Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-18, 15:10
GoClever 4384FM
Autor Wiadomość
westmann 
azymut


Dołączył: 08 Sie 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-08-19, 10:34   

Witam
panowie potrzebowałbym pomoc przy wyborze karty pod Automape 5.5.2 na 4384fm żęby sprawnie działała:) która z tych będzie najlepsza?
z SanDisk:
Secure Digital 2GB-28 zł
Secure Digital ExtremeIII 2GB-48 zł
Secure Digital UltraII 4GB-55 zł
Secure Digital 4GB-44 zł
Toshiba 2 gb micro z adapterem na SD - 23 zł
TOSHIBA Secure Digital High Capacity (SDHC) 4 GB Class-4- 39 zł
różnią się prędkościami od ok 10 mb/s do 20mb/s i teraz jakie ma mozliwosci nawigacja i jakie potrzeby ma automapa?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi:)

Odpowiedź z serwisu:
"
Proszę zakupić tą kartę Secure Digital 2GB-28 zł 5mb/s

Urządzenie nie współpracuje z adapterami oraz kartami SDHC , może mieć
również problemy z działaniem z kartami nowszej generacji o wyższej
prędkości zapisu.

Pozdrawiam / Best Redgards

Sebastian Niedrich

GOCLEVER
European Headquarter Office & Logistic Hub:
51 Leborska street
60-454 Poznan, Poland
tel. +48618488767
fax +48618403025
"

może posiadacie inne spostrzeżenia odnośnie kart i automapy 5.5.2 ?
 
 
Apacz99
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 9
Wysłany: 2009-10-05, 10:05   

Zgadza się, urządzenie ma problemy z nowszymi kartami. Polecam: SanDisk SD Card 2GB współpracuje bez problemów, tylko trochę trzeba się naszukać po sklepach aby taką starą kartę kupić.
 
 
spiro 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 30 Wrz 2009
Posty: 33
Wysłany: 2009-10-05, 14:59   

ja taka kupiłem w sieciach SATURN jest dostepna bez problemow. Kosztują 22zł za 2GB
 
 
 
bajeczka24
azymut


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-11-06, 07:38   

witam serdecznie maz wczoraj dostal ta nawigacje cos tam kombinowal i wpadl na cudowny pomysl zeby zresetowac i teraz jak wchodze na ikonke nawigacji wyswietla sie komunikat brak oprogramowania nawigacji gps i nie wiem jak teraz przywrocic to co bylo wczesniej prosze o pomoc
 
 
andyidu 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 26
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-11-06, 10:10   

Witam
Podłącz nawi do kompa przez ActiveSync. Sprawdź czy jest katalog SDMMC. Jeżeli nie ma tzn., że navi "nie czyta" karty. Spokojnie, to się zdarza (przynajmniej u mnie raz na jakiś czas, a zwłaszcza jak wkładam inną kartę; moja navi toleruje tylko SanDisca i "oryginalną" GoClevera). Nie mam gotowego sposobu na przywrócenie sprawności nawi, ale metodą prób i błędów udaje się ją ożywić. Otóż podłączam nawi do prądu za pomocą ładowarki do telefonu (np. Motorola K1). Robię kombinację reset + wkładanie/wyciąganie karty, aż do skutku. Po każdym resecie i włożeniu karty czekam kilka sekund. Jak załapie będzie słyszalny charakterystyczny dźwięk kilka sekund po pojawieniu się głównego menu.
Powodzenia w reanimacji. Nie poddawaj się. Na pewno się uda. :-)
_________________
GoClever Navio 505
 
 
bajeczka24
azymut


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-11-06, 13:41   

powiem od poczatku co zrobil wlaczyl opcje usb disc mode i sie porobilo mnu sie nie wyswietla tylko taki niebieski ekran wlasnie z tym usb mode wiec wylaczyl navi wyciagnol karte i zresetowal po czym poszedl do auta i tam ustawil ponownie na ta 2 opcje i bylo ok tylko problem w tym teraz ze navi nie ma map ani niczego kolwiek a jak ja podlacze do kompa to pokazuje ze nie ma nic na karcie i wyskakuje ikonka ze musze porac jakis hi speed czy cos takiego tylko ze ja sie boje ze on wykasowal wszystkie mapy nie wiem czy to mozliwe pozdrawiam i czekam na odp
 
 
toja25
azymut


Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-12-29, 15:47   NIe uruchamia się nawigacja

Witam.
Mam następujący problem:
Nie uruchamia się program nawigacji (via Gps 3.0-oryginał). Dokładniej, pojawia się okno startowe (z kierownicą) i po chwili znowu wszystko wraca do menu głównego.
To samo się dzieje z lewą Cardinale via Gps 3.0 - nawigacja wraca do menu głównego w momencie wczytywania map..
Reszta programów (muzyka, radio itd) działa.

Nic specjalnego z tym sprzętem nie robiłem.Firmware aktualny wgrałem jeszcze kilka miesięcy temu i wszystko ładnie działało.

Co się dzieję?
 
 
bobiwr 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Wrz 2009
Posty: 47
Wysłany: 2009-12-30, 13:13   Re: NIe uruchamia się nawigacja

Pewnikiem coś zjadło ci pliki licencji...
Wgraj ponownie kopie awaryjną oryginalnego programu.
 
 
navkol 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Kwi 2009
Posty: 5
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-11-27, 11:32   

ziwoj napisał/a:
http://rapidshare.com/files/239026024/MobileNavigator.rar
Obrazek
menu przekopiować na karte
programy do dopowiednich katalogów
automapa do AutoMapa EU
igo do igo8
mapa map do MobileNavigator1 tu potrzebny będzie keygen aby zadzialalo
nic nie trzeba zmieniać w nawi wszystko jest na karcie a po wybraniu z menu navigation gdzie normalnie otwiera się mapamap mamy następne menu

Obrazek


Może jestem za cienki lecz w moim GC 4384FM BT to nie działa... :oops:
Czy ktoś może mi wyjaśnić co i gdzie z tego ściągniętego katalogu mam wrzucić na kartę :?:
Czy mam również wrzucić gpsshell.ini (jeśli tak to który: oryginalny czy ten który daje dostęp do Windows'a CE) :?:

Thank you from the mountain (czyt. dziękuje z góry) :-D
_________________
iPAQ HP2415, Win 2003
GoClever 4384FM BT
ACER
VORDON
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11