Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Rózne położenie programu i poszczególnych folderów
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6825
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-01-12, 16:55   

mariuszfala napisał/a:
w save (poi visibilities). w 2.0 jest dużo wpisów a w 2.4 dosłownie jedna linia. Pytanie dlaczego?

Głupie pytanie, ale czy w 2.4 w znacznikach miejsc zaznaczyłes pokazywanie tych kategorii i usstawiłes odległość ostrzegania ?
Bo zawartość poi_visblites to własnie wykaz zaznaczonych kategorii z ustawionymi odległościami ostrzegania.
P.S Może być też drugi plik, bezpośrednio w SAVE: poi_visiblities_default.txt.

Myslę, ze warto spróbować usunąć save ( a najlepiej gdzieś go zapisać, bo po co klepac ustawienia od początku ) i zobaczyć co się dzieje bez skina. Czasem bład w skinie powoduje problemy z zapisem do save.
Możliwe też, ze Twój problem jest nie do rozwiązania. Po prostu twórcy mapchangera zapomnieli o szybkim wyborze :-(
_________________
 
 
mariuszfala 
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 53
  Wysłany: 2014-01-12, 18:31   

Cytat:
kasacja SAVE, profil od zera, bez skor i w sys.txt tylko wpis has_secondary_root=0. ...


Zaczynam od zera za każdym razem dlatego już 3 dzień z tym walczę i oczywiście bez skór. Wyrzuciłem nawet ux, utility, sys okrojony na maxa. I dup@.

Cytat:
Głupie pytanie, ale czy w 2.4 w znacznikach miejsc zaznaczyłes pokazywanie tych kategorii i usstawiłes odległość ostrzegania ?...


Nie mogę nic ostawić bo w ustawienia mapy/ punkty - nie ma nic:(
_________________
Fala
Mio DigiWalker C720B
Primo 2.0
Honor 7
Primo NextGen
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6825
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-01-12, 19:23   

Zeby była jasność.
POI masz wspólne ( w sensie - jednego dostawcy ) i normalnie sa w kat. POI ?

[ Dodano: 2014-01-12, 19:51 ]
Może Ci pomoga moje ustawienia mam 9.6.5 i Beckera 9,6,8 oba ze skinami ( więc jeszce większy mętlik i wszystko mi działa.
Podstawy:
-Mapy oraz poi w beckerze.
- w kat. map - mapy navteqa ( wraz ze wszelkimi dodatkami )
-w map_tt - mapy tomtoma (czysta mapa Polski - uzywam TT tylko żeby jaąś wieś czasem znaleźć )
- POI navteqa w kat POI

9.6.5 w kat IGO8. Nazwa pliku wykonywalnego Mobilenavigator.exe
9.6.8 w kat Navigator nazwa pliku wykonywalnego Navigator.exe

sys.txt dla 9.6.5
Kod:
[folders]
has_secondary_root=0
maps="..\..\navigator\content\map"
buildings="..\..\navigator\content\building"
poi="..\..\navigator\content\poi"
dem="..\..\navigator\content\dem"
phoneme="..\..\navigator\content\phoneme"
histspeed="..\..\navigator\content\histspeed"

[switchmap]
1=",map_ta,\Storage Card\navigator,"
2=",map_nt,\Storage Card\navigator,"
3=",map_ot,\Storage Card\navigator,"
4=",map_us,\Storage Card\navigator,"


sys.txt dla 9.6.8

Kod:
[switchmap]
1=",map_ta,\Storage Card\navigator,"
2=",map_nt,\Storage Card\navigator,"
3=",map_ot,\Storage Card\navigator,"
4=",map_us,\Storage Card\navigator,"


Utility.ini dla 9.6.5

Kod:
[general]
DirContent=\Storage Card\Navigator\content
DirSave=\Storage Card\iGO8\save
;AppDir=\Storage Card\Navigator
ExeName=Mobilenavigator.exe
Sound=set.wav

[mapchanger]
swpoi=0
swbuilding=0
swhistspeed=0
swphoneme=0


dla 9.6.8

Kod:
[general]
DirContent=\Storage Card\Navigator\content
dirsave="\Storage Card\Navigator\save\profiles\01\system.ini"
ExeName=Navigator.exe
Sound=set.wav

[mapchanger]
swpoi=0
swbuilding=0
swhistspeed=0
swphoneme=0


Powodzenia :-)
_________________
 
 
mariuszfala 
Waypoint


Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 53
Wysłany: 2014-01-15, 13:13   

Pomogła jedna rzecz. Format karty i od nowa najpierw pulpit później primo i primo 2.4. Teraz już wszystko chodzi. dzięki za rady.
_________________
Fala
Mio DigiWalker C720B
Primo 2.0
Honor 7
Primo NextGen
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2015-09-16, 17:32   

opice napisał/a:
czy dobry wpis mam:
A skąd mamy wiedzieć, gdzie masz poszczególne elementy programu i jak Twoje urządzenie widzi SD? Równie dobrze może to być
content="\SDMMC\rózne_takie\duperele\CONTENT
A na czym polega Twój problem?

