Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO - formaty radarów spdb, spud, txt, spc
Autor Wiadomość
gringo68
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 72
Wysłany: 2009-06-23, 08:10   iGO - formaty radarów spdb, spud, txt, spc

ściągam sobie z poiplaza pliki fotoradarów dla wybranych krajów, czy muszę je doklejać do posiadanego już w folderze >speedcam< pliku speedcam.txt na zasadzie "kopiuj wklej" czy też wystarczy jak odrębne pliki speedcam.txt () np. de-speedcam.txt, sk-speedcam.txt, wrzucę do tego folderu?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-07-15, 05:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-06-23, 08:49   

Musisz skopiować do folderu speedcam i potem zrestartuj program.
_________________

 
 
gringo68
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 72
Wysłany: 2009-06-23, 08:51   

czyli nie musze doklejać do już istniejącego pliku txt tylko kopiuję każdy plik danego kraju osobno?
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-06-23, 08:56   

Musisz ,bo w ten sposób zamienisz istniejące.
_________________

 
 
gringo68
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 72
Wysłany: 2009-06-23, 09:04   

rozumiem wiec, że w folderze speedcam będę mieć kilka/kilkanaście plików txt, każdy dla danego kraju...

niekoniecznie istniejący plik będzie podmieniony jesli dokleję do niego inny w trybie edycji, no ale to chyba bardziej czasochłonne...

w każdym razie dzięki
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-06-23, 09:09   

gringo68 napisał/a:
rozumiem wiec, że w folderze speedcam będę mieć kilka/kilkanaście plików txt, każdy dla danego kraju...


Możesz tak mieć ale widoczny będzie tylko speedcams.txt i tylko z niego będą informacje o radarach. Chyba,że będziesz otwierał każdy plik z danego państwa i wklejał do jednego dane o radarach. Powstanie nowy plik speedcams.txt z zawartością , która cię interesuje.
_________________

 
 
gringo68
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 72
Wysłany: 2009-06-23, 09:14   

czyli chcąc mieć speedcams dla kilku krajów muszę "scalić" kilka plików w jednym speedcams.txt? doklejając po kolei "kopiuj wklej" zawartośc plików poszczegolnych krajów?
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-06-23, 09:20   

Dokładnie tak.
_________________

 
 
gringo68
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 72
Wysłany: 2009-06-23, 09:24   

dzięki :)
 
 
saphire 
Navi Expert
Daję wędkę nie rybę!



Pomógł: 5 razy
Wiek: 50
Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 274
Wysłany: 2009-07-12, 20:02   speedcam spud format pliku oraz konwertery

Znalazłem interesujący wątek o formacie pliku spud na forum gpspasion:

Kod:
http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=77262&whichpage=1


oraz dwie aplikacje konwertujące SpeedCam.txt do formatu spud w tym wątku:

Kod:
http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=38&t=53540



wyswig'owy iGO8 Speedcam Converter:
Kod:
http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=38&t=53540


wsadowy iGo spud Converter:
Kod:
http://rapidshare.de/files/40935975/Igo_Spud_Converter.zip.html
Ostatnio zmieniony przez saphire 2009-07-12, 21:29, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
 
bonanza 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 235
Skąd: podkarpacie
Wysłany: 2009-07-12, 20:47   

Ten konwerter, o którym pisą w 1. linku wymaga mocnego Excela. U kogoś to działa?
 
 
saphire 
Navi Expert
Daję wędkę nie rybę!



Pomógł: 5 razy
Wiek: 50
Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 274
Wysłany: 2009-07-12, 20:51   

w 2gim linku masz dwie gotowe aplikacje - nie potrzeba excela
 
 
 
pomarancz 
Waypoint



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 35
Skąd: Szprotawa
Wysłany: 2009-08-13, 14:23   igo8 -----> speedcam

Hej.
Moze ktos prosze wytlumaczyc mi(laikowi totalnemu) o co biega ze speedcam u mnie. Z tego co zrozumialem potrzebuje oprocz plikow TXT rowniez w formacie SPUD. Poniewaz wszystkie dostepne sa w txt oznacza to(bynajmniej dla mnie) ze musze sciagnac sobie konwerter i zamienic je na spud?
Nie ostrzega mnie przed papugami ale nawet na logike same pliki txt w folderze speedcam nie wystarcza. Wlasciwie to nawet tylko od czasu do czasu pokazuje funkcje ostrzegania przed papugami w menu.
SPUDy mam 2 ale maja po 0kb a same txt nie mykaja.
Napiszcie prosze jasno jak to jest z kamerami.

thx i pzdr
_________________
Ello 4All
 
 
 
ssonic 
Waypoint


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 92
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-08-13, 14:57   

Wrzucasz plik txt do floder speedcam i igo samo sobie konwertuje, przez co za pierwszym razem uruchamia sie nieco dluzej. Sprawdz w ustawieniach czy masz wlaczone ostrzegania o fotoradarach wogole.

Mozliwe ze moze tez pliczek txt jest skopany, jak Ci igo nie konwertuje.
_________________
Pomogłem Ci Gość? Kliknij proszę przycisk "pomógł "

 
 
pomarancz 
Waypoint



Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 35
Skąd: Szprotawa
Wysłany: 2009-08-13, 15:15   

Wlasnie o tym pisze. Raz sie pojawia w menu a raz nie. Pomimo odznaczenia i tak nie wola na papuge.
Po co sa pliki typu spud ktore maja po 0Kb?
Oststnio wrzucilem nowe (niby najnowsze ) speedcamy i po przekonwertowniu przy odpaleniu nadal sie nic nie dzieje. Od czasu do czasu pokaza sie w menu i to nie za kazdym wejsciem.
_________________
Ello 4All
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 12