Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Rózne położenie programu i poszczególnych folderów
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-10-20, 15:47   

Co dopisać: patrz ten wątek oraz post kol. no_taki http://www.my-navia.pl/vi...p=409605#409605
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6817
Skąd: znikąd
Wysłany: 2013-10-20, 17:14   

Dopiszę jeszce: po pierwsze napisałem wyraźnie, że nie nalezy wgrac samych map , a cały kompletny program do katalogu założonego na karcie.
Po drugie - jesli to zrobisz NIC nie musisz dopisywać do sys,txt, a jedynie wskazać urządzeniu plik który ma uruchomić ( w tym wypadku będzie to mobilenavigator.exe, igo8.exe, czy jak się on u Ciebie nazywa.

Nie mam pojecia jak Twoje urzadzenie uruchamia igo8, czy masz panel, czy też wskazujesz ściezkę do pliku exe w jakis inny sposób. Mówiąc wprost - jakoś to igo8 siedzace w pamięci utrządzenia uruchamiasz. Napisz jak, może coś wymyslimy.
_________________
 
 
pol-72
azymut
Robert


Dołączył: 19 Paź 2013
Posty: 4
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-10-20, 21:09   

nie wiem gdzie w moim urządzeniu wskazuje sie ścieżke do odpalenia ,jak jest wgrane na wewnętrznej pamięci to odpala samoczynnie nape ,te drugie które chciałem żeby ruszyły to też ruszyły ale musiałem 80% map wyrzuccić bo nie wchodzą na wewnętrzna pamięć bo tam jest tylko 2GB .A właśnie może mi podpowiedzcie gdzie w moim beckerze ready 43 mam wejśc i ustawić ścieżke ,kiedyś tak miałem w larku że pokazywałem z kąd ma odpalać i nie było problemu
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 890
Skąd: zabrze
Wysłany: 2013-10-20, 21:22   

pol-72,
Jeśli odpala ci z pamięci wewnętrznej to resztę map wrzucaj na kartę pamięci do folderu iGo8/content/map
Miałem tak w Medionie że cały program był we flashu a mapy w takim folderze na karcie i wszystko działało
Jedynie musisz podać ścieżkę do global.cfg tu masz przykład
Kod:
[folders]
app="MyFlashDisk/Primo"
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
pol-72
azymut
Robert


Dołączył: 19 Paź 2013
Posty: 4
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-10-20, 21:28   

zaraz wypróbuje ten wpis ,widze że kolega po fachu ;-)

Niestety nie odpala pisze Insert SD card :-(

[ Dodano: 2013-10-21, 01:02 ]
Dzięki Panowie za próbe pomocy ale ściągłem z gryzonia taki program który wrzuca się na karte i odpala sie panel z chyba wszystkimi ikonami navi klikasz i startuje oczywiście trzeba wczesniej wrzucić na karte mapy ,pozdr
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 890
Skąd: zabrze
Wysłany: 2013-10-21, 08:50   

Czyli nie widzi karty z oryginalnym oprogramowaniem Zostaje odblokowanie przez panel i startowanie z niego
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1536
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-10-21, 13:54   

pol-72 napisał/a:
Witam mam podobny problem a więc mam Beckera ready 43 i ma małą pamięćwewnętrzną a chce mu wgrać mapy active 43 transit ,chciałbym albo całe igo8 umieścicna karcie albo folder content .
Po prosze o pomoc czy pomoże jakis wpis do pliku sys,text czy może jakis autorun. powyższe rady wypróbowałem i nie działają


Witam

Ja bym jednak poszedł drogą:
- program w pamięci urządzenia
- mapy na karcie

Na początek trzeba wymienić program => oryginalny program nie będzie działał z "testowymi" mapami