Nawiasem mówiąc, linie z ; na początku możesz po prostu wyrzucić, program je ignoruje

opice napisał/a:
egulacja podświetlenia nie działa
Zły wątek
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6825
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-09-16, 17:35   

opice napisał/a:
Może mi ktoś powiedzieć czy dobry wpis mam:

równie dobry będzie:
Kod:
[folders]
has_secondary_root=0


Pisano na forum sto razy : przy umieszczeniu folderów w domyslnej lokalizacji ( w tej samej, w której znajduje się plik .exe i bez kombinacji ) wszelkie ściezki są zbędne
Regulacja podświetlenia zalezna jest od modelu nawigacji. Jesli Twój model ( lub pokrewny ) znajduje się w data.zip/config/devices to jest duza szansa na uruchomienie regulacji, jesli tam go nie ma - uruchomienie regulacji to czysta loteria.
_________________
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6825
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-09-16, 18:06   

Sądzisz, ze chcę Ci zepsuć program ?
A poza tym, co za problem zrobic kopię sys.txt na kompie przed wprowadzeniem zmian w nim ?
_________________
 
 
jgx 
Navi Expert


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 205
Wysłany: 2016-04-14, 09:15   

mam na karcie Igo8 i Primo - chciałem wskazać dla Primo folder z mapami ten w Igo8 w tym celu dałem w primo sys.txt wpis:
Kod:
[folders]
content="My Flash Disk\IGO8\content\map"

wywaliło komunikat że; cannot global.cfg
dałem 2 wpis:
Kod:
[folders]
app="My Flash Disk\PRIMO\content\global_cfg"
content="My Flash Disk\IGO8\content\map"


i dalej to samo. Nazwa karty, scieżki poprawne, przenosiłem plik global.cfg na zwnątrz primo tam gdzie mapy (oczywiście zmieniając ścieżke w pliku sys i dalej to samo - tak ze u mnie to NIE DZIAŁA!
_________________
Mio Spirit 670
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2016-04-14, 09:25   

jgx napisał/a:
content="My Flash Disk\IGO8\content\map
Ten wpis określa położenie folderu MAP, a nie całego CONTENT
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jgx 
Navi Expert


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 205
Wysłany: 2016-04-14, 09:32   

jestem_ktoś napisał/a:
jgx napisał/a:
content="My Flash Disk\IGO8\content\map
Ten wpis określa położenie folderu MAP, a nie całego CONTENT


AAA teraz łape - w takim razie czy moge tylko wskazać sam plik z mapą i jakim wpisem tego dokonać?

edit - chyba już wiem
maps="My Flash Disk\IGO8\content\map tak spróbuje

[ Dodano: 2016-04-14, 10:48 ]
po wpisie
Kod:
[folders]
maps="My Flash Disk\IGO8\content\map"
primo się uruchamia ale wywala komunikat że brak map. Mapy w podanej sciezce są OK bo igo8 je widzi
_________________
Mio Spirit 670
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6825
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-04-14, 11:29   

Jesli oba programy masz na karcie, wrzuc klucz:
Kod:

[folders]
maps="..\..\IGO8\content\map"


P.S Jak rozumiem w Primo masz komplet licencji ?
_________________
 
 
jgx 
Navi Expert


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 205
Wysłany: 2016-04-14, 11:46   

no_taki napisał/a:
Jesli oba programy masz na karcie, wrzuc klucz:
Kod:

[folders]
maps="..\..\IGO8\content\map"

no ale przecież dokładnie taki wpis wrzuciłem
Kod:
[folders]
maps="My Flash Disk\IGO8\content\map"

oba programy mam na w pamieci urządzenia (Mio 670) pamięć jest widziana jako: My Flash Disk i Primo wywala komunikat że brak map!
_________________
Mio Spirit 670
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6825
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-04-14, 11:58   

jgx napisał/a:
dokładnie taki wpis wrzuciłem


wiesz lepiej... w takim razie powodzenia :-)
_________________
 
 
jgx 
Navi Expert


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 205
Wysłany: 2016-04-14, 12:26   

no_taki napisał/a:
jgx napisał/a:
dokładnie taki wpis wrzuciłem


wiesz lepiej... w takim razie powodzenia :-)
chyba mnie żle zrozumialeś - napisałem tak nie dlatego że cwaniuakuje i uważam że wiem lepiej tylko że tak mi sie wydaje (że taki dokladnie wpis zrobiłem) a sadząc po Twoim wpisie jednak sie myle tylko ze ja tej pomyłki nie widze! To jaki powinien być wpis skoro pamięc jest widziana jako My Flash disk bezposrednio w pamieci mam m.i folder IGO8 wktórym jest folder content a wnim folder map?
_________________
Mio Spirit 670
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6825
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-04-14, 12:29   

spróbowałes mojego wpisu ?
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9