanela na 1/4 i sie zawiesila zrobilem reset po 30 min i niestety juz nie wstala. ponowna aktualizacja nie chce sie odpalic


Naładuj nawigację na full.
Odłącz od wszelkich kabli.
Wywal wszystko z karty.
Wgraj update na kartę.
Rozpocznij aktualizację tańcując z przyciskami.
jak nie pomoże jeszcze raz i jeszcze raz, gdy robiłem nawigację znajomego weszło dopiero za 5 razem.


Czy działa to także na GoClever 4330A? Ponieważ zdażyła mi się wczoraj bardzo podobna sytuacja, wgrałem automapę 5.5.1 i w czasie jazdy nawigacja nagle się zacieła, zresetowałem ją lecz włączał się tylko ekran powitalny (wnętrze auta), następnie przeczytałem że po zmianie softu odpali bezproblemowo ale teraz nawet się nie włącza... Pomocy, Help...
 
 
lonek 
azymut


Dołączył: 17 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-08-17, 12:34   

Witam jestem posiadaczem nawi. GoClever 4384 FM mam pytanie nie wiem jak uruchomić widok 3D na mapie , proszę o podpowiedź;-)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-08-18, 15:15   

lonek, Jaka mapa?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12