Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Podstawowe informacje
Autor Wiadomość
zwilling_e 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2008
Posty: 65
Wysłany: 2008-09-21, 09:38   Podstawowe informacje

Witam. Mam pytanie co oznaczaja poszczególne przyciski( dodaje je w zdjeciach, sa one oznaczone czerwonym kolkiem) Oraz mam pytanie co zrobic aby przyisk dom byl aktywny i do czego on sluzy?? Dodam ze mam zaznaczona opcje pokazuj przycisk dom ale nie jest on aktywny i nie wiem dlaczego.

P1120740.JPG
Plik ściągnięto 22 raz(y) 57,16 KB

P1120739.JPG
Plik ściągnięto 22 raz(y) 69,71 KB

P1120738.JPG
Plik ściągnięto 15 raz(y) 59,69 KB

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-05-17, 20:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-09-21, 10:14   

Muszi DOM pokazac ze tak sie wyraze,dac Mu adres aby wiedzial ze to ten twoj DOM :-)
 
 
zwilling_e 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2008
Posty: 65
Wysłany: 2008-09-21, 22:03   

Hmm a jak to zrobic?? tzn sie gdzie mu dac ten adres??
 
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-09-21, 22:10   

Odpowiedzi:

1. DOM - najpierw wskaż mu punkt który będziesz uzywał jako DOM. Wówczas "DOM" będzie aktywne.

2. IKONKA BUŹKI - jest to coś w rodzaju "porządkowania" punktów przelotowych tak, żeby trasa przebiegała jako najwygodniejsza. Załóżmy, że wyjeżdżasz z punktu 'A' do 'F'. Po trasie masz odiwedzic punkty B, C, D i E. Problem w tym, że po ułozeniu w kolejności A-B-C-D-E-F trasa wyjdzie dłuuuuga (bo powiedzmy pkt B i D są po drugiej tronie tej samej ulicy; na przeciwko siebie). Wówczas musiał byś jechać na trasie A-B-C-wrocic wlasciwie do B; bo D jest obok i dalej do E. Kliknięcie "Buźki" ułozy Ci trasę wg układu A-B-D-C-E-F >>> B i D ustawi obok, bo są najbliżej siebie.
Przykład:
Kod:
Masz 4 punkty:
A - START.
B - druga strona miasta (~12km)
C - 100m od punktu START
D - KONIEC; 100m od punktu B
Po ułożeniu masz:
A-B-C-D - długość trasy ok.36km
Po kliknięciu Buźki wyjdzie Ci:
A-C-B-D - długość trasy ok. 13km.
(bo C jest 100m koło A, a B jest 100m obok końca trasy - D)

Ikonka Buźki ustawia trasę najoptymalniej. Aktywna jest dopiero jak masz co najmniej DWA punkty przelotowe.

3. IKONKA STRZAŁEK z GLOBUSEM - jak wybierzesz cel (np. miasto) to po wybraniu go jako "punkt docelowy" zostaniesz od razu przeniesiony do nawigacji, czyli prowadzenia po drodze.

4. IKONKA STRZAŁEK z OŁÓWKIEM - jak wybierzesz cel (np. miasto) to po wybraniu go jako "punkt docelowy" zostaniesz przeniesiony nie do nawigacji tylko do ekranu planowania trasy. Tam po dołozeniu sobie kolejnych punktów przelotowych (lub wybraniu nawigowania) dopiero wówczas wejdziesz w tryb nawigacji (jak przy Globusie).
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
zwilling_e 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2008
Posty: 65
Wysłany: 2008-09-22, 08:31   

no dobra wpisuje adres swojego domu i co dalej ?? co mm potem ustawic i gdzie woisac zeby on wiedzial ze to jest dom?? a ne np punkt przelotowy??
 
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-09-22, 11:43   

zwilling_e napisał/a:
no dobra wpisuje adres swojego domu i co dalej ?? co mm potem ustawic i gdzie woisac zeby on wiedzial ze to jest dom?? a ne np punkt przelotowy??



http://rapidshare.com/fil...8_Manual_PL.rar
 
 
zwilling_e 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2008
Posty: 65
Wysłany: 2008-09-22, 17:39   

elektro69 napisał/a:
http://rapidshare.com/fil...8_Manual_PL.rar
w tej instrukcji nic nei ma o przyciksu dom jak go aktywowac
 
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-09-22, 17:39   

zwilling_e napisał/a:
wpisuje adres swojego domu i co dalej ?