W dziale z linkami poszukałbym IGO dla Beckera

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36715

Potem wgrywasz IGO do pamięci, a cały katalog CONTENT na kartę
W pliku SYS.TXT dodajesz sekcję
[folders]

i tam deklarujesz ścieżkę do katalogu CONTENT

Przy takim rozwiązaniu nie bawisz się w panele i wszystko działa jak w oryginale

Ja mam taki wpis w SYS.TXT

[folders]
app="My Flash Disk/Clarion"
data="/My Flash Disk/Clarion"
content="/My Flash Disk/Clarion/CONTENT"

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
mariuszfala 
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 53
Wysłany: 2014-01-11, 11:29   

Dalej mam problem z poi. Mam Primo 2.0 i 2.4 ale używam jednego folderu content. Wszystko działa z wyjątkiem poi pomimo tego, że system je widzi (w zmieniarce - zawartość). Czy potrzebny jest jakiś dodatkowy wpis w sys który dotyczył by poi?
_________________
Fala
Mio DigiWalker C720B
Primo 2.0
Honor 7
Primo NextGen
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6817
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-01-11, 17:07   

czy w utility/utility.ini masz wpis:
Kod:
[mapchanger]
swpoi=1
_________________
 
 
mariuszfala 
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 53
Wysłany: 2014-01-11, 17:16   

Tak. Zmieniaj się mapy i poi również, ale nie są aktywne. Nie widać ich na mapie za wyjątkiem radarów. Nie można wybrać żadnego miejsca (nawet stacje wzdłuż trasy) bo wszystko jest szare i nie aktywne. W primo 2.0 wszystko działa, a w 2.4 nie. Przypominam że mam jeden wspólny "content". Na wszystkich 2.4 jakie znalazłem to samo.
_________________
Fala
Mio DigiWalker C720B
Primo 2.0
Honor 7
Primo NextGen
 
 
kilowat 
Waypoint



Wiek: 42
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2014-01-11, 22:08   

mariuszfala napisał/a:
Zmieniaj się mapy i poi również, ale nie są aktywne. Nie widać ich na mapie za wyjątkiem radarów.


brak odpowiedniej licencji? taka moja wskazowka.
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
 
 
mariuszfala 
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 53
Wysłany: 2014-01-11, 22:47   

Siedzę na tym 2 dzień i nic. Licencje są ok. W czasie zmiany map zmieniają się i poi klikając na zawartość wszystko jest widoczne. W ustawieniach mapy nie ma śladu po poi, a w szybkim wybieraniu miejsc te cztery kategorie są szare (nie aktywne).
Zrobiłem test i przeniosłem content z primo 2.o do primo 2.4 i to samo. 2.0 działa a 2.4 nie ma poi.
Gdy do content wrzuciłem tylko jedna mapę i do niej poi były ikony standardowe niebieskie. Po dołożenie kolejnych folderów odpowiednio do mapchangera znowu nie widać poi. Już mnie krew zalewa:(
_________________
Fala
Mio DigiWalker C720B
Primo 2.0
Honor 7
Primo NextGen
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-01-12, 09:29   

Dodaj do obu iGO wpis w sys.txt z podaną ścieżką do CONTENT

P.S. przeniosłem z wątku o skinie DECENT
_________________

 
 
mariuszfala 
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 53
Wysłany: 2014-01-12, 13:59   

Mam w obu i właściwie są podane ścieżki. Mam wrażenie że to primo 2.4 w trakcie pierwszego ładowania niejako do końca nie instaluje się właściwie i przez to nie wczytuje poi. Patrzyłem na pliki txt w save (poi visibilities). w 2.0 jest dużo wpisów a w 2.4 dosłownie jedna linia. Pytanie dlaczego?
_________________
Fala
Mio DigiWalker C720B
Primo 2.0
Honor 7
Primo NextGen
 
 
kilowat 
Waypoint



Wiek: 42
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2014-01-12, 16:34   

kasacja SAVE, profil od zera, bez skor i w sys.txt tylko wpis has_secondary_root=0. Od tego bym zaczal.
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9