Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Rózne położenie programu i poszczególnych folderów
Autor Wiadomość
jgx 
Navi Expert


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 205
Wysłany: 2016-04-14, 12:35   

no_taki napisał/a:
spróbowałes mojego wpisu ?

sorki za zamieszanie ale mam do czynienia z kompami kupe lat i nigdy nie spodziewalbym sie ze scieżka moze być taka....dziwna - caly czas myślałem że w miejsca puste
Kod:
..\..\
ma być podstawiona faktyczna ścieżka - czlowiek cale zycie się uczy - wielkie dzieki za cierpliowść i pomoc :)
_________________
Mio Spirit 670
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6799
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-04-14, 13:10   

Najprościej i nie koniecznie fachowo tlumacząc:
Swoisty wskaźnik położenia wskazuje na początku folder content w Primo
Twoja sciezka
Kod:
maps="My Flash Disk\IGO8\content\map"
każe mu skoczyc bezpośrednio stamtąd do jakiegoś "My Flash Disk" , który to ciag dla niego nie jest zrozumiały, bo bo wskażnik "zobaczy" nazwę pamieci dopiero znajdując się w katalogu dla niej nadrzędnym.
Oznaczenie "..\ " kaze wskażnikowi cofnąć sie do folderu nadrzędnego, więc ściezka
Kod:
maps="..\..\IGO8\content\map"
kaze mu cofnąc się o dwa poziomy ( z content do Primo, a z Primo na pamięć , po czym pojść do znajdującego sie w tej samej pamięci folderu iGO8, potem co content, a potem do map.

I takie kierowanie "krok po kroku" wskaźnik położenia "rozumie"
Proste :-)

P.S Gdybys chciał koniecznie wpisać ten "My Flash Disk" , sciezka musiałaby wygladać tak:
Kod:
maps="..\..\..\My Flash Disk\IGO8\content\map"
czyli cofamy się o trzy poziomy ( powiedzmy do "Moj komputer" , bo z tego poziomu system widzi oba nosniki ) , z tamtąd wybieramy rodzaj pamieci, foldery etc.
_________________
 
 
jgx 
Navi Expert


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 205
Wysłany: 2016-04-14, 14:18   

teraz jasne :) - dzięki
_________________
Mio Spirit 670
 
 
wojciech679 
Waypoint


Dołączył: 10 Mar 2017
Posty: 29
Wysłany: 2017-03-16, 10:01   

Wrzuciłem program do pamięci nawigacji. Dodałem do sys.txt

[folders]
content="..\..\..\SDMMC\content"

Na karcie jest folder content z całą zawartością. Nawigacja podczas ładowania się restartuje. Co nie tak zrobiłem?

crash.txt - http://wklej.org/id/3063189/

sys.txt - http://wklej.org/id/3063190/
 
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1536
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-03-16, 11:53   

Witam

1) Czy mówimy o Primo pod Windows CE czy pod Androida?

2) Jeśli mówimy o Primo pod Windows CE, to podepnij urzadzenie i sprawdź dokładnie ścieżkę dostępu. Rózne urządzenia, widzą kartę pod rózną nazwą

np. NIE SDMMC tylko Storage Card

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2017-03-16, 11:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wojciech679 
Waypoint


Dołączył: 10 Mar 2017
Posty: 29
Wysłany: 2017-03-16, 11:57   

iGO Primo 9.6.5.245577 (320x240) na Win CE 5.0 - Lark 35.8.
http://www114.zippyshare.com/v/nLoYIeL9/file.html

Ścieżki jak podepnę navi do kompa:

Komputer\WindowsCE\SDMMC\CONTENT

Komputer\WindowsCE\NandFlash\iGO Primo 9.6.5.245577
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2017-03-16, 11:59   

Kod:
[folders]
content="..\..\..\SDMMC\content"
Jeżeli już, to
content="\SDMMC\content"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wojciech679 
Waypoint


Dołączył: 10 Mar 2017
Posty: 29
Wysłany: 2017-03-16, 12:03   

Nic nie pomogło, nadal restart.
 
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1536
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-03-16, 12:05   

Witam

Podział na kartę i pamięć, stosuje się gdy urządzenie ma specyficzne wymagania odnośnie uruchomienia

W Twoim przypadku - wgrałbym wszystko na kartę i nie będzie problemu
Potem w menu urządzenia wskazujesz gdzie jest plik EXE i wszystko działa

Wieczorem sprawdzę jak to mam rozpisane u siebie

Najważniejsze - daj ludzką nazwę katalogowi, np IGO, a nie 256 znaków

[folders]
app="Nandflash\IGO"
maps="SDMMC\Content\Map"
content="SDMMC\content"


u mnie zadziałało gdy dalem ścieżkę do Contant oraz do map

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
wojciech679 
Waypoint


Dołączył: 10 Mar 2017
Posty: 29
Wysłany: 2017-03-16, 12:36   

Heh, zrobiłem tak jak napisałeś, teraz się nie restartuje, ale wyskakuje błąd "Nie znaleziono plików z mapami". A wszystko jest ładnie na karcie przecież ;)
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2017-03-16, 12:45   

Zostaw tylko
[folders]
content="SDMMC\content"

Twoje urządzenie widzi kartę jako co? SDMMC, Storage Card, StorageCard ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wojciech679 
Waypoint


Dołączył: 10 Mar 2017
Posty: 29
Wysłany: 2017-03-16, 12:52   

JACEK..........napisałem parę postów wyżej, że SDMMC.

Twój sposób nie działa, bo się restartuje nawigacja.

Sposób kolegi Arturka działa, ale wyskakuje komunikat, że nie znaleziono map.

Może na karcie mam coś nie tak hmmm?
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2017-03-16, 13:32   

wojciech679 napisał/a:
Może na karcie mam coś nie tak hmmm?
o właśnie.
Jakie foldery masz na karcie, a jakie w urządzeniu.

Wpis jak wyżej działa w 100%, więc u Ciebie tez powinien.
A po każdej zmianie w programie lub sys.txt usuwasz folder SAVE ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wojciech679 
Waypoint


Dołączył: 10 Mar 2017
Posty: 29
Wysłany: 2017-03-16, 13:40   

Przegrałem folder CONTENT z programu na kartę i uzupełniłem go o pliki z mapami. Plik licencji wgrałem do programu na NandFlash do folderu LICENSE.

Folder save usuwam.


**EDYCJA**


Na mapie Polski działa, na mapie Europy się restartuje ;/
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2017-03-16, 14:22   

Błąd w którymś pliku. Wywal wszystko i dodawaj po jednym pliku

Ale to juz inny wątek
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11