Nie załamuj mnie :evil: . przeczytaj instrukcję do softu. Jak go kupiłeś, to powinieneś mieć instrukcję. A jak nie, to czytaj to co podał Ci elektro69 - tam jestb wszystko opisane.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2008-09-22, 18:39   

zwilling_e napisał/a:
w tej instrukcji nic nei ma o przyciksu dom jak go aktywowac

Przeczytaj strone 47 - tam masz opis..
A najprosciej zrobisz to tak: Bedac w punkcie (w domu lub w miejscu w ktorym garazujesz auto - to miejsce bedzie aktywne jako DOM), uruchamiasz IG0 (oczywiscie musisz poczekac az zlapie sygnal GPS) i klikasz MENU, nastepnie ZNAJDZ i ZNAJDZ WSPOLRZEDNE, zatwierdzasz OK i klikasz WIECEJ OPCJI, pozniej DODAJ DO ULUBIONYCH i na pierwszej pozycji wpisujesz "Dom"
To wszystko.. a nie wystarczylo dokladnie poczytac instrukcje jak sugarowali przedmowcy - oczywiscie ze zrozumieniem.. ;)
Pozdrawiam...
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-09-22, 21:53   

zwilling_e napisał/a:
w tej instrukcji nic nei ma o przyciksu dom jak go aktywowac

Heh............
Gdy ustalisz punkt na mapie który nawigacja ma traktować jako tzw. "Dom", wówczas przycisk "Dom" (na drugim screenie wstawionym przez Ciebie) będzie aktywny. Dzięki temu chcąc pojechać skądkolwiek do domu, wciskasz przycisk "Dom" i masz wskazane gdzie mieszkasz. Innym wyborem jest wejście do "Znajdź > Ulubione" i tam wybranie "Dom". Tylko po co tak na około, no nie? Po to jest przycisk "Dom" na dole, żeby nie latać po menu i nie szukać. Ten przycisk to po prostu skrót do przycisku w "Ulubione". Coś jak w Windowsie gdy wyciągniesz na pulpit ikonkę kalkulatora. Klikasz i masz, zamiast grzebać w "C: > Windows > system32 > calc.exe".
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
zwilling_e 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2008
Posty: 65
Wysłany: 2008-09-24, 09:20   

Ok. dzieki wielkie
 
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2009-01-26, 20:29   problem z dodaj cel....

witam
mam igo8 piekne od kolegi@SCAR te z chmurkami :mrgreen: :-D jest wszystko ok tylko jeden problem no chyba ze robie cos zle....po prostu nie naviguje tylko spi....
robie tak wpisje kraj,teraz ulice ...,nr domu i wciskam na koncu gotowe
teraz u gory mam tak.
1.dodaj poczatek..
2.dodaj przez..
3.dodaj cel..
4kontynuj
ja wciskam to 3...DODAJ CEL.. a by navigacja zaczele mnie prowadzic do mniejsca ktore wpisale......
..czy robie dobrze czy co innego pwinnien nacisanac......prosze mi powiedziedz czy tak ...bo ona mnie nie prowadzi... :idea: :roll:
 
 
asdfghjkl0
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Paź 2008
Posty: 64
Wysłany: 2009-01-26, 20:56   Re: problem z dodaj cel....

jacula6 napisał/a:

ja wciskam to 3...DODAJ CEL.. a by navigacja zaczele mnie prowadzic do mniejsca ktore wpisale......

Hint: przyciśnij dłużej ten przycisk (jeśli masz skórkę Gurjon) lub użyj przycisku "Uruchom nawigację" jeśli masz domyślną skórkę.
 
 
scar 
Navi Expert
miGOnister


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 217
Skąd: z miasta wiadać ;)
Wysłany: 2009-01-26, 22:24   

ustaw dobry port i prędkość łącza, żeby wczytało satelity.
_________________
123 wygrałeś Ty, proszę nie dawać mi "pomógł"
moje zwierzątko
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2009-01-27, 10:47   

czy po dodaniu adresu do celu gdzie chce jechac i po nacisnieciu DODAJ CEL...mapa nie powinna czasem trasy przeliczac... :idea:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12